|
Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası
-> Albümleri ve Şarkı Sözleri |
| Yazar |
Mesaj |
Admin
Bilal - Site Kurucusu

|
Tarih: 12-Şub-2009 / 01:28 Mesaj konusu: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
Öncelikle hayırlı olsun, yıllarca beklediğimiz albümümüz sonunda çıktı.
Albümümüz henüz tüm şehirlerde satışa sunulmamış olsada birçoğumuz albümü aldık yada dinleme imkanı bulduk.
Yeni albümü: sandık - 2009 [müslüm gürses sandık albümü] konusunda albüm bilgilerini vermiştik, henüz albüm çıkmadığı için ön yorumlarda bulunduk. Albümü dinleyen arkadaşlarımız beğeni ve her türlü eleştirilerini bu konudan yapabilirler.
Albüm çalışması yapılırken forumlarımız gezildi, çeşitli istekler ve bilgiler edinildi. Yani buraya yazdığınız eleştiriler büyük ölçüde sonraki albümlere etki edecektir.
Kısa yorumlar tarafımdan silinecektir. Tek tek şarkıları dinleyin ve her şarkı için yorumunuzu belirtiniz.
(beğendim, güzel, kötü gibi mesajlar silinecektir.)
Albüm detaylı bilgisine ansiklopedimizden ulaşmak için: Müslüm Gürses Sandık Albümü
Hani biz dedik ya nostalji yapsın diye. Eski şarkıları hiç olmamış. Baba sesimizi duymuş ama Müslüm Gürses'in yeni dinleyicilerini (Müslümcü demiyorum, Müslüm Gürses dinleyenler diyorum/entel) de unutmamış. Şarkılar entellektüel formata çevrilmiş. Hafif şarkılar olmuş, damara pek etki etmiyor (enstrumanların etkisi çok)
1. İtirazım Var
Olmamış: Eşlik edeyim diyorum bir türlü Babaya yetişemiyorum, yada onu geçip gidiyorum. Nostalji parçaların tümünde böyle oldu. Müzik hafifletilmiş, bize uymuyor.
2. Tutamıyorum Zamanı
Orta: Gitar ve bateri v.b çalgılara aşina değiliz, malum. Ama sağolsun Baba son albümlerde ufkumuzu gelişmesine yardımcı oluyor.
3. Gönül
Orta: Dinlenebilir, müzik yine entellektüel olmuş. Ağır ensturmanlar kullanılsaydı tam Müslümcü işi olacaktı.
4. Sarıl Bana
Olmuş: İçlerinde en iyisi, listeden sırayla şarkıları dinlerken kendimi babaya eşlik ederken buldum.
Gayet memnunum bu parçadan.
5. Vazgeçtim
Orta: Ortanın bir üst seviyesi.
6. Benim Meselem
Olmamış: Yok böyle bir şey! Neyaptın Baba yahu.
7. Sorma
Olmuş: Gayette güzel olmuş, aklıma Bakma şarkısı geldi Şarkı ortasında ritim kaçmış..
8. Senden Vazgeçmem
Olmamış: Söz müzik.. yazık.
9. Bu Şehirde Yaşanmaz
Orta
10. İtirazım Var (Ceza ile Düet)
Olmamış: Ceza cılar bayılacaklardır, bizi bağlayan bir şarkı değil (!) !
Evet saygı duymalıyız Ceza'ya ama bu yan yana geleceğimiz anlamına gelmez. Kesinlikle olmaması gereken bir düetti.
Yazık
Sonuç itibariyle eski şarkılar bozulmuş gitmiş, yeni parçalar damar değil: iğne vücuda giriyor ama damarı bulamıyor bir türlü!..
10 Üzerinden 6 verdim Sandık albümüne..
_________________ Gönlünüz Gönlümüzdür!
Çare yokmuş aşktan yatan hastaya / Gönül Hasta
Kişiliğini makamına bağlayan, makamını kaybettiğinde kişiliğinden de olur!
En son Admin tarafından 17-Ksm-2010 / 21:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi |
|
|
|
 |
akliyok_06
Fanatik Üye

|
Tarih: 12-Şub-2009 / 01:49 Mesaj konusu: Re: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
Babanın bu kaseti çok satılırmı veya alınırmı bilmem ama keşke çıkartmasa idi böyle bir kaset kos koca itirazım var parçasını düet yapması ceza ile uygun değil diye düşünüyorum herkes babaya yakışır diyor ama gerçekleri yazmaktan çekiniyor nedense baba ile cezayı ben yakıştıramıyorum ya olmasa idi iyi olurdu eyvallah...
_________________ yağmurlu bir günde doğdum anamdan gökler ağlıyormuş ben doğdum diye doğarken günahkar olurmu insan ömrüme verilen bu ceza niye... |
|
|
|
 |
atasayar
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

Kayıt: May 06, 2007 Mesajlar: 2668 Nereden: Acımasız Dünyadan (İzmir)
|
Tarih: 12-Şub-2009 / 02:08 Mesaj konusu: Re: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
Baba anyada ceza Konyada ikisi alakasız bi ikili oolmuş bencede diğer parçalar su devire göre orta şekerli parçalar eski parçalarıda okumasaydı keşke diyorum farklı parçalar olsaydı ama elimizden gelen bişey yok ne yazıkki ama belki cezacılar da müslüm baba dinlerler..
ne diyelim hayırlısı olsun bizim içinde dinlemekden başka çaremiz yok...
_________________ bir yerden tanıyor gibiyim sizi....
|
|
|
|
 |
mali_usta
Fanatik Üye

|
Tarih: 12-Şub-2009 / 02:09 Mesaj konusu: Re: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
bence çok satılır...hatta rock dinleyenlerde arşivlerine eklerler...ben albümü beğendim..eski eserlerinden okuduklarından bir tek meselem'i tek geçerim..tutamıyorum zamanı adlı parçayı çok beğendim..saygılarr..
_________________ Sev bütün insanları say bütün insanları
Kin gitme unut gitsin geçmişte olanları
Dürüst ol, insancıl ol, düşün öbür dünyayı
Bir karıncayı bile incitme sakın evlat
Evlat evlat evlat insan ol evlat
Evlat evlat evlat insan ol evlat |
|
|
|
 |
clgnsedat
Fanatik Üye

|
Tarih: 12-Şub-2009 / 04:11 Mesaj konusu: Re: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
bana sorarsanız herkes tarafından dinlenilebilcek bir album olmuş,müslümcüler açısından bakarsanız,tam damar bir album değil,ama bu kötü olduğu anlamına gelemz.bu albumdeki şarkıalrın çoğu hoşuma gitti,tutamıyorum zamanı,favori parçam,bu parçaya hemen klip çekmeli bence,onun dışında vazgeçtim,sarıl bana,sorma,gönül, çok süper olmuş,meselemide farklı bi şekilde yorumlamış bu da hoşuma giden şarkılar arasında, bence bu album beklenenin üstünde bir satış yapacaktır.senden vazgeçmem,bu şehirde yaşanmaz, itirazım var şarkılarının yerine plak şarkıalrından eklese daha süper olurdu,ama yinede olsun genel olrak ben beğendim,hepimize hayırlı olsun.
_________________ ölünce biter |
|
|
|
 |
Muslumcopath
Üye

|
Tarih: 12-Şub-2009 / 04:41 Mesaj konusu: Re: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
Kim Ne Derse Desin Baba'nın Yorumunu Tartışmak Sadece Teferruat a Girer..
Baba'dan Kimse Elbetteki Eskisi Gibi Seslendirme Bekleyemez Çünkü Bu İnsan Tabiatı Doğasına Aykırıdır..Baba da Gün Geçtikçe Yaşlanıyor ve Gün Geçtikce Vücud Fonksiyonları Değişiyor..
Bu Nedenle Baba'dan Eski Arabeski Beklemek Yanlış Olur Şu Vakitten Sonra..
Albüm Konusuna Gelirsek Benim Beğenmediğim Müslüm Gürses Albümü ve Parçası Yok Bunu Başta Sölemek İstiyorum Fakat İçlerinden Baba'nın Bana Daha Hoş Gelen Parçaları İse ; Tutamıyorum Zamanı,Vazgeçtim,Gönül ve Senden Vazgeçmem'in Yeni Yorumlanışıdır..
İtirazım Var Düetine Gelecek Olursak O Eski Efsane İtirazım Var'ı Hiçbir Zaman Karşılaştıramayız Yeni Yorumlarla..Fakat Bu Düet Albüme Farklı Bir Tat Kattığı Düşüncesindeyim..Bir Değişiklik..
Arkadaşlar Senelerdir Müslüm Baba Bizim Gönüllerimize Taht Kurdu,Taçlandı,Şahlandı Yüreklerimizde..Bu Vakittten Sonra Bizlerin Babaya Destek Zamanıdır..Onun Bizlere Şimdiye Kadar Yaşattıkları Güzellikler Hayatımızın Hiçbir Noktasından Silinemez İzlerdir..Yeri Geldi Hoparlörlere Kulağımızı Dayadık Nefesi Dahil Duyabilmek İçin...Bizim Sevgimizi Hiçbir Güç Engelleyemez..
Baba'nın Yeterki Kaset Çıkarsık Gerekirse Sadece Nefesini Versin O Kasete Müslüm Gürses Adında Boş Kaset Çıkarsın,Baba Bizlerin Varlığını Her Daim Yanında Hissetsin..Biz Müslümcülere de Yakışan Bu Olsa Gerek..
Sevgi,Saygılar..
|
|
|
|
 |
Yaranamadim
Aktif Üye

|
Tarih: 12-Şub-2009 / 05:02 Mesaj konusu: Re: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
tahmin ettiğim gibi olmuş berbat
bizler görevimizi yapıp alacaz albümü tabikide ama yazık çok yazık
ben bu albüm çıkmadan önce tepkimi koymak istedim ama bazı arkadaşlar bana karşı çıktı... şimdi dinlesinler umarım şimdi beni daha iyi anlarlar
yanlış anlaşılmasın albümü berbat eden ceza'dır.
Bu metinler kaldırılmıştır. Bir sanatçıya, bırakın sanatçıyı bir insana böyle hitap edilemez! [Admin]
_________________ Dostunum Diyenler Aldatt? Gitti.
O Sahte Sevgiler Böylece Bitti.
Ömrümün Üstünden Seneler Geçti.
Yineden Kimseye YARANAMADIM....... |
|
|
|
 |
alkolik_06
Muslumcu.com Fanatiği

|
Tarih: 12-Şub-2009 / 05:17 Mesaj konusu: Re: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
valla bize herzaman mualefet edenler olucaktır illaki benim ve benim gibilerin beklediği istediği gibi bi albüm olmadığı kesin kim ne derse desin yinede hayırlısı olsun ne diyelim...........
_________________ tek başımayım |
|
|
|
 |
muslum_toprak
Aktif Üye

|
Tarih: 12-Şub-2009 / 05:18 Mesaj konusu: Re: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
ben albümü dinlemedim,bulamadım daha doğrusu,işlerimin yoğunlusu ile bulmak için tam zaman ayıramadım,herkezin yorumlarını okudum saygım war,bizler yıllardır baba dinleriz,en kötü ihtimal bizleride kaale alıp eski eserlere yer vermeleride büyük bir incelik ve bizleri onure eden bir durum,nede olsa gene emek verilmiş abüme,ben prof müziklede uğraşmama rağmen bi bildikleri warki albüm bu formatta çıkmıştır diye düşünüyorum,babacılara bol selamlar...,,,,
|
|
|
|
 |
arabeskci1910
Aktif Üye

Kayıt: Jan 17, 2009 Mesajlar: 429 Nereden: AnKaRaGüCü GeCeKoNDu dan
|
Tarih: 12-Şub-2009 / 05:45 Mesaj konusu: Re: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
babaya saygısızlık yapmam ne söylerse eywwlh derim ama o bizim babamız ama olmamış yakışmamış nerde o eski albümler nerde bu albüm kaseti alacam ama dinlemeyecem
_________________ gururluyuz güçlüyüz biz ankaragüçlüyüz |
|
|
|
 |
muslumce92
SüperAktif Üye

Kayıt: Apr 05, 2006 Mesajlar: 606 Nereden: adana// orijinal bitlisli
|
Tarih: 12-Şub-2009 / 07:19 Mesaj konusu: Re: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
emeğe saygı diyorum guzel şarkılarr farklı açilimlar var bu albümde her ne kadar eski tadı vermese de babaya olan sevgimizi (simdiye kadar cıkardıgı albumleri de göz önünde bulunduruyorum) azaltmaz muslum babanın eski sesinden eser yok ki eskisi gibi yorumlaması beklentisi içinde deyılım ben bunu aştıgıma inanıyorum ve hayal kırıklıgına ugramıyorum her şey baba için bu albüme 10 üzerinden 8 veriyorum tek begenmedıgım şey babanın bu albümde düet yapmasıydı keşke yapmasaydı... ayrıca bir sor sormak istiyorum admin kardeşim sana burda anket duzenlendı sanırım herkes bir gorus belirtti işte son albumde eski sarkılardan bir liste ıstenmıstı herkes kendı gorusunu yazmıstı acaba bunlar degerlendirmeye alındı mı muslum baba saan danıstı mı bizler adına??? eywallahh..
_________________ (....)// bir gün herkes müslümcü olacak... |
|
|
|
 |
babacan1102

Kayıt: Jul 18, 2007 Mesajlar: 1275 Nereden: istanbul/adıyaman
|
Tarih: 12-Şub-2009 / 07:35 Mesaj konusu: Cevap: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
öncelikle sandık albümü hakkında yorum yazmadan ben albümün kapak içeriginden başlamak istiyorum.
fotograflar hiç iyi olmamış resmen photoşop rezaleti yaşanmış.hani derler ya balık baştan kokar o misali!
kesinlikle albüm içerigi hiç kontrol edilmeden işte iş görsün manasında olmuş.
koskaca orhan akdeniz hocanın bu şehirde yaşanmaz parcasının sözleri bile eksik yazılmış.
sözde teknoloji devrinde yaşıyoruz.bundan önceki albümlerin en kötüsünün içerigi bile bu albümden kat kat iyi olmuş.
yagmur kızılok demek ki kendine güvenmiyor.yapamıyorsan bu işi yapmayacaksın kardeşim.işi ehline bıracaksın.
utanmasa koskoca mikrofonu müslüm babanın agzına sokup fotograf cekecek.
bu kadar siyah tercih etmek bu işi yapamadıgınızın kanıtıdır.
gelelim albümde seslendirmiş oldugu eserlere;
1.tutamıyorum kendimi
olmamış:kesinlikle bir müslümcüye hitap etmiyor.bir kenan dogulu eseri kalmıştı oda oldu.gözümüz aydın.
enstumentaller suc onlarda degil şu gitarı arabesk müziginde kullanan cok bilmişlerin.
2.İtirazım Var
valla olmamış:yoldan gecen bir müslümana gel kardeşim de sana bişi dinlettirecem.
tak kardeşim mutlu ol yeter albümünü dinlet itirazım var parcasını adam kendinden gecsin.
mazisi gözünde canlansın. vay be müslüm baba sen neymişsin.
sonra cıkar sandık albümün cal yine itirazım var ı adam afallar. Müziğin içerigini dinler.
buda müslüm baba işte kardeşim dersin.adam içinden basar sana bişiler. benle kafamı bulmaya calışıyorsun deyip uzar gider.
3.Sarıl Bana
orta:gün boyu sıkıntılar içinde gecirilen bir günün ardından hareketlilik bakımında belki iyi gelir.
ama bişi var ki kesinlikle benim zevkime hitap etmiyor.
4.gönül:
olmuş:albümün geneline bakarsak iyi olmuş.
müzik dışında tabi ama dinlerim.
5.vezgeçtim
olmamış:pop slow sevenler bu benim parcam işte der.
ben müslümcüyüm işte diyen biri için ise senede bir oda denk gelirse dinlerim der.
6.Benim Meselem
olmamışşşşşş:yemin ediyorum dinlerken kulaklarıma inanamadım.yarın yan komşudan şikayet gelirse hiç şaşmayacagım.duvardan ne istiyorsun ee be babamm.
bir parca bu kadar mı? katledilir. oraya yönetmenim deyipte cıkan sayın ender akay ve sunay özgür e söylüyorum.
siz gelin beni dinleyin bu mesleği bırakın başka yere gidipte biz müzik yönetmeniyiz demeyin valla tekme tokat döverler adamı.
eger ben arabesk müzigi yönetmenligi yapacagım diyorsan kardeşim kendinize az da olsa yavuz taner(merhum),mustafa sayan, atilla alpsakarya (merhum) gibi üstatları örnek alır,benimser ve bu işi yapar.
bu saatten sonra kemiklerini sıslatacaksınız.cok yazık cokkk.
yaw güzel kardeşim hiç bişi bilmiyorsan kopya cekeyim der insan alır benim meselem i bir defada olsa dinlemez mi?
arada ucurum mu desem daglar mı desem bilmiyorum.varın buyrun siz dinleyin ben artık bişi demiyorum.
yoksa birilerinin kulakları cınlayacak.
7.sorma
olmamış: hiç begenmedim.
ilkokul ögrencisinin eline verilen bir şiiri düz yazı okuması gibi olmuş.
8.senden vazgecmem
olmamış: senden vazgecmem ve gitar ne kadar birbirine uzak bir kavram.
müslümcülerin hit parcaları arasında olan bir eser.
radyo istek paneli Adınız: ömer(babacan1102)
İstek Parcanızı giriniz:Senden Vazgecmem
Parçanın bulunduğu albümü giriniz: senden vazgecmem,sandık
Göndermek istediğiniz mesajınız nedir?
tüm müslüm baba sevenlerine gelsin
dip not: Sayın dj kardeşim senden cok rica ediyorum.lütfenn senden vazgecmem almündeki versiyonu olsun.
9.Bu ŞehirdeYaşanmaz
olmamış: büyük üsdadım orhan hocanın elinin degmedigi nasılda belli oluyor.
müzik ziyafeti albümü gözümde degeri coktu.şimdi dahada cok oldu.
orhan akdeniz hocanın şimdi bu parcayı dinlemesi hiç görmek istemezdim.
yüz ifadesini göz önüme getiriyorum da baba bir duayen diyen biriydi.
büyük ihtimal yorum yok derdi.
10.İtirazım var (ceza düet)
olmamış: repci kardeşlerimize hayırlı ugurlu olsun.
müzik evrensel derler;
evrensellikle bağdaştıracağım hiç bir yönü kalmamıştır benim için.
arabesk ve rep ayrı dünyalar şunu bikere ayırt edemiyoruz.
herkes kendi bildigi mesleği yapmalı
sen kalkıpta bir garsona eline ver makası berberlik yap diyorsun.
işte bizde müslüm gürses den berberlik yapmasını istiyoruz olacak birşey mi? sizce
yazdıgım herşeyin arkasındayım.benim şahsi görüşümdür.
hiç kimseye mal edilmesin lütfen
eyvallahh
_________________ ben dostumun kölesi düşmanımın efendisiyim..
nerdesin |
|
|
|
 |
abdi

Kayıt: Nov 07, 2005 Mesajlar: 1118 Nereden: berlin-gaziantep
|
Tarih: 12-Şub-2009 / 10:06 Mesaj konusu: Re: Cevap: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
birde be dinleyeyim cok merak ettim,herhalde iyi bir albüm olmustur.
_________________ Zaman aleyhimizde vakit geciyor. |
|
|
|
 |
kualthy
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 12-Şub-2009 / 12:15 Mesaj konusu: Re: Cevap: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
babanın albüm çıkaracağı haberini ilk duyduğumda çok sevinmiştim. sonra tutamıyorum zamanı - sorma - vazgeçtim şarkılarını okuyacağını duyunca daha da sevindim.
bu şarkıların orjinalini netten dinledim ilk söyleyeninden. vazgeçtimi sezen aksu harika söylemiş, sormayı da zeki müren ve ayşegül aldinç mükemmel söylemiş. dedim baba bunları öyle bi okur ki benim rakı soframın baş tacı olur bu şarkılar. ama olmadı..
ilk esen müziğin sayfasında dinledim şarkıları, resmen şok oldum ben hiç böyle canlandırmamıştım kafamda. ritim desen kel alaka. sanki babayı stüdyo ya koymuşlar eline sözlerin olduğu kağıdı vermişler ilk söylediği yorumu da albüme koymuşlar.
1. İtirazım Var
Albümün amacına uymuş bir yorum. hafif bir caz/bluez havası var bazı noktalarda o tarzı seven biri olduğum için hoşuma gitti. ama kesinlikle damar değil ayrı bir çalışma
2. Tutamıyorum Zamanı
baba bu nedir? şarkıya asılmamışsın! kal gittiğin yerde mutlu ol derken kendini yırtmışsın resmen ve bütün o duyguyu yok etmiş.
3. Gönül
ilk gönül'ün müziği geliyor sözler yokken, diyorum şimdi mükemmel bir yorum gelicek, ama olmamış. bir kere dinledim, daha da dinlemem.
4. Sarıl Bana
başarıyla yorumlanmış bir şarkı. ama bu da tarzımız değil ki bizim koyup dinleyelim.
5. Vazgeçtim
bana göre albümün en iyi yorumu. orjinale oldukça yakın ama çok çok daha iyi olabilirmiş. şarkı zaten hoş slow bir şarkı. bu şarkıyı playlistime aldım. düet de hoş
6. Benim Meselem
baba bunu sen mi okudun? dublör var galiba
7. Sorma
olmamış. sorma nasıl okunur dinlemek isteyen youtubea sorma ayşegül aldinç yazdın doğrusunu dinlesin.
8. Senden Vazgeçmem
başarılı olmuş, dinlenebilir. ama şarkı baya bir değişmiş
9. Bu Şehirde Yaşanmaz
yorum beni baydı. olmamış
10. İtirazım Var (Ceza ile Düet)
şarkı başladı sanki gta adlı oyunun müziğini dinliyorum. rapçilere hayırlı olsun
----
genel olarak yorumlamam gerekirse, biliyoruz ki baba kendisine ait olmayan bir şarkıyı yorumlayınca en iyi yorum o andan itibaren babanınkisi olur, eskileri dinlenmez. ama sanırım baba yanlış kişilerle çalıştığı için böyle oldu. yalapşap bir albüm yapmışlar şarkılar gerçekten dinlenecek gibi değil vazgeçtim harici. ama ben biliyorum ki bu şarkılar mükemmel olabildi...
yapacak bir şey yok, ümitler sonraki albüme kaldı
|
|
|
|
 |
ADANALl
Aktif Üye

|
Tarih: 12-Şub-2009 / 15:54 Mesaj konusu: Re: Cevap: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
Album cok guzel begenmeyen arkadaslara şaşıyorum ılk dınledıgımde cok hosuma gitti yukardaki yorumların geneli parcaların muzıklerını uzerıne müzigi duymadan sese bakın arkadaslar valla helal olsun diyorum tutamıyorum zamanını daha album cıkmadan demosunu duymadan favorim secmistim oylede oldu başka lafım yok harbiden helal birde başka bir başarı varki burda belki biliyorsunuzdur kimsenin yapamadıgını yapmıs bunu bir onceki albumde de bunda da kanıtladı
_________________ https://i17.photobucket.com/albums/b65/kusanagıkyo/1102.gif |
|
|
|
 |
Kadir
Aktif Üye

|
Tarih: 12-Şub-2009 / 15:57 Mesaj konusu: Re: Cevap: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
selam dostlar,
ben bu albümü henüz almadim cünkü daha almanyaya ulasmadi.
su an itibariyle yorumlariniza bakarak ve nette dinledigim kadariyla pek güzel bir albüm olmamis!!benim hosuma giden okudugu pop sarkilar digerleri cok kötü olmus ama aralarinda benim meselem biraz hosuma gitti!
birileri bu duruma dur demeli gerci ben müslüm babanin hep bu tarzi yorumlayacagini düsünmüyorum ama artik YETER!!
inanin biktim babadan bunlari dinlemekten!!bir albüme koyarsin bir iki böyle pop sarki ama tüm albüm cekilmiyor gercekten!!
saygilar
kadir
|
|
|
|
 |
KILICBEY
Aktif Üye

|
Tarih: 12-Şub-2009 / 16:03 Mesaj konusu: Re: Cevap: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
Albümü aldık mecburen çünkü iyi de olsa kötü de olsa babamızın albümüdür.Ancak Baba beni yine üzdü albüm entel albümü olmuş isyankar albümü değil biz damarcıyız.Tıpkı Aşk Tesadüfleri Sever albümünde yaptığım gibi albümü aldım bir kere dinledim rafa kaldırdım sabaha kadar eski şarkıları dinledim.Kabul edelim artık Babamızı kaybettik.Maziye devam...
_________________ Sıla mı gurbet mi adını sen koy... |
|
|
|
 |
usta33
Aktif Üye

|
Tarih: 12-Şub-2009 / 16:23 Mesaj konusu: Re: Cevap: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
yorum yapan arkadaslarımın yorumlarını en ince ayrıntılarına kadar tek tek okudum. bazılarımız okadar ağır eleştiri yapmısızki.mesela bir ceza düeti var o sarkı olmadı diye albümü hiç saymıslar.yani albümü sadece ceza ile düeti bağlamıslar.arkadaslar albümde 10 sarkı var ve birtanesi ceza ile düet beğenmi,yebilirsini bende beğenmedim ama bunu bütün bi albüme mal etmeyin.
şimdi albüm hakkında benim görüşlerime gelirsek. önce sunu sormamız lazım bu albüm kimler için yapıldı. sadece fanatik müslüm gürses hayranları içinmi yoksa daha geniş bi kesime hitap edilme çabasındamı idi.böyle iki şekilde değerlendiricem albümü.
eğer sadece müslüm gürses hayranlarına hitap edilmek amacıyla yapıldı ise tam bir fiyasko.ama genel bir kesime hitap ediyosa fena olmamıs.neden derseniz.biz benim meselem .senden vazgeçmem gibi klasik parçaları daha önce müslüm gürsesin eski yorumundan dinlemiştik yani bu sarkılardaki eski performansını biliyoruz sayın müslüm gürsesin.o yüzden çok iyi biliyoruzki bu yeni yorumlar eskilerinin yanından bile geçmez resmen katledilmiş diyebilirim.fakat bu sarkıları daha önce dinblemeyen insanlara güzel gelebilir.nitekim bikaç arkadasıma sorduğumda çok beğendiler.
benim fikrime gelirses sırasıyla sorma,gönülitutamıyorum zamanı,sarıl bana bunlar gerçekten mükemmel olmus. sezen aksunun vazgeçmemi gerçekten anca bukadar katledilirdi diye düsünüyorum bi sezen aksudan dinleyin bu sarkıyı ne olur. diğer sarkılarıda at çöpe gitsin derim.
_________________ gönlünüz gönlümüzdür |
|
|
|
 |
salih01
Üye

|
Tarih: 12-Şub-2009 / 21:09 Mesaj konusu: Re: Cevap: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
arkadaşşlar merhaba hepinize.hemen hemen benim yazacaklarımı ömer kardeşimiz yazmış.bencede olmamış.baba üzme artık bizi.......... 
|
|
|
|
 |
senyoksundiye
Üye

|
Tarih: 12-Şub-2009 / 21:15 Mesaj konusu: Cevap: Sandık albümü yorumlarınız |
|
|
değerli arkadaşlar
sandık albümü hakkında yorumlarınızı okudum , konuyu takip ediyorum başındna beri
eserleri tek tek dinledim defalarca albümü iyice bi tetkik ettim tüm detayları ile
ben başarılı güzel dinlenebilir kıymet arz eden bir çalışma olarak nitelendiriyorum
eleştiren arkadaslarımızı saygıyla karsılıyorum müziğin sanatın güzelliği zaten burda
bir şeyi her kes sevemez zaten begeniler farklı farklıdır ama genel manada albüm başarılı bulunmuş
diye düşünüyorum.
eleştiri alan kızım daha çok sound ile ilgili arkadaslarımız çok guzel ifade etmişler
alışık olmadıgımız lezzetler var batı sazlar daha cok ön planda tutulmuş bizlerin kulakları
her zaman ve yıllardır damar tabir ettiğimiz içli eserlere saundlara alıştıgı için yadırgama söz konusu
ama bunlar müslüm gürses i kötulemek için gecerli sebepler değil diye düşünüyorum
benim bu albüme itirazım sadece ceza ile olan duet buna gerek yoktu bence manasız bi şey olmuş
itirazım var isimli ölümsüz eser kimliğini benliğini kaybetmiş sıradanlaşmış diye düşünüyorum
işte esas konu şu değerli arkadaslar bu müslüm gürses o kadar büyük bir isim ki
ne yapsa olay oluyor ne yapsa konusuluyor . her turü bi insan bu kadar basarı ile kendine monte edebilirmi ?
bunları tartışmak lazım . her yorumcuya nasip olmayacak yetenek bu
biz müslüm gürses sevenlere düşen babamıza sarılmamız kucaklamamız her kesin önünde ağır eleştirilerden kaçınmalı toplulugumuzu yuceltmeli birlik mesajları vermeliyiz
çok çiçeli dertli kederli yasaklı yılların sonucunda ulaştıgımız bu zirvede
tüm eleştirilere ragmen müslüm baba zirvededir
bütün sanatcıların irtifa kaybettiği bir dönemde müslüm baba tüm kesimlerin begenisini kazanan ender isimlerden biridir
unutmayın baba bi tane başka yok
sevdiklerimiz hayatta iken değerini bilelim son pişmanlık fayda vermez
keyfini çıkarın
selamlar
|
|
|
|
 |