Müslüm Gürses Müslüm Gürses

Müslüm GÜRSES :: Başlığı Görüntüle - Müslüm Gürses kuş olursa
Müslüm Gürses kuş olursa

Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Müslüm Gürses Genel
Yazar Mesaj
tonyukuk
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 28-Ağu-2010 / 05:05    Mesaj konusu: Müslüm Gürses kuş olursa

Müslüm, kuş olursa

Bir şeylere alışıyor olmak o kadar doğal ve hızlı bir hale geldi ki kendimizi akışa nasıl kaptırdığımızı anlayamıyoruz. Bir zamanlar çok karşı çıktığımız bir duruma artık daha yumuşak bir yaklaşım gösterebiliyoruz. Alışıyoruz dağıla dağıla. “Alışmak sevmekten daha zor geliyor.” diye bir söz vardı. Hatta şarkısını bile yapmışlardı. Alışmak mı sevmek mi arasındaki keskin çizgide gidip gelenlerimiz çok olmuştur. Durum ne olursa olsun alışıyoruz alışamayız sandığımız birçok şeye.
Müslüm Gürses’i dinlemeye lise 2’de başlamıştım. Hatta öyle hızlı bir başlangıçtı ki bu bir kasetçinin yanında çalışmaya bile başlamıştım. Kendimi bu kaset işine o kadar kaptırmıştım ki okulu bile gitmeyi unutup (!) soluğu kasetçi de alıyordum. O zamanlar karışık kaset yapma modası vardı. Müşteri listesini getirirdi, onun istediği şarkılardan oluşan bir kaset hazırlardım. Tabii ki onlardan habersiz araya bir Müslüm şarkısı sıkıştırarak.
Bir de sinemamız vardı. Arabesk sanatçılarının filmleri orda oynardı. Müslüm’ün filmi geldiğinde de en ön sıradaki yerimizi alırdık. Filmde rol icabı bile olsa Müslüm’e bir sanatçı vurmaya görsün, işte o zaman kıyamet kopar, sinema karışır, millet filmi izlemeyi bırakır Müslüm’e vuran sanatçıya dile düşmemiş küfürler ederlerdi. İyi ki derdim o adam şimdi burada değil. Yoksa zor kurtulurdu ellerinden.
Müslüm konserlerine giderdik. Kendinden geçmiş Müslümcüler deliler gibi tezahürat yapmaktan konseri bile izleyemezlerdi. Müslüm’ü dinlemeye başlamamda şarkıları kadar bu tutkunun da payı büyüktür.
Bugünü düşünüyorum da; bir topkek reklâmında kuşu seslendiren Müslüm var karşımızda. Müslümcüler’den tık yok. Eskiden olsaydı televizyonları başlarına yıkacak gençler demek ki sakinleştiler ve her şeye alışmaya başladılar. Müslüm’ün bir kuşu seslendirmesine bile. Kızım bile reklam çıktıkça bana dönüyor ve “Baba, Müslüm’ün karizma gitmiş.” diyor.
Alışmak böyle bir şey işte. Dünya tersine dönse hayat devam ediyor. İnsanlar bir şeylere alışmaya görsünler. Hiçbir şey umurlarında olmuyor. Dünya dönmeye devam ediyor. Alışıyoruz ya da birçok şeyi bize alıştırıyorlar. Olağan gibi görüyoruz. Ne zamanki bize de zarar geleceğini anlıyoruz, işte o zaman kılıçları kuşanıyoruz.
Alışkanlık bir toplumun yakasına yapıştığı zaman artık o toplumdan tepki beklemenin, bir şeyleri sorgulamalarını istemenin vakit geçti demektir. Olaylara karşı tavırlarını ortaya koyanlar da yok değil. İstanbul’da metrobüs fiyatlarının geri çekilmesi ya da Tekel işçilerinin aylar süren eylemlerinin devam etmesi gibi örnekler var. Fakat bu eylemlerin ortak noktası ucunun maddiyata dayanması ve kendi canlarının yanması. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler, kendi canları yanınca bütün alışkanlıklarını bir kenara bırakıp eylem için meydanlara inebiliyorlar. Her şeyin güllük gülistanlık olduğu zamanlarda Tekel işçileri 4-C’liler için, asgari ücretle geçinen insanların yaşam zorlukları için, üniversite sınavındaki katsayı adaletsizliği için acaba hiç eylem yaptılar mı? Elbette bu tutum toplumun büyük kesimine ait. Rahatta iken zorluk çekenleri ne yazık ki görmezden geliyoruz. Tâ ki ucu bize ulaşana dek.
Aşırı olmayı özellikle bazı durumlarda sevmem. Mesela kendimi bildim bileli Galatasaraylıyım ama hiçbir maçın doksan dakikasını izlememişimdir. Sevgide aşırı olma taraftarıyım. Müslüm’ü yıllardır dinlerim ama tek sigara bile içmişliğim yoktur. Konserlerine gittiğimde bir köşede şarkılarımı dinler, çıkarım. Fakat tepki gösterilecek bir konu varsa ve bu konu toplumun çok büyük bir kesimini ilgilendiriyorsa eylemlerin en aşırısının yapılmasından yanayım.
Müslüm’le başlamıştım, onunla bitireyim. Müslüm’ün bir kuşu seslendirdiği reklâmı görünce, Müslümcüler şimdi sokağa dökülürler.” demiştim. Hiçbir şey olmadı. Bir haber programında mikrofonu uzattıkları Müslümcüler, “Baba ne yaparsa yakışır.” dediler. Nerde bir zamanların sinemalarında Müslüm’e yumruk atılınca sinemayı karıştıran Müslümcüler, nerde bu layt Müslümcüler. Alışıyoruz her şeye. Müslüm’ün kuş olmasına bile.

Yazının bulunduğu sitenin linki:
memleket.com.tr/author_article_detail.php?id=11387
Kullanıcı profilini gör
ervan403
Üye
Üye

Nereden: van
MesajTarih: 28-Ağu-2010 / 06:15    Mesaj konusu: Re: müslüm kuş olursa

Peki Dünya çapındaki organizasyonlara çağrılmasına ne diyeceksiniz. Bu da bir değişim değil mi. Sizce değiştiği söylenen Baba eğer değişen zamana ayak uydurmayıp hitap yelpazesini ve repertuarını genişletmeseydi bu kadar genel kabul görür müydü? Dünya değişiyor Türkiye değişiyor baksanıza süper ligde şampiyonlar bile değişiyor bizim aslında kabullenemediğimiz işte bu değişim. Yani bence Baba yıllar önce bunu gördü ve kendini aşarak tabuları kırarak hep gündemde kalmayı varlığını her dönem hissetirmesini bildi. Bu alemde halen en zirvede olduğunu herkese ilan etti. Ve bunu gören bazı kulvar sanatçılar da bunu yapmaya çalışsalarda (örneğin ismi lazım değil bir arabeskçinin Türk sanat Müziği kaseti çıkarması) aynı rüzgarı yakalayamamıştır. Çünkü bunu ilk gören ve başarılı bir şekilde icra eden Müslüm Gürses olunca ondan sonra bu değişimi yakalamaya çalışanlar hem onun gölgesinde kalmış oldular hem de yenilik değil aksine kötü bir taklit olmuşlardır. İşte bundan dolayıdır ki Baba ya sataşan tüm sanatçıların bilinçaltında hep bu başarısızlık ve bu haset vardır. Ben şahsen tam 20 yıllık bir Müslümcü olarak Baba'nın bu popülaritesinden son derece memnun ve mutluyum. Gocunacak hiçbirşey yoktur. Babanın geçte olsa populer kültürden para kazanmasını sevinçle karşılıyorum.

Bilal - Site Kurucusu
Bilal - Site Kurucusu

Nereden: Gaziantep
MesajTarih: 28-Ağu-2010 / 06:53    Mesaj konusu: Re: müslüm kuş olursa

Öncelikle yazarın üslubu hiç hoşuma gitmedi, orjinal sayfada da tepkimi dile getirdim.
Karizma konusu açılınca aklıma hep buradaki görüntü geliyor. 5. dakikasında "Kimse bizim karizmamızın çizilmesine sebep olamaz" diyor.

Biz, baba tarzı dışına çıktığı zaman forumlarımızda bir çok konuda görüleceği üzre tepkimizi ortaya koyduk. Ardından sandık albümünde gördük ki baba nostalji yapmış, yani damar parçalar okumuş.
ayrılık acı birşey albümünde de yine nostalji görüyoruz.

Yaptığımız, daha doğrusu yapmadığımız; beğenmediğimiz reklamlardan dolayı sokak, tv, gazetelere çıkmamızın nedeni tabiri caizse Müslüm Gürses'e olan imanımızdandır. Yani inanç ve teslimiyetten gelir.

Ayrıca evet, değişen dünyada Müslüm Gürses'inde bu değişime ayak uydurması yer yer bizi kırsada sağlıklı bir hareket oldu.

Belkide reklamlardan öte o kadar sıkıcı tv programları arasında Müslüm Baba'nın kuş ya da piliç reklamında sesini duymak hoşumuza gidiyor?

Kişiliğini makamına bağlayan, makamını kaybettiğinde kişiliğinden de olur!

En son Admin tarafından 28-Ağu-2010 / 23:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kullanıcı profilini gör
mahsunkul_05
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: amasya
MesajTarih: 28-Ağu-2010 / 22:36    Mesaj konusu: Re: müslüm kuş olursa

bilal abime katılıyorum
Kullanıcı profilini gör
tonyukuk
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 28-Ağu-2010 / 22:44    Mesaj konusu: Cevap: müslüm kuş olursa

Yazıyı biraz daha dikkatli okumak gerek dostlar. Baba, her şeyiyle babadır. Müslüm Baba’ya her şey yakışır. Bundan yana zaten sıkıntımız yok, itirazımız olamaz. Baba’nın her yerde olması kadar güzel bir şey var mı? Bundan gurur duyuyoruz Yazı da bunu söylüyor zaten. Yazarın dikkat çektiği nokta, Müslümcü kardeşlerin bu duruma da alışmış olması.

Ben sinemalarda Müslüm Baba’nın filmlerinin ardı ardına gösterildiği zamanları biliyorum. Kazım Kartal’a, Bilal İnci’ye Müslüm Gürses’e rol icabı vuruyor diye küfreden, sinemada yerinde duramayan Müslümcüleri biliyorum. Yazı da, yıllar sonra artık her şeye alıştığımızın bir işareti durumunda.

Hangi Müslümcü vardır ki Müslüm Baba’yı dünya çapında organizelerde görünce gurur duymasın. Elbette gurur duyacağız. Elbette bu sevinç hepimizin. Yıllarca göz ardı edilen Türkiye’nin en büyük değerini hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.
Kullanıcı profilini gör
kralmuslum88
Üye
Üye

Nereden: İstanbul
MesajTarih: 29-Ağu-2010 / 03:19    Mesaj konusu: Re: Cevap: müslüm kuş olursa

öncelikle sayın Müslüm Gürses yaptıklarıyla,söylemleriyle,tarzıyla gönlümüzde taht kurmuş bir insandır.Sinemada babanın bir filmini izleyemesekde bu kadar fanatik hayranları olduğunu bilmekteyiz.Dünyanın genel düzenine baktığımızda dünya hızlı bir değişim süreci geçirmekte ve hızla değişmektedir.Değişen dünyada Müslüm Gürses'in de değişmesi gayet olağandırdeğişmeyip aynı dar kalıpta kalması Müslüm Gürses'e yakışmaz;fakat kanımca Müslüm Gürses'in tarzı değişmemiştir.
Müslüm Gürses'in bir kaç küçük reklam projesine bu denli takılmamak gerektiği kanaatindeyim.Zira bir filminde de(ismini unuttum ama filmde ''Çok Sevdim'' adlı parçasını söylüyordu)alkolik bir adamı canlandıran Müslüm Gürses,bir bardak süt içiyor ve o enerji ile bir arabayı çekme başarısını gösteriyordu.Konu ile ne alakası var diyebilirsiniz ancak orda da Sayın Müslüm Gürses'i sanki biraz abartılmış bir karakterde göstermeleri ve bunu sanki birazda gülünç bir biçimde sarfetmeleri bir Müslümcü olarak benimde gücüme gitti;fakat düşündüğümde bunun bir film olduğunu ve gerçek Müslümcülerin gözünde babanın değerini asla kaybetmeyeceğini anladım.Bu tür reklamlarda da olacağı gibi böle şeyler olabilir ve Müslüm Gürses ''Arabeskin babasıdır ve tarzıyla her zaman bir numaradır''.

Üye
Üye

Nereden: BuRSa
MesajTarih: 29-Ağu-2010 / 05:05    Mesaj konusu: Re: Cevap: müslüm kuş olursa

tonyukuk yazını okuyunca gerçek Tonyukuk aklıma geldi.iyi bir vezir,iyi bir komutan.ve aslında alışmayı reddeden de bir kişiği var(hayatı ve söylemlerinden yola çıkılırsa)o nedenle çağrışım yaptın yani.ben beğendim yazını.

olaya alışmak başlığıyla baktım ve:
"Varlığına alıştığım gibi yokluğunada alışabilirim
Sınırları sen belirle,ben alışarak karşılık veririm" tepkisi. böyle düşünürsek duruma ayak uydurmada denebilir.

Fakat
Söylediğin gibi:Alışkanlık bir toplumun yakasına yapıştımı o toplum sorgulamaz.doğru tespit zaten bu yüzden her alanda ve her işte sindirme politikası uygulanıyor.

Hamletten çok beğendiğim ve bu duruma uygun olan bir konuşmayla son vereyim:
hamlet: yaptığı işin farkında değil mi bu adam?
haratio: alışmış!umursamıyor artık..

Yani Alışmak hissi kaybetmektir.kötüdür.sonu umursamazlıktır uzun bir süredir milletin içinde bulunduğu durumu özetler Wink buna ilave birde sindirme politikası vardır ki buda hangi işte çalışıyor olursanız olun
doğruyu bastırmaktır.rant içindir.
bu sistemde bu alışma ve rant sürdükce
değilki müslüm baba kuş olmuş..işci açmı tokmu,sokakta çocuklar ne yapar
bugün seni işten çıkarsalar arkanda kim durur hangi politikayla savunur bunları düşünen az beyin var.

Müslüm gürses e bağlayacak olursak buda ranttır aslında.Nasılsa en koyu hayranları bile tavuk seslendirmesine,pop rap albüm yapmasına vs.yani bu duruma alışacak gözüyle bakılmıştır ve öylede oldu.
Her fırsatta dile getirdiğim gibi tasvip etmiyorum ve ben buna alışmadım arkadaş Wink

adem_reis78
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: İstanbul
MesajTarih: 29-Ağu-2010 / 10:43    Mesaj konusu: Re: Cevap: müslüm kuş olursa

Her Şeye Ragmen Baba Her Zaman Bildigini Okuyo Bizede Saygı Duymak Gerekmekten Başka Bi Şey Düşmüyo.!!

Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: manisa
MesajTarih: 30-Ağu-2010 / 15:55    Mesaj konusu: Re: Cevap: müslüm kuş olursa

müslüm gürsesin değişimi yeni sayılmaz aslında, doksanlı yılların başında birde benden dinleyin albumu bu sinyali vermiştir,bazı kesimler müslüm gürsesin değişimini kabullenmek istemesede.aslında bu müslüm gürsesi gün geçtikçe gücüne güç katmıştır,hayran kitlesi, konserleri ekstıraları tv programları reklamları gün geçtikçe artmıştır,eskiden müslüm gürsesi fazla tvde görmezdik ama son yıllarda her organizasyonun aranan sanatçısı olmuştur, diğer sanatçılarla kıyasladığımızda baba en üst seviyededir.son çıkacak olan albumu ise senfoni orkestra ile okunmuştur.gün geçtikçe dahada büyüyen bir müslüm gürses vardır buda beni sevindiriyor açıkçası.

Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 30-Ağu-2010 / 18:07    Mesaj konusu: Cevap: Müslüm Gürses kuş olursa

Star Tv'nin ilk çıktığı yıllardı. Arabesk sanatçıları bir bir sahne almaya başlamıştı. Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, Emrah, Ceylan, Gökhan Güney... Fakat Müslüm Baba bir türlü çıkmıyordu. Biz o zamanlar lisedeydik. Arkadaşlarla sayısız mektup göndermiştik. Starda Salı Pazarı diye bir program vardı. Sonunda Müslüm Gürses çıkmıştı ama bir filminden sahne ile. Biz tekrar sarıldık kaleme kağıda. Müslüm Baba'yı sahnede görmek istiyoruz dedik. Ve bu da oldu. Karanlık bir sahneden, dumanlar arasından Müslüm Baba göründü. "Uçurum uçurum gözlerine baktığım sensin." diyerek "Belalım"ı söylemişti.

İşte o günlerden bu günlere gelen bir Müslüm Baba var. Artık baba her yerde. Bunu çekemeyenler var. Bunu hazmedemeyip orada burada konuşan sanatçılar var. Onlara en iyi dersi Müslüm Baba sanatıyla veriyor. O konuşup duranlara sormak gerek, acaba hayatlarında hiç bir reklam filminde oynamışlar mı, ya da "Küskünüm" gibi yıllara meydan okuyan bir eser ortaya koymuşlar mı?

Baba konuşuyor, biz dinliyoruz. Şükür.
Kullanıcı profilini gör
muhammed
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: BATMAN
MesajTarih: 07-Eyl-2010 / 18:12    Mesaj konusu: Re: Cevap: Müslüm Gürses kuş olursa

tonyukuk demiş ki:
Star Tv'nin ilk çıktığı yıllardı. Arabesk sanatçıları bir bir sahne almaya başlamıştı. Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, Emrah, Ceylan, Gökhan Güney... Fakat Müslüm Baba bir türlü çıkmıyordu. Biz o zamanlar lisedeydik. Arkadaşlarla sayısız mektup göndermiştik. Starda Salı Pazarı diye bir program vardı. Sonunda Müslüm Gürses çıkmıştı ama bir filminden sahne ile. Biz tekrar sarıldık kaleme kağıda. Müslüm Baba'yı sahnede görmek istiyoruz dedik. Ve bu da oldu. Karanlık bir sahneden, dumanlar arasından Müslüm Baba göründü. "Uçurum uçurum gözlerine baktığım sensin." diyerek "Belalım"ı söylemişti.

İşte o günlerden bu günlere gelen bir Müslüm Baba var. Artık baba her yerde. Bunu çekemeyenler var. Bunu hazmedemeyip orada burada konuşan sanatçılar var. Onlara en iyi dersi Müslüm Baba sanatıyla veriyor. O konuşup duranlara sormak gerek, acaba hayatlarında hiç bir reklam filminde oynamışlar mı, ya da "Küskünüm" gibi yıllara meydan okuyan bir eser ortaya koymuşlar mı?

Baba konuşuyor, biz dinliyoruz. Şükür.
Evet ben de lisedeydim, tüm sınıfa duyuru yapmıştım. Müslüm Baba Star'da diye, ama malesef bir filmden alıntı yapmışlardı. Ama daha sonra dediğin gibi dumanlararasından Müslüm Baba, Belalım'ı söyleyerek çıkmıştı. Devamında Sen Delimsin'i söylüyordu. Mest olmuştuk.

1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Muslumcu.com & Muslum-Gurses.com & Muslumcu.net
Bu Site Müslüm Gürses'e Destek ve Hayranlarını Bilgilendirme Amaçlı Hazırlanmıştır.
Copyright © Müslüm Gürses Fan Club !! 2003 - ∞ !! - Kurucu: Bilal Bilgi
Forum - Arşiv - Haber - Şarkı Sözü - İnşaat Bölümü - Civil Engineering