|
Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası
-> Basın ve Haberler |
| Yazar |
Mesaj |
snare
Aktif Üye

|
Tarih: 20-Şub-2009 / 16:48 Mesaj konusu: [Haber] Müslüm baba bunu da yaptı |
|
|
Müslüm Gürses'in yeni albümü Sandık, 'Baba'nın hem başkalarından duymaya alışık olduğumuz farklı tarzlardaki parçaları, hem de kendi kariyerini 'cilaladığı' bir eser olmuş..
Müslüm Gürses, nam-ı diğer Müslüm Baba, yeni albümü Sandık ile karşımızda. Sandık bir önceki albüme göre Müslüm Baba'nın kendi tarzına daha yakın olmuş. Albümün açılış parçası, söz ve müziği Kenan Doğulu'ya ait Tutamıyorum Zamanı. Sözler adeta babanın ağzından akıyor. İtirazım Var şarkısı ise elektro gitar soloları ve düzenlemeleri ile gayet başarılı. Aynı şarkının Ceza ile düet yapılmış versiyonu ise albümün bombalarından biri. Ceza ve Müslü'ün beraberliği hiç sırıtmamış. Daha önceden Ajda Pekkan'dan dinlediğimiz Sarıl Bana ise oynak ritmiyle muhtemelen televizyonlarda ve radyolarda çok fazla dönmeye aday. Yine Türk popunun klasiklerinden biri olan ve sözleri Sezen Aksu'ya ait Vazgeçtim şarkısı da, albümün hitlerinden biri gibi gözükse de parçanın düzenlenişindeki abartı parçaya içkin olan hüznü yok etmiş. Benim Meselem ise tam babanın kaleminde bir parça. Onun yayarak söylediği ağzına çok uygun sözlerle şöyle diyor baba: Meselem bir sevda türküsüdür/Aşkımın öyküsüdür/ Yeryüzü Gökyüzüdür meselem/ Ahh meselem. Albümün bombalarından biri de, Fikret Kızılok'un Türk popuna armağan ettiği kült parça Gönül. Parça, çellolu introsu, yaylı düzenlemeleri ve Müslüm'ün yorumuyla bir başka hal almış. Sorma paçasını da hepimiz Ayşegül Aldinç'ten biliyoruz. Müslüm Baba Sorma'nın da hakkını vermiş. Albümde Müslüm'den daha önce duyduğumuz Senden Vazgeçmem de yer alırken, Bu Şehirde Yaşanmaz parçası hem orkestrasyonu hem de 'Müslüm' yorumuyla rakı sofralarına çok yakışacak gibi gözüküyor. Sandık, sonuç itibariyle tabii ki babayı Fark Yaraları'nı söylediği dönemleriyle hatırlayanlar ve sevenler için yeterli olmasa bile eski Müslüm'ü hatırlatan parçalarla başarılı bir albüm olmuş. Albümün belki tek kötü yanı düzenlemelerdeki abartının parçaların birbirine benzemesine neden olması. İşin o kısmı ise müzik endüstrisinin, dinleyicinin aradığı samimiyet duygusunu es geçmesinden kaynaklanıyor.
KAYNAK:SABAH GAZETESİ
_________________ kendimi kimseye anlatamadım...... |
|
|
|
 |
atasayar
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

Kayıt: May 06, 2007 Mesajlar: 2668 Nereden: Acımasız Dünyadan (İzmir)
|
Tarih: 20-Şub-2009 / 16:54 Mesaj konusu: Re: müslüm baba bunu da yaptı |
|
|
eyw kardeş bilgiler için
ama her gün her yazıda bu albümün pek düzenli olmadığı kanaatinde yazarlar... babaya saygı duymak lazım
itirazım var diyenler çekilsin bi köşeye seyir halinde olsunlar
_________________ bir yerden tanıyor gibiyim sizi....
|
|
|
|
 |
arabeskci1910
Aktif Üye

Kayıt: Jan 17, 2009 Mesajlar: 429 Nereden: AnKaRaGüCü GeCeKoNDu dan
|
Tarih: 20-Şub-2009 / 17:53 Mesaj konusu: Re: müslüm baba bunu da yaptı |
|
|
nerde eski baba albümler nerde şimdiki albümler ahh baba duy şu sesimizi artık
eskiye dön baba eskiye
_________________ gururluyuz güçlüyüz biz ankaragüçlüyüz |
|
|
|
 |
senyoksundiye
Üye

|
Tarih: 20-Şub-2009 / 18:08 Mesaj konusu: Re: müslüm baba bunu da yaptı |
|
|
müslüm babaya sonsuz teşekkürler . baba saol varol yıllardır seni dinliyoruz ve duygularımıza tercüman oldun
yaşarken efsane olmuş bir sanatçıya hayram olduğum içinde kendimle gurur duyuyorum
son albüm 10 numara olmasa bile her zaman dinleyeceğimiz seveceğimiz bir çalışmadır
müslüm gürses sevenler eleştirmeye devam edeceklerdir mutlaka
ama müslüm baba sen en güzelini her zaman yapmaya devam edeceksin
selamlar ve saygılar müslüm baba her zaman böyle kal emi
|
|
|
|
 |
taruz
Fanatik Üye

|
Tarih: 20-Şub-2009 / 19:16 Mesaj konusu: Re: müslüm baba bunu da yaptı |
|
|
değerlendirme iyi olmuş
_________________ baba müslümcü |
|
|
|
 |
clgnsedat
Fanatik Üye

|
Tarih: 21-Şub-2009 / 01:12 Mesaj konusu: Re: müslüm baba bunu da yaptı |
|
|
gayet başarı bir album bence çok beğendim iki şarkı dışında,hepsi on numara,emeğine sağlık kardeş
_________________ ölünce biter |
|
|
|
 |
akliyok_06
Fanatik Üye

|
Tarih: 21-Şub-2009 / 01:13 Mesaj konusu: Re: müslüm baba bunu da yaptı |
|
|
| taruz demiş ki: | | değerlendirme iyi olmuş |
_________________ yağmurlu bir günde doğdum anamdan gökler ağlıyormuş ben doğdum diye doğarken günahkar olurmu insan ömrüme verilen bu ceza niye... |
|
|
|
 |
sokak_sairi
Üye

|
Tarih: 21-Şub-2009 / 01:41 Mesaj konusu: Re: müslüm baba bunu da yaptı |
|
|
bu albümü begenmedim müslüm babaya yakısan bi album degıl eski şarkılarıda güzel okuyamamış eger muslum baba sesimizi duysaydı umarım böyle bi albüm bir daha yapmazdıı çunku ben cevremden cok eleştiri alıyorum.. senin dinlediğin müslüm babaya ne olmuş diye ah ahhh
_________________ eger silgin kaleminden önce bitiyorsa yanlışların cok demektir
|
|
|
|
 |
By_FaDeD
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

Kayıt: Apr 28, 2007 Mesajlar: 1117 Nereden: Çooook Uzaklardan Yanlızlık şehrinden...!
|
Tarih: 21-Şub-2009 / 02:37 Mesaj konusu: Re: müslüm baba bunu da yaptı |
|
|
Baba her zaman ne yapacağını iyi bilir bilmeseydi zaten bu seviyeye kadar çıkmazdız baş tacımızsın baba
Eyvallah
_________________ Kurtların Sessiz Kaldığı Yerde.
İtler Çakallar Volta Atar..
Ama Bilmezlerki
Kurt O Sessizliği Bozarsa Kıyamet KOPAR ! |
|
|
|
 |
yillar_utansin
Aktif Üye

|
Tarih: 21-Şub-2009 / 02:45 Mesaj konusu: Cevap: müslüm baba bunu da yaptı |
|
|
vallahi ben ölümüne müslüm gürses hayranıyım ama işin aslına bakarsanız ben fazla beğenmedim doğruyu söylemek gerekirse ama yinede ellerine ağzına sağlık 
_________________ ŞEREFSİZ DOSTUM OLACAĞINA ŞEREFLİ DÜŞMANIM OLSUN DAHA İYİ ? |
|
|
|
 |
mali_usta
Fanatik Üye

|
Tarih: 21-Şub-2009 / 10:23 Mesaj konusu: Re: Cevap: müslüm baba bunu da yaptı |
|
|
albüm bence güzel sadece 1-2 parçaya kötü onun dışında beğendim.
_________________ Sev bütün insanları say bütün insanları
Kin gitme unut gitsin geçmişte olanları
Dürüst ol, insancıl ol, düşün öbür dünyayı
Bir karıncayı bile incitme sakın evlat
Evlat evlat evlat insan ol evlat
Evlat evlat evlat insan ol evlat |
|
|
|
 |
taruz
Fanatik Üye

|
Tarih: 21-Şub-2009 / 19:35 Mesaj konusu: Re: Cevap: müslüm baba bunu da yaptı |
|
|
ben albümü beğendim senden vazgeçmem harici hepsi gayet başarılı olmuş hatta benim meselem çok hoşuma gitti
_________________ baba müslümcü |
|
|
|
 |
cerrah_44
Aktif Üye

|
Tarih: 23-Şub-2009 / 02:43 Mesaj konusu: Re: Cevap: müslüm baba bunu da yaptı |
|
|
Müslüm babanın eski albümleri ile kıyaslama yaparsak aradaki fark apaçık ortada, eski bir baba sever olarak babaya olan saygımızdan bu albümü aldık. Ama şunu söylemekte yarar var insan yaptığı bir işi önce kendi beğenmeli sonra karşıdaki inanlara beğendirmeye çalışmalı... Saygılar..
|
|
|
|
 |
snare
Aktif Üye

|
Tarih: 23-Şub-2009 / 15:40 Mesaj konusu: Re: Cevap: müslüm baba bunu da yaptı |
|
|
| cerrah_44 demiş ki: | | Müslüm babanın eski albümleri ile kıyaslama yaparsak aradaki fark apaçık ortada, eski bir baba sever olarak babaya olan saygımızdan bu albümü aldık. Ama şunu söylemekte yarar var insan yaptığı bir işi önce kendi beğenmeli sonra karşıdaki inanlara beğendirmeye çalışmalı... Saygılar.. |
eyn abi aynen katılıyorum
_________________ kendimi kimseye anlatamadım...... |
|
|
|
 |
senyoksundiye
Üye

|
Tarih: 23-Şub-2009 / 16:56 Mesaj konusu: Re: Cevap: müslüm baba bunu da yaptı |
|
|
| Alıntı: |
nerde eski baba albümler nerde şimdiki albümler ahh baba duy şu sesimizi artık
eskiye dön baba eskiye
|
değerli arkadasım baba ne yapsın ?
oturup beste mi yapsın bu saatten sonra !
bi akım vardı 70-90 arası ve bu akım sonucu binlerce ölümsüz eser binlerce hit eser ortaya çıktı bizlerde sevdiğimiz sanatcılardan bu ölümsüz eserleri yıllarca dinledik ve buyuk keyfi aldık
şimdi mutfak ve aşçılar değişti biz alıştıgımız en lezzetli eserleri hayal ediyorduk yenileri tketirken ve araya bu büyük dark çıkıyor.
boş yere baba eski albümler nerde baba eskisi gibi değil baba şöyle baba böyle demek akıntıya kürek çekmektir.
örnek çok bu konuyu sabaha kadar tartışsak baba yine bu konuda masum çıkar haklı çıkar biz boş yere eleştirdiğimizle kalırız.
aşk tesadüfleri sever ile sandık arasındaki geçen süre ne kadardır ?
tarihte bu kadar üzün bir süre varmıd kaset çıkmamış ?
tabiki yok.
demekki ortada anormal durumlar var
kaset yapacak prodüktör mü kaldı ?
müslüm baba bile 2 senede bi kaset çıkarıyorsa demekki müzik sektörü bitmiştir.
büyük usta orhan gencebay çok büyük bestekardır değilmi hepimiz bu konuda hemfikiriz sanırı. orhan gencebayın dil yarası isimli albümünden sonra çıkan albümlerinde bi tane hit olmuş dillerden düşmemiş bi eser varmı sanırım yok.
demekki 365 gun ve seneler boyu büyük eserler üretilmiyor.
baba eskisi gibi ol demekle olmuyor bu işler
iyi bestler ve besteciler gerekli ve bunları buluşturacak akıllı yapımcılar gerekli.
müslüm baba bile tek başına hiç bi şey yapamaz.
müzik özel bi konudur duvar örmeye benzemez badana boya yapmayada benzemez
insan duygularının notalara dökülmüş dillendirilmesi ile ilgili bi hadise
boş yere kendinizide biz orta yaşlı abilerinizide müslüm baba sevgisinide incitmeyin
dinleyin arkadaslar binlerce eser var yotube da yüzlerce canlı performas videoları var
bunların yanında yeni çıkan kasetlerede destek verin ki baba zirvede tamamlasın bu yarışı
zirvedeki bi topluluksak eğer babamızıda zirveden indirmememiz lazım
bize bu yakısır
bir birimizi yersek bi şarkı yüzünden
sürekli forumlarda tartısır kavga edersek
babayı acımsızca eleştirirsek bundan dolayı sadece biz zarar görürüz hiç kimse değil
ele güne karşı el birliği gönül birliği içinde sevgi ve saygı içinde bu kardesliği sürdürmek bize güç verir güzellik verir
çok önemli bi hususta forumlardaki yorum ve eleştirilerimizde bir birimize karsı konu ne olursa olsun nezaket ve hoşgörüyü elden bırakmayalım bir birimize sevgi ve saygı dolu hitap edelim ki görsün her kes müslümcüler sadece jiletçimi ?
müslümcüler güzel insanlardır ve güzellikleri yaşatır ve yaşarlar
selam ve saygılar
|
|
|
|
 |