Müslüm Gürses Müslüm Gürses

Müslüm GÜRSES :: Başlığı Görüntüle - Müslüm Gürses'in son albümü "Yalan Dünya" [2010]
Müslüm Gürses'in son albümü "Yalan Dünya" [2010]

Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Albümleri ve Şarkı Sözleri
Yazar Mesaj
Admin
Bilal - Site Kurucusu
Bilal - Site Kurucusu

Nereden: Gaziantep
MesajTarih: 17-Şub-2011 / 02:47    Mesaj konusu: Müslüm Gürses'in son albümü "Yalan Dünya" [2010]

Müslüm Baba'nın yeni albümü 8 Kasım 2010'da tüm müzik marketlerde.

29 saniyelik tanıtım parçalarını dinledim. Şarkılar kulağıma hoş geldi.. Türkü ve uzun havalarla renklendirdiği yeni albümümüz Yalan dünya hayırlı olsun.
Yorumlarınızı bu konu altında yapabilirsiniz.

Albüm detaylı bilgisine ansiklopedimizden ulaşmak için: Müslüm Gürses Yalan Dünya Albümü
Forum Albüm tanıtım parçaları için tıklayınız.
Müslüm Gürses dinle bölümünde tüm şarkılara ulaşmak için tıklayınız.

01. Sessiz Gemi
Söz: Yahya Kemal Beyatlı
Müzik: Patricia Carli, Franck Gerald

02. Yalan Dünya (Düet Öykü Gürman)
Söz & Müzik: Selda Bağcan

03. Sigara
Söz & Müzik: Şebnem Ferah

04. Flu Gibi
Söz & Müzik: Şehrazat

05. Mucize
Söz & Müzik: Tuna Kiremitçi

06. Belalım
Söz: Sezen Aksu, Zülfü Livaneli Müzik: Zülfü Livaneli

07. Yalan Dünya
Söz & Müzik: Selahattin Sarıkaya

08. İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım
Söz & Müzik: Şerif Mahzuni

09. Yazmalı Gelin
Söz: Muzaffer Arslan
Müzik: Abdurrahman Kızılay

10. Bu Başımda Bu Sevda Nedir
Söz & Müzik: Neşet Ertaş

11. Mühür Gözlüm
Söz & Müzik: Aşık Ali İzzet Özkan

"Yalan Dünya" [2010] albümü tanıtım parçaları.

Müslüm Gürses - Sigara (Orjinal Video Klibi) 2010

Albüm Bilgileri

Yapım: Pasaj
Müzik Prodüktörü: Orhan Şallıel
Aranjörler: Orhan Şallıel (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ), Yılmaz Şallıel-Orhan Şallıel (9, 11)
Kayıt Stüdyosu: Stüdyo Can
Mix-Mastering: Stüdyosu: Babajim
Mix: Alp Turaç (Babajim)
Mastering: Pieter Snapper
Fotoğraflar: Candaş Arın

Diğer Bilgiler
Müslüm Gürses’in 70 kişilik dev orkestra eşliğinde kaydettiği yeni stüdyo albümü “Yalan Dünya” Pasaj Müzik etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuluyor.

Yıllar öncesinden bildiğimiz şarkıların coverları, türküler ve bir de uzun havadan oluşan, on bir şarkının yer aldığı, müzikal prodüktörlüğünü Orhan Şallıel’in yaptığı “Yalan Dünya” albümünde Türkiye’ deki tecrübeli isimlerin yanı sıra birçok genç isim de sanatçıya bu özel çalışmasında eşlik etti.

Aslında orkestra şefi olan ve gerçekleştirdiği projelerle ülkemizdeki değişik müzik türlerinin birleşerek senfonik çalışmalar haline gelmesinde öncü rol oynayan Orhan Şallıel, bu albümde Müslüm Gürses’ in çok özel yorumculuğunun yepyeni bir repertuar ve anlayışla hazırlanması için emek verdi. Yalan Dünya albümünde vokallerde Ladies & Gentlemen korosu ve albümün omurgasını taşıyan hem batı hem de türk yaylı partisyonlarında Istanbul Strings yaylı grubu sanatçıya eşlik etti.
Albümün mix ve mastering aşamaları Babajim stüdyolarında Alp Turaç ve Pieter Snapper tarafından tamamlandı.

Müslüm Gürses’in yeni albümünde; Şebnem Ferah’dan “Sigara”, daha önce Ajda Pekkan’ın seslendirdiği Şehrazat şarkısı “Flu Gibi”, sözleri Yahya Kemal Beyatlı’ya ait Hümeyra’dan dinlemeye alıştığımız “Sessiz Gemi”, Selda Bağcan şarkısı “Yalan Dünya”, Sezen Aksu&Zülfü Livaneli ortak çalışması “Belalım”, Tuna Kiremitçi şarkısı “Mucize” ve yıllar önce Beyaz Kelebekler’den dinlediğimiz “Yalan Dünya” şarkıları yer alıyor.

Ayrıca Yalan Dünya albümünde “Mühür Gözlüm”, “İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım”, “Yazmalı Gelin” gibi klasikleşmiş türküler ve “Bu Başımda Bu Sevda Nedir” adlı Neşet Ertaş’a ait bir uzun hava da yer alıyor.

Albümün ilk klibi Mahir Akyol yönetmenliğinde söz ve müziği Şebnem Ferah’a ait olan Sigara şarkısına çekildi.

muslumgurses_2010-yalan-dunya_album_arka.jpg
 Açıklama:
Müslüm Gürses 2010 Yalan Dünya Albümü arka kapak
 Dosya Boyutu:  35.01 KB
 İzleme:  7586 kere

muslumgurses_2010-yalan-dunya_album_arka.jpg

muslumgurses_2010-yalan-dunya_album_on.jpg
 Açıklama:
Müslüm Gürses 2010 Yalan Dünya Albümü ön kapak
 Dosya Boyutu:  77.54 KB
 İzleme:  7580 kere

muslumgurses_2010-yalan-dunya_album_on.jpg

Kişiliğini makamına bağlayan, makamını kaybettiğinde kişiliğinden de olur!
Kullanıcı profilini gör
Admin
Bilal - Site Kurucusu
Bilal - Site Kurucusu

Nereden: Gaziantep
MesajTarih: 17-Şub-2011 / 02:49    Mesaj konusu: re: müslüm gürses'in son albümü "yalan dünya" [201

Önceki konu silindiği için yorum yapan arkadaşların mesajlarını bu mesajda listeliyorum.

aldatilanlar1987 demiş ki:
Hayirli ugurlu olsun Babamiza ve bizlere, dinleyenler eminim keyif alacaktir.
Ozellikle turkuleri merak ediyorum. Tabii baba babasinida kaybetti, bayaa duygu yuklu bir album zaten bizi bekliyordu, gorunuste oyle, herkese hayirli ugurlu olsun.

tolgaa demiş ki:
bencede hayırlı olsun şansı acık olsun albümün
arkadaslar 2 paket sıgara parası lutfen albumun orjinalini satın alalım

clgnsedat demiş ki:
pasajdan çıkan en iyi album aşk tesadüfleri severdi ama bu albumde çok harika çok riskli şarkıların üstesinden geldi yine müslüm gürses bu albumdede,sigara flu gibi yazmalı gelin özellikle sorma şarkısı harika bu albumde mutlaka alın ve dinleyin ben çoktan siparişini verdim,avrupa standartlarında bir album bence.

Muslumcu22 demiş ki:
açıkcası bu albümde diğerleri gibi beni tatmin etmedi.tabi albümü alıp arşivimize katıcaz o ayrı ama gönlüm arabesk bir albümden yana ve babanın tarzına dönmesinden yanadır. saygılar.

ertu1900 demiş ki:
bence harika bir albüm olmuş,sadece kendi açımızdan bakmamamız lazım birazda hayat şartlarına ortama ayak uydurmak lazım,bu sayede muslum gursesın bır suru dınleyıcı kıtlesı arttı dıye dusunuyorum ben..müslüm gürsesin M'sini bilmeyen arkadaşlarım şimdilerde şarkılarını yolla diye sıraya giriyolar,bu açıdan baktıkmı çok güzel bir olay..hele o sigara şarkısı ne o öyle dinleye dinleye bitiremedim

sertac demiş ki:
arkadaşlar en başta sizi saygıyla selamlarım.fakat bu albüm hakkında söyleceklerim var.

cok kızgın ve sinirliyim.her zaman olduğu gibi müslüm gürsesin (artık baba demiyorum) bu albümünüde orjinal olmak üzere bir adet kaset bir adet cd olarak aldım.arşive koymak istedim.ama dinlediğimde resmen kendimden utandım..

MÜSLÜM GÜRSES E yazıklar olsun.bu albüme verdiğim her kuruşada yazıklar olsun.benki yaklaşık 25 yıldır fanatiği olduğum,konserini kaçırmadığım,muazzam bir arşivini tuttuğum adam sırf para uğruna 5 para etmez bir albüm cıkarmış..benim gözümde MÜSLÜM GÜRSES resmen ölmüştür.eski hatıralarıyla yaşatacağım artık GÜRSES i...bu albümde bir kez daha eski hayranlarını ezdi...albümde bir tane bile arabesk tabanlı yorum yada şarkı yok.tamamen senfoni tabanlı eserlerden oluşmuş..bundan öncekilerde aynıydı ama belki dedim ve gene aldım.fakat gene hayalkırıklığı gene hüsran..

şimdi size sorarım bu insan yani yıllarımızı verdiğimiz,kasetlerini,cd lerini,filmlerini,gazete küpürlerini hatta ve hatta küçüçük resimlerini arşivlediğimiz müslüm gürsesin böle bi döneme girmesi ne kadar doğru.resmen bizi yani gercek hayranlarını ona gercekten bağlı olanları üzmesi hayalkırıklığına uğratması ne kadar doğru.bu resmen aslını unutmaktır.resmen aslını inkar etmektir.resmen biğze ihanettir.

kusura bakmayın cok sinirliyim.bu düşüncelerimi sizinle paylaşmak istedim.sizlere kesinlikle bi sözüm yok.

son albümü elime aldığımdaki heycanımı,dinlemek için ne kadar sabırsızlandığımı anlatmaya kelimeler yetmez...

aranızda belki beni tanıyan dükkanıma gelip gidenler olmuştur.müslüm güreses hayranlığının sonu yoktur diye düşünürdüm....yanılmışım...

müslüm gürses adına harcadığınız emek ve zamana tekrar tekrar teşekkür eder saygı ve sevglerimi sunarım...

muhammed demiş ki:
Beyler, 1980'den beri Baba'yı dinliyorum. (Ailce)
Baba gibisi yok..........
Biz albümlere kaset deriz, (O zamanlar CD yok)
Kısacası; Baba'nın kasedi harika

ervan403 demiş ki:
...neyleyim senfoniyi rapı hopu topu.siz yakında küpede takarsınız...

müslüm gürsesle irtiba gecmek kadar kolay bişe yok.fakat büyüsü bozulacak.ama siz onuda yanlış anlarsınız...para kazanmak istiyorsa bu çok kolay..eski aslına geri dönsün gene cd leri kasetleri kapış kapış satılsın.bu sitedeki üyelerin aldığı orjinal materyaller fazlasıyla onu ayakta tutmaya yeter..

küpe takanlar senden daha fazla saygı gösteriyor babaya. inanmıyorsan şebnem ferahın fan sitelerine forumlarına bir göz at bakalım. ne kadar övgüyle bahsetmişler babanın performansından. müzik evrenseldir ve o küpeli diye aşağıladıkların arabesk sanatçısının gönül verdikleri tarza sanatçıya ait bir parçayı ve verilen emeği nasıl anlatmışlar bir oku istersen. onlar bile Baba' nın markasına bu kadar saygı gösterirken kendine müslümcü diyenlerin böyle saldırmasına anlam veremiyorum. son 4 yılın bence tarzına en uygun albümü bu olmuşken ( albümde 5 tane türkü var )halen yok sound uymamış yok eskilerden söylesin .. yav bırakın bunlarıda adam biraz para kazanmaya ve yanındaki onlarca kişiye ekmek parası kazndırmaya 60 yaşına merdiven dayamışken her albümde populer olurken bu aymazlık neden?? az olsun bizim olsun misali bu adamı dar bir kalıba sokmak en azından onun sanatına müthiş yeteneğine hakarettir hep söylüyorum sanatçı populer olmak zorundadır yoksa yitip gider ve eskilerle avunmak zorunda kalır. adam yıllarca tek başına şovalye gibi arabesk okurken hep sömürülmedi mi ? yapımcılardan tut korsan kasetçilere kadar emekleri çalınmadı mı ? 45 yıl boyunca onca eser kazandrıdı kalplere adını yazdırdı bırakalımda adamcağız biraz para kazansın saygı görsün. diyorsun ki ona ulaşmaktan daha kolay ne var evet çok doğru öylesine sahici ve samimi ki kim ne derse kırmaz . az önce kral tv de gezegen mehmetin konuğuydu ve telefonla bağlanan birini kırmayarak canlı canlı bir halk müziği de okudu.. yani bu adam değişmedi aynı derviş gönüllü müslüm baba aynı samimiyet kalesi tüm haşmetiyle ekrandaydı. ve sokakta mikrofon uzattıkları o genç kızların senin deyiminle küpelilerin onu ne kadar saygıyla sevgiyle andıklarını görünce bir kez daha müslüm babanın doğru yolda olduğunu teyit ettim. onun kıymetini bilelim ve markasına sahip çıkalım.

muslumce92 demiş ki:
@sertac kendınce gorusunu belirtmişsin eyw. müslüm babaya yazıklar olsun demişssin bunca yıl ona gonul vermişssen ve sımdı bu cumleyı kullanıyorsanda sende nankorluk yapıyorsun demektir..ben muslum gürsesin şarkılarını kocaman bir yaş pastaya benzetiyorum dileyen istedıgı kısımdan yer lezzetini alır..senın yaptıgın burda pastanın hepsi benım olsun demek eywallah...

suskun_ahmet56 demiş ki:
müslüm babanı yeni kasedi hayırlı uğurlu olsun şuan ben askerde olduğum içinkasedialamadım ama bir kaç parçasını babanın katıldığı birradyoproğramında dinledim gayet hoş olmuş baba birşey yapıyorsa birşey biliyorda yapıyordur bize düşen her ne olursa olsun ona gfönül vermişsek herkonuda onu desteklemek başka bişi değil

ozac44 demiş ki:
Öncelikle tüm arkadaşlara selamlar sevgiler... 2010 yılında Müslüm Gürses'den halen "Esrarlı Gözler" veya "Bir Gülsen Yeter" tadında bir parça beklemek en kibar tabiriyle saflık olur. O günler geçti bitti arkadaşlar niye anlamıyorsunuz biz 5 sene önce anladık kabul ettik bu gercegi...

Albüme gelince Sigara parçasını Şebnem Ferah'dan daha güzel yorumlamış bir de Belalım şarkısına değişik bi yorum getirmiş dinlenilebilir yani. Dediğim gibi bu albümden fazla bi beklentiniz olmasın dinleyin işte Baba söylüyor

iskender_kacar demiş ki:
sevgili dostlar ve müslümcü arkadaşlarım
buraya kadar bende okudum yorumları
albüm arabesk dışında diğer tarzlara uygun olarak gayet güzel yorumlanmış
yıllanmış şarap niteliğinde olan baba'nın buğulu ve herkesi özendirecek duygulu sesi eski arabesk kıvamda olmayabilir
ancak bazı arkadaşların talihsiz ifadeleri abartılmış yorumlar tabiki var
burası münakaşa ve provakasyon yeri asla olmaz olmamalıda
sadece albümle ilgili görüşler beyan edilirse memnun oluruz
eminim diğer arkadaşlarımda aynı fikirdedir..
biz müslümcüyüz ve onun varlığı bize yeter albüm yapsada yapmasada
her zaman da arkasında yanıbaşında olmaya devam edeceğiz
sevgiler saygılar

sonsuz46 demiş ki:
Baba eski usul ağır arabesk albüm çıkarsa bu ülke kaldıramaz bence. herkesin derdi boğazını aşmış artık. ağlamak, hap atmak, jilet milet kar etmez, kafasına sıkar benim milletim.

Aslına bakarsanız babanın tarzı bu albümde de aynı her zaman aynı, müzik hızlı gürültülü demeden sözlerine dikkat ederseniz parçaların çok kolay fark edebilirsiniz. burada bence sadece babanın iyi niyeti ülke sevgisi herkesin görmesi gereken en önemli şeyler.

tüm yapılan yorumlar elbette değerlidir çünkü herkes duygularını paylaşıyor hissettiklerini anlatıyor. sizde öyle düşünün . çünkü BABA da albümüyle bize duygularını anlatıyor, şu sessiz gemi yi bir dinleyin gözlerinizi kapatıpta sonra albüm olmuş olmamış karar verin... giden gelmiyor haberiniz ola

okuyan herkese teşekkür eder anlayışlarını beklerim....

adem_reis78 demiş ki:
@sertac Olaya Şurdan Başlayalım Müslüm Gürses -Bİr Ömür Yetmezmi Klibi Bir Paylaşım Sitesinde Adda Veriyim Hatta Yasaksa Kusuruma Bakmayın.Youtubede Bir Abimiz Diyorki Bu Yaşımdan Sonra Müslümcü Olacağım Galiba Yorum Süper Diyo Kişi
Rock Müzik Sever Sanırım.İlk önce Yabancısını Söyleyeni Dinlemiş sonrada babanınkini ve hayran kamış ve gelelim o albümde bulunan diger parcaya Nilüfer 'bu adamın arabeskini sevmiyorum...ama bu şarkı anlatılmaz birşey. yorum süper.'
bilmem anladınızmı her neyse gelelim son albüme şunları samimyetle söyliyim sigara klibini paylaşmayan arkadaşım yok . !
bu kişilerde müslüm gürsesin kimisi bir iki yada uzaktan ykndan parcalarıyla alakası olmayan insanlar baba herkezi içine kattı
o degil türkiyede dünyada en iyi diyebilecek yorumcu. bide şu var müslüm baba dedigimiz kişi cok rock tipli parcası bna arabesk geliyo blki slow ama sezen aksuyla düeti anlatılmaz bir lezzet . ve bana eski şarkıları kadar tat ve hava veriyo hele sandıktan sormayı sormayın o anlatılmaz bir tat sigara derseniz olayın bitiş yeri.daha saymak gerekirse aşk tesadüfleri sever bir ömür yetmezmi,tutamıyorum zamanı,öyküyle düeti olan parca sarıl bana müslüm gürses cıksın fatih ürekin parcalarını söylesin ben yinedinlerim öksürsün şarkı diye dinlerim onu cok seviyorum ve der defasında kalbimin içine işleyen insana ne aşalayıcılık yaparım nede sortımı dönerim eger eminimki bnden büyksündür ama şunu söylemek isterim sana bazı şeyleri ögretmek yada ispatllamak istemedim babanın hayranlarının sevenlerinin daha cok oldugunun ve bu tür şeylerin dert olmamasını söylemek istedim ve şunuda belirteyim sence sen kendine bu lafları söyleyince müslüm gürsesciyim diyomusun yapmayalım ya baba bizim herşeyimiz arkasında olalım böyle aşglayıcı sözler yakışmıyor kimseye nyse saygılarımla .

Kişiliğini makamına bağlayan, makamını kaybettiğinde kişiliğinden de olur!
Kullanıcı profilini gör
affetmem_seni65
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: Van/Merkez Muslumcu.dür Herkez!!!
MesajTarih: 21-Şub-2011 / 18:30    Mesaj konusu: Re: re: müslüm gürses'in son albümü "yalan dünya"

Admin bu yazılanların çoğu aşağılayıcı nitelikte ne demek küpe takmak ne demek kendinden utanmak, Baba dememek. Okumadanmı yayınlıyorsun bunları. Baba repte yapsa metalde yapsa dinleriz. Ama! tabikii beğenmeme hakkımız var fakat uslubumuza dikkat edelim...

"siteye ilk kayıt: dec 20,2004"
Kullanıcı profilini gör
   Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Albümleri ve Şarkı Sözleri
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Muslumcu.com & Muslum-Gurses.com & Muslumcu.net
Bu Site Müslüm Gürses'e Destek ve Hayranlarını Bilgilendirme Amaçlı Hazırlanmıştır.
Copyright © Müslüm Gürses Fan Club !! 2003 - ∞ !! - Kurucu: Bilal Bilgi
Forum - Arşiv - Haber - Şarkı Sözü - İnşaat Bölümü - Civil Engineering