|
Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası
-> Müslüm Gürses Genel |
| Yazar |
Mesaj |
kapsal0434
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

|
Tarih: 10-Nis-2006 / 20:50 Mesaj konusu: Sanatçıların Baba'ya Hitaben Yorumları |
|
|
Çok değil üç-beş sene evvel Müslüm Gürses için ‘üçüncü sayfa cumhuriyeti kahramanlarının babası’ denilirdi. Şimdilerde ‘hepimizin’ babası oldu. Yazarı, çizeri, politikacısı, yöneticisi herkes ondan bahsediyor.BAZI SANATÇILARIN YORUMLARI...
Açmış olduğum başlıkla pek ilgisi yok ama yüzümüzde hafif bri tebüssüm bıraksın diye konuya şu yazıdan başlayacağım.
Betonu da biliriz detoneyi de çok şükür
Hikaye şu: Müslüm Gürses yıllar önce ilk albümünü çıkarmak için stüdyoda çalışıyor. Yanında da ünlü müzik hocaları... Müslüm Baba ağzında mikrofon, kulağında kulaklık, şarkılarını okuyor. Müzik hocaları zaman zaman Gürses’e ‘Detone okuma, detone okuma’ diye uyarılarda bulunuyor. Baba hiç oralı olmuyor. Hocalar uyarılara devam ediyor: ‘Detone okuma!’ Sonunda patlayan Müslüm Baba ‘Bunaltmayın be kardeşim betona okumuyorum mikrofona okuyorum’ diye hocalarına çıkışıyor. Bu hikayenin fıkra mı gerçek mi olduğunu soruyoruz. İşte Müslüm Gürses’in cevabı: ‘Bu benim başımdan geçen bir hadise değil. Bu başka bir şarkıcının başından geçmiş. Ama şimdi ismini vermem doğru olmaz. Yoksa biz betonu da biliriz detoneyi de biliriz çok şükür.’
-------------------------------------------------------------------------------------
BÜLENT ORTAÇGİL
Ondan dinlemek ilginçti
Neredesin Firuze’nin yönetmeni Ezel Akay bu şarkıyı istedi verdim. Kimin okuyacağını bilmiyordum. Arkadaşlarım arayıp ‘Biliyor musun senin şarkıyı Müslüm Gürses’ söylüyor dediler. İnsan kendi şarkısını başkasından dinleyince birden bir yabancılık hissi duyuyor. Sensiz Olmaz’ı Müslüm Gürses’ten dinlemek ilginçti. Kendisine özgü bir şekilde okumuş
-------------------------------------------------------------------------------------
TEOMAN
Benden güzel söyledi
Müslüm Gürses yurt dışındaki Johny Cash gibi bir adam. O da başkalarına ait olan şarkıları kendine göre yorumluyor. Müslüm Gürses de kumaşı alıp kendine göre dikiyor. Son yorumladığı ‘Sensiz Olmaz’ şarkısında da öyle olmuş. Ortaya bambaşka bir şarkı çıkmış. Açık konuşayım, ben Müslüm Gürses’in Paramparça yorumunu kendi yorumumdan daha çok beğeniyorum. Gürses melankolik bariton bir sese sahip. Bu sayede ne söylerse söylesin şarkıya inandırıcılık katıyor. Ben Müslüm Gürses hayranıyım. Şarkımı ona verirken hiç tereddüt etmedim. Çünkü Müslüm Baba kült bir figürdür. Eğer Paramparça’nın klasik olma gibi bir şansı varsa bu onun gibi ustaların sayesinde olur.
GÖKSEL
Şarkıları kendisine benzetiyor
Ben Müslüm Gürses’in çok özel bir yorumculuk yeteneği olduğunu düşünüyorum. Bu, dünya üzerinde çok sık rastlanır bir şey değil. Şarkılara bambaşka bir ruh katıyor. Bütün şarkıları kendisine benzetiyor. Ben de onun fanatiklerindenim. Neredesin Firuze’deki ‘Sensiz Olmaz’ yorumunu dinlediğimde kulaklarıma inanamadım. Onun kalbi ve ruhu o kadar dürüst ki o yüzden ne söylese harikalar yaratıyor. Benim şarkım olan ‘Depresyondayım’ı albümde okumadı. Bir televizyon programında söyledi. O programa beraber katılmıştık. İnsanlar ona şarkıyı o kadar çok yakıştırdılar ki herkes o şarkıyı kasette söylediğini zannediyor
------------------------------------------------------------------------------------
NİLÜFER
Yürekten kutluyorum
Benim için Müslüm Gürses deyince akan sular duruyor. Bülent Ortaçgil yorumuna bayıldım. O kadar kendine has ve o kadar sahiciydi ki ilk duyduğumda tüylerim diken diken oldu. Sözlerini benim yazdığım Asya’nın yorumladığı Olmadı Yar’da da çok etkileyiciydi. Kaydettiği bu cesur başarılar için onu yürekten kutluyorum.
------------------------------------------------------------------------------------
Bazı santçıların yorumlarını okudunuz şimdi sıra sizde.Baba ve yukarıdaki metinin içeriği hakkında ki yorumlarınızı alalım.ve bizlerde babaya hitaben yorum yapalım
_________________ Pencereden bakarım gözüm yaşlı yollara
Ne olur bizede gel iç bir kahve sigara
Hiç evden çıkmıyorum belki gelirsin diye
Bir selam vermiyorsun sevgilim bilmem niye
....Ne Olur Bize de Gel
İç Bir Kahve Sigara.
harunkapsal82@hotmail.com |
|
|
|
 |
|
|
damar81
Fanatik Üye

Kayıt: Nov 19, 2005 Mesajlar: 1394 Nereden: Yanl?zl?ktan..S.aleyküm...
|
|
|
|
 |
ozac44
Muslumcu.com Fanatiği

|
Tarih: 10-Nis-2006 / 21:05 Mesaj konusu: |
|
|
Müslüm Baba şarkıyı söylediği zaman herkes gibi okumuyor şarkıyı yaşıyor adeta...Zaten beni Müslüm Baba'ya bağlayan en önemli sebep de budur.Mesela "Bir Gülsen Yeter" adlı parçasını dinleyin sanarsınız ki Müslüm Baba gerçekten de platonik bir aşk yaşıyor.
|
 |
forzaenver
Fanatik Üye

|
Tarih: 10-Nis-2006 / 21:40 Mesaj konusu: |
|
|
| ozac44 demiş ki: | | Müslüm Baba şarkıyı söylediği zaman herkes gibi okumuyor şarkıyı yaşıyor adeta...Zaten beni Müslüm Baba'ya bağlayan en önemli sebep de budur.Mesela "Bir Gülsen Yeter" adlı parçasını dinleyin sanarsınız ki Müslüm Baba gerçekten de platonik bir aşk yaşıyor. |
kardeş doğru valla bende en çok usandım şarkısını dinlediğimde o hissi yaşıyorum 
|
 |
tyson
Aktif Üye

|
Tarih: 11-Nis-2006 / 00:05 Mesaj konusu: |
|
|
baba bir başka arkadaşlar,müslüm baba'nın şarkı söylerken yaptığı hareketler olsun ses tonundaki inişler çıkışlar olsun çok harbici
kelimelerle anlatılmaz...........
|
|
|
|
 |
abdi

Kayıt: Nov 07, 2005 Mesajlar: 1118 Nereden: berlin-gaziantep
|
Tarih: 11-Nis-2006 / 01:47 Mesaj konusu: Cevap: Sanatçıların Baba'ya Hitaben Yorumları |
|
|
ben ne zaman babayi dinlesem sanki baska yerde oluyormus gibi hissediyorum kendimi mesela bir deniz kenarinda veya bir ormanda yürüyormusum gibi.
_________________ Zaman aleyhimizde vakit geciyor. |
|
|
|
 |
damar02
Fanatik Üye

Kayıt: Mar 29, 2006 Mesajlar: 1293 Nereden: Ufka uzanan yoldan
|
Tarih: 11-Nis-2006 / 04:04 Mesaj konusu: Cevap: Sanatçıların Baba'ya Hitaben Yorumları |
|
|
sanatçıların BABA hakkındaki yorumlarını okuyunca hem çok memnunun hemde şaşırmadım.çünkü sanat camiasında BABANIN bi çok hayranı var.kimler mi?METİN AROLAT,TARKAN,GÖKHAN ÖZEN.....
METİN AROLAT 6-7 SENE ÖNCE sabah programında babanın bakma bana öyle şarkısını okumuştu ve babanın yorumuna bayıldığını ifade etmişti.tarkanın en sevdiği türkünün şu dağlarda kar olsaydım olduğunun ama babanın yorumu şartıyla.gökhan özen ise arabeskin babalarıyla büyüdüğünü.ibrahim tatlıses babayı konuk aldığı programında şunu ifade etmişti.alem bana hasta bende müslüm babaya........varmı ötesi
|
|
|
|
 |
DUNDAR

|
Tarih: 11-Nis-2006 / 05:11 Mesaj konusu: |
|
|
Melankolik bariton sese sahip olduğu ve her şarkıyı yorumlayabilen mükemmel bir yorumcu olduğu muhakkak ortadadır.Yorumladığı her şarkıya gerçek ruhunu ve ahengini katmış ; dinleyiciye de yaşatmayı başarmıştır.Yorumladığı şarkıların her duyguya ve gönüle hitap etmesini sağlamıştır.Şarkılara en yoğun duyguları yükleyerek sunmuştur bizlere.
_________________ Gönlünüz Gönlümüzdür |
|
|
|
 |
aMCaoGLu
Fanatik Üye

|
Tarih: 11-Nis-2006 / 07:45 Mesaj konusu: |
|
|
ya müslüm baba şarkıyı söylerken kendisi yaşamış gibi söylüyor o şarkıyı şarkıyla bütünleşiyor adeta zaten dinleyicilerinin de ilgisini çeken buöyle bir söylüyorki şarkıyı insana kendini kaybettiriyor,müslüm baba harbiden bir sanatçı onun gibi fazla yok türkiyede gerçi arabesk söyleyen hiç yok ama şarkıcı da tek tük işte..
_________________ Çaldın Gecelerden Yıldızlarımı...Umutlarımı..
Bir YALAN Farzedip Duygularımı..Yaşanmış Maziye Veda Ettin Sen...! |
|
|
|
 |
eskmuzik

|
Tarih: 11-Nis-2006 / 14:24 Mesaj konusu: |
|
|
Müslüm Gürses Türk Arabesk müziğinde bir ekoldür. Bazı insanların dediği üçüncü sınıf insanların şarkıcısı sıfatını çoktan aşmış ve artık başlıbaşına bir SANATÇI olmuştur. O şarkılarını yaşayarak okuyan Türkiyedeki tek sanatçıdır. Beğenerek dinlememe rağmen ne Orhan Gencebayda , ne Ferdi Tayfurda ne de Tatlıseste ; Müslüm Gürsesin şarkıları okuduğu andaki keyfin , duygunun onda birini göremezsiniz. Müslüm Gürsesi diğerlerinden ayıran fark budur
|
|
|
|
 |
Poseidon
Fanatik Üye

Kayıt: Dec 02, 2005 Mesajlar: 1453 Nereden: diyarbakir/istanbul
|
Tarih: 07-May-2006 / 02:31 Mesaj konusu: |
|
|
müslüm baba şarkı söylemiyor adeta anlatıyor,şarkıyı yaşıyor(hülya avşar showda hülya avşarın yorumu)
müslüm kardeşimiz yorumcu
alem bana hasta ben müslüm gürsese hasta(orhan gencebayın yorumları)
duman grubunun solisti kaan tangöze de bir ropörtajda şöyle söylüyordu:
müslüm BABA bizim bi şarkımızı okusa süper olur.müthiş bir yorum ne söylese dinletiyor
_________________ Yatmam çakal yata??nda
Vars?n aslan yesin beni...
Adam olmayan Müslümcü olamaz!!! |
|
|
|
 |
harabe_gonlum
Üye

|
Tarih: 07-May-2006 / 13:18 Mesaj konusu: |
|
|
BABAY NE KADAR MET ETSELER AZ KALIR BABA MÜTHİŞ BİR İNSAN HATTA MÜTHİŞ DAHA ÖTEDE
|
|
|
|
 |
sevgisiz_prens
Üye

|
Tarih: 10-May-2006 / 20:34 Mesaj konusu: |
|
|
baba söylesin babacılar dinlesin okey?
_________________ seninle mutluyum sensiz ne?esiz
ya?aman?n ne anlam? var sensiz
can?m? iste vermeyen ?erefsiz
her?eysiz olur SENS?Z_OLAMAZ |
|
|
|
 |
esrarli__gozler
Muslumcu.com Fanatiği

Kayıt: Jan 09, 2005 Mesajlar: 512 Nereden: Adana/Kiremithane
|
Tarih: 10-May-2006 / 22:31 Mesaj konusu: |
|
|
teoman'ın bi ara şu yorumu yaptığını da duydum ekliyeyim dedim bakın arkadaşlar başka söze gerek yok...
"MÜSLÜM BABA2YA VOKAL BİLE YAPARIM..."
_________________ En güzel gözler Esrarlı Gözler
En güzel baba Müslüm Baba |
|
|
|
 |
bayrakkenan
Üye

|
Tarih: 11-May-2006 / 06:47 Mesaj konusu: |
|
|
muslum gurses buyuk ses..
|
|
|
|
 |
mahsuertunc

|
Tarih: 15-May-2006 / 01:08 Mesaj konusu: |
|
|
haklısınız ne yaparsa hakkını veriyoo
|
|
|
|
 |
kopiiilcan
Üye

|
Tarih: 16-May-2006 / 20:11 Mesaj konusu: |
|
|
demekki Müslüm GÜRSES hakkında diğer sanatcılarında yorumları varmıs.sasırdım.ama yeterli değil bence.
|
|
|
|
 |
Besto
Yeni Üye

|
Tarih: 17-May-2006 / 00:31 Mesaj konusu: Cevap: Sanatçıların Baba'ya Hitaben Yorumları |
|
|
babaya soylecek söz bulmuslar gene ya.baba ya nedeseler az
|
|
|
|
 |
bicare_517

Kayıt: Jul 24, 2005 Mesajlar: 431 Nereden: Ordu Vatan & Ünye Mekan
|
Tarih: 17-May-2006 / 01:21 Mesaj konusu: |
|
|
slm arkadaşlar...!
bu konuya şöle girim zaten gecenlerde bir program oldu.müslüm babanın yaptığı son album acılışında sanatcılar toplanmış ve muhabirler sanatcılara düşüncelerini soruyordu arasında 5 10 tanesi lafı şu müslüm gürses ekol bir sanatcı sevmeyen ölsün 2. si ise bizim sanatcı olmadan önce yaşadığımız mahallede müslümcü abilerimiz vardı onların yanına müslüm gürses dinlemeye giderdik.iyilir her zaman tartışılır ama o bizim kişiliğimizi değil bizi gecemeyenlerin basitliğini gösterir.
müslüm baba hersey senin için

|
|
|
|
 |
DaMaR_GFB
Aktif Üye

Kayıt: Jun 26, 2005 Mesajlar: 259 Nereden: çıktı bu ayrılık
|
Tarih: 17-May-2006 / 01:36 Mesaj konusu: |
|
|
| DUNDAR demiş ki: | | Melankolik bariton sese sahip olduğu ve her şarkıyı yorumlayabilen mükemmel bir yorumcu olduğu muhakkak ortadadır.Yorumladığı her şarkıya gerçek ruhunu ve ahengini katmış ; dinleyiciye de yaşatmayı başarmıştır.Yorumladığı şarkıların her duyguya ve gönüle hitap etmesini sağlamıştır.Şarkılara en yoğun duyguları yükleyerek sunmuştur bizlere. |
kelimeler yetmez ama aynen katılıyorum şarkıyı söylerken Baba yaşıyo adete,dinleyenlerede bambaşka bir duygu yaşatıyo alıp götürüyo insanı öenmli olanda bu zaten fazla söze ne hacet Müslüm Baba bu alemde bir numara...
övünmekte haklıyız çünkü biz MÜSLÜMCÜYÜZ!!!
|
|
|
|
 |