ervan403
Üye

|
Tarih: 14-Ekm-2011 / 23:28 Mesaj konusu: Peygamberler şehri Urfa'da Müslüm Baba izleri |
|
|
Bir seminer için bulunduğum Şanlıurfa da hayran olduğum Urfa kültürünü doyasıya yaşadığım dolu dolu 2 hafta boyunca Müslüm Baba ve İbrahim Tatlıses başta olmak üzere izlerinin her yerde görüldüğü bu şehirde olmak çok keyifliydi. tarihi ve doğal güzelliklerini görme şansına eriştiğim urfada birde iki gece konuk evinde sıra gecesi ortamlarına katıldım. inanın canlısı tv de gördüklerinizden kat be kat daha keyiflenidrici ve heyecanlandırıcıydı. ilk önce babanında vay canım albümünde seslendirdiği urfa semahı ile başlıyorlar ondan sonra ard arda babadan da duyduğumuz nefis türküler gerek solo gerekse koro halinde müthiş bir uyumla söyleniyor. urfa sokaklarında her köşede bir ciğerci birde kasetçi bulabilmeniz mümkün. hatta isot ve nar ekşisi almak için girdiğim markette bile kaset ve cd reyonu vardı. ve tabiki başköşede Müslüm baba ile İbo. hatta ibo shovdan çekilmiş cd ler de sergileniyordu. yukarıda fotosunu eklemeye çalıştım. umarım çıkmıştır foto. Babanın konuk olduğu bir ibo shov cd sinide aldım. ekleyebilirsem cd den babanın müthiş bir canlı performansla tertemiz okuduğu küskünüm parçasının videosunuda yayınlayacağım. dikkatimi çeken birşeyde Müslüm adının urfada ne kadar yaygın olduğuydu. örneğin Av. Müslüm Y... veya Emlakçı Müslüm K.. gibi esnaf tabelalarında çok rastladım ismine. velhasıl peygamberler şehrinde o mistik havasıyla birlikte nice sesler yetiştirmiş bu şehirde Müslüm Baba'nın doğduğu şehirde onun manevi varlığını hissetmek çok güzel bir duyguydu.
_________________ iste samimiyetin kalesi |
|