Tarih: 11-Eyl-2009 / 03:06 Mesaj konusu: ihtiyacım var baba yapma allah aşkına haber
buda gazate haberlerınden buyurun,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
var
Müslüm Gürses yıllar önce ilk albümünü çıkarmak için Unkapanı müzik stüdyolarından birinde, yanında ünlü müzik hocaları olduğu halde heyecanla çalışmaktadır.
Müslüm Babanın dudaklarında mikrofon, kulağında kulaklık, kendinden hafif geçmiş, kaşları ve göz kapakları hafif düşük hallerinde şarkılarını terennüm eylemektedir.
Müzik hocaları zaman zaman Gürses'e “detone okuma, detone okuma”
Baba oralı bile değil.
Hocalar devamlı uyarıyor; detone okuma!
Müslüm Baba düşük ve dolambaçlı kaşlarını şöyle bir kaldırıp alt perdeden la minör dozlarında, “bunaltmayın adamı kardeşim; “betona okumuyorum mikrofona okuyorum” der.
Bu anlatım gerçek mi yoksa yakıştırma mı bilinmez; ancak çok sonraları baba bir söyleşisinde hikayenin kendine ait olmadığını,betonu da, detoneyi de iyi bildiğini gülümseyerek anlatır.
Babayı çoğunlukla varoşlarda dinlenir bilirdik bir zamanlar.
Fan'larını, fan kulüplerini dahi saymakla bitmez babamızın.
Bir zamanlar, yazarı, çizeri, bankacısı, genel müdürü, politikacısı herkes dinledi onu.
Çok çok önceleri varoşlar dinler ve söylerdi Müslüm Babayı. Ezberlerine alır ve onu kıskançlıkla, kendi şarkıcıları ve babaları ilan ederlerdi tutkunları.
Enteller ise sadece dinler dudak bükerlerdi galiba.
“Sensiz olmaz” şarkısı vardı, işte budur dedirten, entelleri yerinden ve derinden etkileyen, ritmiyle topyekün dans edilen şarkı.
Bülent Ortaçgil bestesinde, Müslüm Babanın yorumuyla yıkıldı o an Türkiye..TV ler, konserler, jüriler ve davetler babayı tutana aşk olsun.
Bir de babamız uzunca bir “ YİNEEE” derki bu şarkıda; yüreğinin ve samimi duygularının sesine yansıyan gücünü hemen fark eder, mest olurdunuz..
Boğazdaki yalı bahçelerinden, melankolik_bariton bir ses yükselir ve denizin yakamoz kıpırtılarında,yürekler şampanya katkısında kendinden geçiverirdi.
Gece gelmiş, yatağım boş ….Sen uzaktasın, ben uzanmış
Sensiz olmaz Sensiz olmaz."
Biraz ezik, biraz mahçup, dinleyenleri gibi bir gariptir Müslüm Baba.
Varoşların yükselen sesi, ezik delikanlısı bir anda diğer milyonların babası olmuş, boğazdaki yalılardan ses verir, gönlü zenginlerden sonra cebi zenginlerin de babası oluvermiştir.
Müslüm Baba,TV kanallarının reklam kuşaklarında o aşina olduğumuz ses tonuyla “İhtiyacım var, şu uzun tatile, bi güzel perdeye,Dünyanın bilgisine,
Yeni bir elbiseye,Mutlu günler görmeye,İhtiyacım var.
Ben hep yürümeye mahkum muyum, kira ödemeye mecbur muyum
İhtiyacım var rahat etmeye.”
O ezik, güçlü ve samimiyet yüklü ses, Global dünyanın tüketim modüllü reklam kuşaklarında da terennüm eylemiştir.
Oysa boşuna mı vurulmuştu jiletler böğürlere, yaralı bedenlerin, kırık gönüllerin şarkıları sona mı ermişti.?
Bana göre Türkiye kült figürlerini birer birer kaybediyor.!
Melankolik, Bariton sesli Müslüm Baba, ihtiyaç kredisi reklamı için hala ayıp ediyor.
O ezik, güçlü ve samimiyet yüklü ses, Global dünyanın tüketim modüllü reklam kuşaklarında da terennüm eylemiştir.
Oysa boşuna mı vurulmuştu jiletler böğürlere, yaralı bedenlerin, kırık gönüllerin şarkıları sona mı ermişti.?
Bana göre Türkiye kült figürlerini birer birer kaybediyor.!
Melankolik, Bariton sesli Müslüm Baba, ihtiyaç kredisi reklamı için hala ayıp ediyor.
10.09.2009
_________________ bir zalimin aşkına kul etme beni
Tarih: 11-Eyl-2009 / 04:02 Mesaj konusu: Re: ihtiyacım var baba yapma allah aşkına haber
Müslüm baba Gerçekten Kredi Reklamı İçin Ayıp Ediyor ve Ona benzer Birçok Reklam İçinde öyle NerDe Bir Zamanların Müslüm Gürses'i Zaman onu Bile Eskitti...Paylaşım için teşekkürler
_________________ GüLdür Beni AğLamayı İsTemiyoRum,SenDen Ayrı Bu ÇiLeyi ÇekemiyoRuM...
Tarih: 11-Eyl-2009 / 15:11 Mesaj konusu: Re: ihtiyacım var baba yapma allah aşkına haber
Yazılanlara katılmıyorum. Ben bu türlü çalışmaları destekliyorum. Akşam evimde oturup tv izlerken birdenbire babanın sesini duymak hoşuma gidiyor güzüm gülüyor. Ayıp bu reklamın neresinde anlamış değilim.
"Oysa boşuna mı vurulmuştu jiletler böğürlere" Boşuna vuruldu tabiki. Zaradan başka ne gördü şu müslümcü alemi jilet meraklılarından.
Jiletçilere sormalı ayıp eden kim diye
Tarih: 11-Eyl-2009 / 16:05 Mesaj konusu: Re: ihtiyacım var baba yapma allah aşkına haber
muzeyyen demiş ki:
Yazılanlara katılmıyorum. Ben bu türlü çalışmaları destekliyorum. Akşam evimde oturup tv izlerken birdenbire babanın sesini duymak hoşuma gidiyor güzüm gülüyor. Ayıp bu reklamın neresinde anlamış değilim.
"Oysa boşuna mı vurulmuştu jiletler böğürlere" Boşuna vuruldu tabiki. Zaradan başka ne gördü şu müslümcü alemi jilet meraklılarından.
Jiletçilere sormalı ayıp eden kim diye
müzeyyene katılmamam mümkün değil,eski camlar bardak oldu tabiki o eski şarkılar bi başkaydı hepsi gönlümüzde,fakat artık geleceğe bakmalıyız çağdaşlık yenilik var, hiç bişey eskisi gibi olmaz,baba doğru yoldadır.gazeteci arkdaş yazısına renk getirmek içinde biraz kendi tarafından yazmış.olayı büyütmemek lazım bence.
Tarih: 11-Eyl-2009 / 18:54 Mesaj konusu: Re: ihtiyacım var baba yapma allah aşkına haber
“betona okumuyorum mikrofona okuyorum”
_________________ Zirvelerde kartallar da bulunur, yılanlar da
Ancak; birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir.
Önemli olan nereye nasıl geldiğinizdir.
Tarih: 11-Eyl-2009 / 19:31 Mesaj konusu: Re: ihtiyacım var baba yapma allah aşkına haber
yazıdaki jilet olayına katılmıyorum fakat şunu neden kabullenmiyoruz müslüm gürses değişti.... yani yaş olarak deil bu çağ atlamakta deil kısa ve öz müslüm gürses 'i başta muhterem nur olmak üzere .. değişme uğrattılar ne yazıkki bu para için oldu diceksiniz şimdi koy parayı babanın sen cebine oda sölemesin bu olay bu deil koskoca baba istese susardı.. bizde bırakalım bence entel ayaklarını ewet ben bu konuda gericiyim eski müslüm baba yı istiyorum gerekirse şarkı sölemesin .. zaten o alacağını almış bu sanat dünyasının babası olmuş bu vakitten sonra herşey boş..
Tarih: 11-Eyl-2009 / 19:42 Mesaj konusu: Re: ihtiyacım var baba yapma allah aşkına haber
Baba'nın para kazanması yine birilerine batıyor anlaşılan. Müzeyyen gibi Ben de şahsen her akşam o reklamı arıyorum sesini duymak için. Sayın yazar birilerine hoş görünmek uğruna Hakkı Bulut efendinin yolundan gitmiş hepsi bu. Aldırmayın siz, globalizm miş... ben 20 yıllık Müslümcüyüm ve hiç ama hiç jilet atasım gelmedi onu dinlerken.. iddia ediyorum jilet atan Müslümcüler ona ve imajına sadece ve sadece zarar vermiştir ve sanıldığı kadar da fazla değil çok küçük bir gruptu. Millet tutturmuş, jiletciler öksüz kaldı yok ihanet etti... Allah allah yavv...mübarek günde çıldırtırlar adamı bunlar peki ezan okumasına ne der acaba sayın gazeteci yazar çok merak ediyorum doğrusu. o na da şöyle der artık; Müslüm Baba hidayete erdi meyhanelerde onu dinleyenlere ihanet etti buyur burdan yak tövbe tövbee........
Tarih: 11-Eyl-2009 / 23:13 Mesaj konusu: Re: ihtiyacım var baba yapma allah aşkına haber
babayahasta demiş ki:
yazıdaki jilet olayına katılmıyorum fakat şunu neden kabullenmiyoruz müslüm gürses değişti.... yani yaş olarak deil bu çağ atlamakta deil kısa ve öz müslüm gürses 'i başta muhterem nur olmak üzere .. değişme uğrattılar ne yazıkki bu para için oldu diceksiniz şimdi koy parayı babanın sen cebine oda sölemesin bu olay bu deil koskoca baba istese susardı.. bizde bırakalım bence entel ayaklarını ewet ben bu konuda gericiyim eski müslüm baba yı istiyorum gerekirse şarkı sölemesin .. zaten o alacağını almış bu sanat dünyasının babası olmuş bu vakitten sonra herşey boş..
eyvallah.....
_________________ Toprağın olsaydında ellerin olmasaydın
Alnımdan vursaydında beni bırakmasaydın
Ne vardı insafsızım benide yakmasaydın
Gururumu kırıpta sırtımdan vurmasaydın
Allah bir sevgim bir ateşlerde sen yaktın
Nasıl kıydın aşkıma şerefsizlere sattın
Tarih: 12-Eyl-2009 / 05:08 Mesaj konusu: Re: ihtiyacım var baba yapma allah aşkına haber
ervan403 demiş ki:
Baba'nın para kazanması yine birilerine batıyor anlaşılan. Müzeyyen gibi Ben de şahsen her akşam o reklamı arıyorum sesini duymak için. Sayın yazar birilerine hoş görünmek uğruna Hakkı Bulut efendinin yolundan gitmiş hepsi bu. Aldırmayın siz, globalizm miş... ben 20 yıllık Müslümcüyüm ve hiç ama hiç jilet atasım gelmedi onu dinlerken.. iddia ediyorum jilet atan Müslümcüler ona ve imajına sadece ve sadece zarar vermiştir ve sanıldığı kadar da fazla değil çok küçük bir gruptu. Millet tutturmuş, jiletciler öksüz kaldı yok ihanet etti... Allah allah yavv...mübarek günde çıldırtırlar adamı bunlar peki ezan okumasına ne der acaba sayın gazeteci yazar çok merak ediyorum doğrusu. o na da şöyle der artık; Müslüm Baba hidayete erdi meyhanelerde onu dinleyenlere ihanet etti buyur burdan yak tövbe tövbee........