Müslüm Gürses Müslüm Gürses

Müslüm GÜRSES :: Başlığı Görüntüle - MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yeni düzenleme
MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yeni düzenleme
Sayfa 1, 2  Sonraki

Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Duyurular - Forum Yetkilileri
Yazar Mesaj
Admin
Bilal - Site Kurucusu
Bilal - Site Kurucusu

Nereden: Gaziantep
MesajTarih: 15-Eyl-2008 / 04:03    Mesaj konusu: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yeni düzenleme

Çeşitli ve asılsız yorumlara karşı bu açıklamayı yapmak uygun olur diye düşünüyorum.
Dün posta kutuma düşen bu uyarı mesajını paylaşayım öncelikle:

Alıntı:
Türkiye'de fikri mülkiyetin korunması ile ilgili ulusal mevzuat gereğince Fonogram Yapımcıları, üzerinde hak sahibi bulundukları fonogramlarda ( kaset ve CD'lerde ) bulunan müzik tespitlerinin dijital iletim de dahil olmak üzere her türlü telli veya telsiz araçlarla satışı veya diğer biçimlerde umuma iletimine izin vermek veya yasaklamak hakkına sahiptir.

İşte müvekkilimiz MÜ - YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği de, üyeleri bulunan fonogram yapımcılarının bu haklarını korumak ve takip etmek üzere kurulmuş bir meslek birliğidir.

MÜ - YAP Meslek Birliği ile ilgili tüm bilgileri resmi internet sitesi olan www.mu-yap.org <http> ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi

Internet sitesi olan www.kultur.gov.tr <http> den ulaşabilirsiniz.

www.muslumcu.com <http> isimli Internet sitesi ile ilgili olarak yaptığımız incelemelerde, sitede müvekkil meslek birliğinin üyesi bulunan fonogram yapımcılarının üzerinde hak sahibi bulundukları fonogramlarda yer alan müzik tespitlerinin gerekli izinler almaksızın ve yasadışı bir şekilde mp3, video klip ve benzer formatlarda kullanıldığı ve umuma iletildiği belirlenmiştir.

Tüm bu sebeplerle, ilgili mevzuat hükümleri gereğince iş bu e-mailimizin tarafınıza ulaşmasından itibaren 3 ( üç ) gün içerisinde sözü edilen yasa dışı kullanımın ( ihlalin ) sona erdirilmesini, ihlale konu mp3lerin, video kliplerin içerikten çıkarılmasını ve yapılan radyo yayınının durdurulmasını aksi takdirde ise sitenize erişimin engellenmesi ve hakkınızda ceza ve hukuk davası açılması için ulusal ve uluslar arası mevzuattan kaynaklanan tüm başvuru ve şikayet haklarının kullanılacağını ihtaren bildiririz.

Ekte, ihlali belirleyen bir screenshot bulunmaktadır.

Uyarıdanda anlaşılacağı gibi Mü-Yap kendisine başvuran sanatçıların eserlerinin haklarını korumak için çalışma gösteren resmi niteliği bulunan bir kurum. Takiplerim sonucunda söyleyebilirim ki son 3-4 yıldır aktif olarak çalışmakta, daha çok reel alanda faaliyet gösteren müyap korsan cd/kaset sektörünü takip ve ilgili kurumlara şikayet etmekle yükümlü.
Bu yıl içerisinde interentif (internet) ortamda yayılan korsan sanat eserlerine karşı savaş açmış durumda.
Tabii biz burada tam albüm yayınlamıyoruz, birkaç şarkı/mp3 bile olsa hak sahibinin izni alınmaksızın umuma açık olarak yayınlanan ses dosyaları veya görüntüler korsana giriyor. Kaldırılan video kliplerde dahil.
Biz burada her ne kadar Müslüm Gürses'e destek veriyor olsakta sonuçta T.C.'nin ortada yasaları var, yasalara uymak zorundayız.

Bu uygulama sadece Muslumcu.com'a özel uygulama değildir. Yakın zamanda içlerinde izlesene.com gibi Türkiyenin en büyük video sitesi de bu kanuna göre kapatılmıştır.
Bu demek oluyor ki Mp3 istekleri artık değerlendirilemeyecek, radyo yayınımız son bulacak ve benzeri video klip/ses dosyaları sitemizden arındırılacaktır.

Ayrıca belirtmek isterim ki Baba'nın çıkardığı albümlerin telif haklarının tamamı kendisine ait değildir. Birçok şarkısının telif hakkı Elenor firmasına ve diğerlerine ait olduğunu biliyoruz. Yani Müslüm Gürses'ten yazılı izin alsak bile kaset firmalarına telif/ücret ödemeden yayınlanan her türlü ses dosyaları sonucu sitemiz kapanabilir.

Kişiliğini makamına bağlayan, makamını kaybettiğinde kişiliğinden de olur!

En son Admin tarafından 21-Ekm-2008 / 03:46 tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi
Kullanıcı profilini gör
taruz
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: ankara
MesajTarih: 15-Eyl-2008 / 04:12    Mesaj konusu: Re: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yeni düzen

anladığım kadarıyla paylaşım ve radyo olayı tamamen son bulacak paylaşıma ben de karşıydım ama radyo olayı çok kötü oldu bunu siteden çok babaya vurulmuş bir darbe olarak düşünüyorum açıklama için teşekkürler

Muslumcu.com Fanatiği
Muslumcu.com Fanatiği

Nereden: acımasız dünya
MesajTarih: 15-Eyl-2008 / 04:17    Mesaj konusu: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yeni dü

açıklama için saol varol bilal ama tacettin abimin dediği gibi radyo olayı kötü oldu canımız saolsun biz yine burdayız yine müslüm babacıyız

Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

Nereden: istanbul/adıyaman
MesajTarih: 15-Eyl-2008 / 04:47    Mesaj konusu: Re: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yen

radyo benim görüşümce olmazsa olmazlardan gibi birşeydi.
lakin bizi hiç bi şekilde yıldıramayacaklardır.
bizler müslüm gürses 'e olan baglılıgımızı herdaim gösterecegiz ve gereken yerlerede bizzat başvuracagım.

eyvallahh

nerdesin
Kullanıcı profilini gör
akliyok_06
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: ankara
MesajTarih: 15-Eyl-2008 / 05:17    Mesaj konusu: Re: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yen

babacan1102 demiş ki:
radyo benim görüşümce olmazsa olmazlardan gibi birşeydi.
lakin bizi hiç bi şekilde yıldıramayacaklardır.
bizler müslüm gürses 'e olan baglılıgımızı herdaim gösterecegiz ve gereken yerlerede bizzat başvuracagım.

eyvallahh

Haklısın ömer baba kimse bizi yıldıramaz ama lisans alınıyo radyo ve mp3 koymak için forumlara yanlış bilmiyorsam inşallahtekrar eskisi gibi olur eyvallah...

SüperAktif Üye
SüperAktif Üye

Nereden: adana// orijinal bitlisli
MesajTarih: 15-Eyl-2008 / 06:03    Mesaj konusu: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yeni dü

ilgili ne varsa yapılcagından hiç suphem yok eywallah..

Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: Müslümcü Tarikatından
MesajTarih: 16-Eyl-2008 / 02:26    Mesaj konusu: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yeni dü

öncelıkle bu uyarı mesajı ve akabınde gerceklesen yaptırımlar Muslumcucom a bir darbedir bu site kişiye ait olmaktan cıkıp kıtleye ait bir hal almıştır o yuzden uzucu bir durum ve gercekten hazin sonuclanmıstır TC yasalarında ve son yıllarda iletişim kısmında bir cok yeni yasalar gelmiş ve haklının yanında haksızda yanmıştır şimdi muyap bu siteyi incelemiş ya arkadasım bu nasıl inceleme sen hic girip bakmadınmı yorumlara buluşmalara insanlara sordunmuu siz burada ne arıyorsunuz ne satıyorsunuz ne sattırıyorsunuz ? hayır ne yazıkki sorma gereyı duymadan ikitane mp3 şarkı yuzunden git kardesım sen muslum babayı tanıtmıyorsun zarar verıyorsun deyıp kapayacaksın kapamassan BU SİTE ERISIME KAPALIDIR Yazarım demiş bir nevi MUSLUM BABA ERISIME KAPALIDIR SANALDA DEMİŞ!
HAYIR MUSLUM BABA FANATIKLERINI KIMSE KAPATAAMAZ ENGELLEYEMEZ BİZ SIMDI DAHADA İNANMALIYIZ VE YOLUMUZA SONUNA KADAR DEVAM ETMELIYIZ SAYGILAR

Bütün Duygularım Ağır Yaralı"

Kullanıcı profilini gör
clgnsedat
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: manisa
MesajTarih: 16-Eyl-2008 / 04:00    Mesaj konusu: Re: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yen

gerçekten üzücü bi durum kırk yıl düşünsem böyle bişi olcağı aklıma gelmezdi,herşeye rağmen bizler burdayız yılmadan desteğimizi vereceiğiz, herşeyi belli bi süreliğine zamana bırakmalıyız şimdilik. hayırlısı olur inşallah.

Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: BİLSİNLER
MesajTarih: 16-Eyl-2008 / 04:15    Mesaj konusu: Re: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yen

bu kanunu varlıgından haberımız vardı hatta ben sıtede boyle paylasımın oldugunu gorunce demıstım yasak degılmı dememıze kalmadan halletmısler mp3 olayını ..radyo meselsı gercekten uzucuu rodyomuza dokunmasalardı barı yaw

Aktif Üye
Aktif Üye

MesajTarih: 16-Eyl-2008 / 13:19    Mesaj konusu: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yeni dü

Selam Dostlar,
vallah bu site bence mp3 süz veya videosuz da ayakta kalir ama radyo olayi bence cok üzücü.
ayrica bu yasaklamalarin müslüm gürses´e bence zarardan cok kar getirecektir.belki biz bazi güzel eserlerinden mahrum olacagiz ( burdan paylasilan ve bulunamayan eski sarkilari kastediyorum ) ama baba en azindan yine eskisi gibi yilda üc yada iki albüm cikarir bizede parayi basip desteklemek düser Rolling Eyes
bence müslüm babanin iki yildan beri albüm yapmamasinin tek sebebi su mp3 ve internet belasi
saygi ve sevgilerimle
kadir
Kullanıcı profilini gör
muslumce-92
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: Ş.Urfa
MesajTarih: 16-Eyl-2008 / 21:59    Mesaj konusu: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yeni dü

mp3'te haklılar engellemeye ama radyoda bence yanlış

Sen Yoksun Kaldım Sahipsiz...
Kullanıcı profilini gör
muslumcu88
Üye
Üye

MesajTarih: 16-Eyl-2008 / 22:16    Mesaj konusu: Re: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yen

mulumce-92 demiş ki:
mp3'te haklılar engellemeye ama radyoda bence yanlış

Kullanıcı profilini gör
kafkasmurat
Üye
Üye

MesajTarih: 17-Eyl-2008 / 03:50    Mesaj konusu: Re: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yen

radyo işi çok kötü olmuş olsun bu da güzel belli ki büyük kitlelere ses duyurmusuz site olarak ki böle bi uyarıya tabi tutulmuşuz.

Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: NeVŞeHiR
MesajTarih: 18-Eyl-2008 / 00:29    Mesaj konusu: Re: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yen

radyo yanlış ya üzücü olmuş benim böyle bi kanundan haberim yoktu Confused
Kullanıcı profilini gör
TaLiH_KuSu42
Üye
Üye

Nereden: nereye
MesajTarih: 18-Eyl-2008 / 00:48    Mesaj konusu: Re: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yen

ne olursa olsun biz yine burdayız canınız sagolsun

eyvallah...

saygılarımla...

Kullanıcı profilini gör
mahsun_kul_028
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: NEREYE !!!!!!!!!!!
MesajTarih: 18-Eyl-2008 / 01:57    Mesaj konusu: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yeni dü

herkesin ortak kanısı ayni radyonun kapatılması yalnıs ama sitenin ve burdaki güzel dostlukların devamı için eğer yasak ise gerekli kurallara uyulmalı..radyonun çalışma kurallarını araştırmakta yarar oldugu kanısındayım....

Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: siirt
MesajTarih: 18-Eyl-2008 / 02:06    Mesaj konusu: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yeni dü

bunlar olmasaydı iyiyidi ama biz gene bir aradayız bu bize yeter şurası kesin her baba hayranın bilgisayarı olsun gere arşivi olsun genede dinlenilecektir ...............
eyw..........
Kullanıcı profilini gör
rifatbaba47
Üye
Üye

Nereden: GAZİANTEP
MesajTarih: 19-Eyl-2008 / 18:11    Mesaj konusu: Re: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yen

bizler yine sitedeyiz radyo gitti diye canımızı sıkmayalım inşallah bir çaresi bulunur önemli olan bizim bu sitede toplanmamamız saygılarımla...
Kullanıcı profilini gör
yusufum68

Nereden: Aksaray
MesajTarih: 22-Eyl-2008 / 04:42    Mesaj konusu: Re: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yen

radyolar mp3 paylaşımları ile kıyaslandığı zaman masum bir hizmettir.ben yaptığım yayınlarda kayıt edilme olasılığını göz önünde bulundurup şarkı içine sık sık jingle atıyordum.ama kanun kanundur.kanunlara uymak borcumuzdur.canımız sağ olsun.unutmayalım ki o kanunlar sevdiğimiz sanatçıların haklarını korumak için yapılıyor.

Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: KaRaNLıK_SoKaKLaR
MesajTarih: 22-Eyl-2008 / 20:10    Mesaj konusu: Re: Cevap: MüYap Uyarısı, Radyo yayını, Mp3 İstekleri ve yen

Bizler Radyo için gelmiyoduk bu siteye..önemli olan dostluk ve arkadaşlıktır..

Kanunlara uyacaz...

Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Duyurular - Forum Yetkilileri
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Muslumcu.com & Muslum-Gurses.com & Muslumcu.net
Bu Site Müslüm Gürses'e Destek ve Hayranlarını Bilgilendirme Amaçlı Hazırlanmıştır.
Copyright © Müslüm Gürses Fan Club !! 2003 - ∞ !! - Kurucu: Bilal Bilgi
Forum - Arşiv - Haber - Şarkı Sözü - İnşaat Bölümü - Civil Engineering