Müslüm Gürses Müslüm Gürses

Müslüm GÜRSES :: Başlığı Görüntüle - Vuslat Kardeşimize Yardımcı Olalım
Vuslat Kardeşimize Yardımcı Olalım
Sayfa 1, 2  Sonraki

Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Müslüm Gürses Genel
Yazar Mesaj
mahsun_kul_028
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: NEREYE !!!!!!!!!!!
MesajTarih: 28-May-2008 / 18:47    Mesaj konusu: Vuslat Kardeşimize Yardımcı Olalım

selam arkadaşlar..bundan bir hafta önce vuslat adlı kardesimiz bana e-mail yoluyla üniversitede okudugunu müslüm baba ve dinleyici kitlesi hakkında bir ödev hazırlayacagını(vuslat kardesimize bu müslüm baba ve dinleyici kitlesini yani bizleri ödev konusu aldıgı için tesekkürlerimi sunuyorum) bu konu hakkında kendine yardımcı olup olamayacagımı sordu bende bunu seve seve kabul ettim..bu sabah telefonla görüstügümüz vuslat kardesimizle baba hakkında ufak bir söyleşi yaptık..en son ben kendisine sitemize böyle bir konu açıp diğer arkadaşlarında görüslerinden yararlanabileciğimizi söyleyince çok sevindi...

ödevin konusu...
1.müslüm baba dinlemeye nasıl basladık?
2.hangi sebepler bizi müslüm baba dinlemeye itti?
3.müslüm baba dinlerken neler hangi duygular hissediyoruz,?
4.müslüm baba nın son albümleri ve reklamlarıyla yani kısacası medyadaki durumuyla ilgili düşündüklerimiz ?
5.aşka bakışları nasıl ?
6.Hayattaki amaçları neler ?
7. İtiraz ettikleri bir şey var mı ?
8.isyan ediyorlarsa nelere ediyorlar ?
9 Kendilerini en çok anlatan şarkı hangisi ?
10.aşk için nelere katlanırlar?

görüşlerimiz,müslüm baba severlerin kendi aralarınaki dostluk arkadaslık bağları nasıl,babaseverler babayı hangi yönleriyle örnek alıyor....

arkadaslar bu konular hakkında bilgilerinizi görüslerinizi yazarsanız hem vuslat kardesimize yardımcı olmuş oluruz hemde ilgili görüşlerinizi bilmiş oluruz...

not:sizlerin görüslerinizi aldıktan sonra bende görüslerimiz yazacagım arkadaslar..... saygılar....

Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

Nereden: ==MaRDiN==
MesajTarih: 28-May-2008 / 18:55    Mesaj konusu: Re: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

dinlemeye basladığımda sebeb yoktu sadece sesi hosuma gidiyordu tabi sarkıların sözlerini de unutmayalım. çünkü bu sözler gerçekten sıradan sözler değil ancak bir filozof tarafından kağıda dökülebilir. aklıma bisey gelmiyor simdilik

Kullanıcı profilini gör
semih06_58
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

Nereden: ankara
MesajTarih: 28-May-2008 / 19:19    Mesaj konusu: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

vuslat kardeş ben müslüm babayla 9 yaşında tanıştım fazla dinlemezdim ama 14 yaşında müslüme adepte oldum artık hergün müslüm dinlemeye başladım müslüm dinlemem için bir sebep yoktu ama o zaman baya hoşuma gider ailemle kız arkadaşımla kısacası hayatta zorluk çektiğimde müslüm babayı dinler ağlardım müslüm babanın şarkıları beni motive ederdi kafam dağınıkken sanki müslüm baba kafamın dağınıklığını şarkılarıyla beni ayrı bir motive ederdi müslüm baba aşkı bende 14 yaşında başladı şimdi 21 yaşımdayım ve müslüm babayı daha hala dinliyorum ben müslüm babayı gösteriş için değil süs olsun diye değil arabeks dinliyorum diye değil hava için değil tüm kalbimle yüreğimle dinliyorum inanın şimdiye kadarda çıkıp ben müslümcüyüm ben arabeksciyim demedim o yüzden müslüm babayı dinlemek yürek işi sevgi işi o yüzden ben babayı açarım son ses dinlemeye başlarım müslüm babayı sadece kalbimle gönlümle dinlerim vuslat kardeşim işşallah sana yardımcı olabilmişimdir vuslat kardeşim derslerinde başarılar diliyorum saygılarımla....
Kullanıcı profilini gör
harbidamar
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

Nereden: istanbul
MesajTarih: 28-May-2008 / 19:38    Mesaj konusu: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

selam mahsun_kul_028....cok guzel bır konuya degınmıssınız gercekten bu butun muslum dınleyenler ııcn cok guzel bır konu olacak..bızler ve dıger arkadaslarım neden nıcın ne amacla dınlıyor cogumuzun cevabı genelde aynı..'muslum gurses dınlerken zevk alıyorum, dertlerıme ortak oluyo' vs bunun gıbı cvplar bende aslında merak etmısımdır neden dınlıyoruz nıcın dınlıyoruz? ben neden nıcın dınledıgımı özetle belırtmek ıstıyorum..'muslum dınlemeye 14 yasında basladım abim sayesınde.. o zamanlar bı derdım yoktu evet sadece benım bulundugum ortamda muslum gurses dınlendıgı ıcın belkıde bu muzik tarzını sectım muslum gursesı dınlemeye basladım.ve gerısı geldı zaten buyudum buyudukce daha cok dınlemek ıstedım buyuudkce ınsanın aklı fıkrı yasam tarzı sıkıntılar vs degısıyo degıstıkce ben daha cok dınledım daha cok dınlemekten buyuk bır haz aldım..muslum gurses dınlerken sankı butun hayatım gelecegım gozumun onunden gecıyo daha bı ınsan duygusallasıyo yanı ben zevk alıyorum kısacası..ama bazı ınsalarda ters tepsı yapabılıyo mesela:muslum dınlerken jılet atanlar,Es*** cekenler,içki içenler,kısacası kendılerınden gecıyolar..bende bole seyler olmadı.tabıkıde bunların olmaması gerekıyo sonucta kendıne zarar verıyosun bu acıdan kotu bazı ınsanlarımız kendılerıne hakım olamadıkları ıcın bu tur seyler olabılıyo ki bu bulundugumuz ortamlarda karsılasabılıyoruz.soruda muslum baba severlerın kendı aralarıdakı bag dostlukları nasıl dıye sormussunuz benım cevremde cok dınleyen var onlarla aramadakı dostluk bag tabıkıde guzel muslum gursesın bunda etkısı dostluk bag konusunda, sadece aynı muzık tarzı aynı sanatcı oldugu ıcın tabıkıde daha ıyı cunku bırbırımızı daha ıyı anlayabılıyoruz sorunlarımıza ortak olabılıyoruz..tabıkıde tek bu degıl daha bır cok nedenlerı var..muslum gursesın bır cok kasetı var gecmısde de yuzbınlerce ınsan dınledı ve buzamana kadar aynı hızda devam ettı..ben sunuda cok merak etmısımdır neden muslum gurses dınleyenler hep aynı sarkıyı tarzı ve ismi dınlemekten sıkılmıyor?bu zamanda bır cok kaset cıkaran oldu ama ben onları dınledıgımde hemen sıkılıyorum ve bana hıc bı zevk duygusallık vermıyo pekı neden?ben bu konudada muslum gurses 'i cok tebrik etmısımdır..tabıkıde tek muslum gurses degıl daha bır cok gecmıs sanatcılarımızda var onlarda aynı sekılde..ben muslum gursesı bu yonu için ornek alıyorum bu zamana kadar ınsalarımız dınleyenlerımız sıkılmadıkları ıcın hep aynı duygusallıkta gıttgıı ıcın bu zamana kadar butun zorlulukları astıgı buralara kadar geldıgı ıcın muslum gurses'i cok sevıyorum ve tebrık edıyorum...ben ınanıyorum ki bu hızda ınsanlarımız dınlemeye devam edecekler.... ben bu konu hakkında butun dusunduklerımı yazdım umarım sıze bır yardımım olmustur..bu konu bırcok ınsanlarımız ıcın cok guzel bı cvp olacak tesekkur edıyorum harbidamar hülya....
Kullanıcı profilini gör
Admin
Bilal - Site Kurucusu
Bilal - Site Kurucusu

Nereden: Gaziantep
MesajTarih: 28-May-2008 / 20:42    Mesaj konusu: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

Benimki burada.
Siz ve Müslüm Gürses bölümümüzdende faydalanabilir.
Tamamlanmış ödevini ve alacağı notuda merak ediyorum, bizlerle paylaşır dimi Wink

Kişiliğini makamına bağlayan, makamını kaybettiğinde kişiliğinden de olur!

En son Admin tarafından 28-May-2008 / 21:19 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kullanıcı profilini gör
mahsun_kul_028
Fanatik Üye
Fanatik Üye

MesajTarih: 28-May-2008 / 21:01    Mesaj konusu: Re: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

Admin demiş ki:
Benimki burada. Tamamlanmış ödevini ve alacağı notuda merak ediyorum, bizlerle paylaşır dimi Wink

evet bilat kardesim ödev sonunda vuslat kardesimizden ödevin kopyasını alıp ödevi burda yayınlayacagım not konusundada bilgilendirmeyi yapacagım sizlere.... Wink

Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: NeVŞeHiR
MesajTarih: 28-May-2008 / 21:16    Mesaj konusu: Re: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

GüzeL konu Ve Ödev SevgiLi kardeşim...MüsLüm babaNin Sesini Ve Şahsiyetini Beyenerek DinLemeye BaşLadım..Babanin Parçalarini Dinlerken Kimi Zaman AğLadım Kimi Zaman RahatLadım Ayri Bi Tepki Yaptı Üzerimde Her Saat Dinlemeden Yapamiyorum(Allah Babayi Başımızdan Eksik Etmesin) AlbümLeri Herr Zamanki Gibi Süpesiz Ve Tartışmasız Süper..Ama Şahsi Düşüncem Ben VesteL RekLamını Beyenmedim..MüsLüm Baba Dinleyicileri Her Zaman Dostluk Kardeşliğe Acıktır..Kisacasi Babayi Dinlemek Bir Sanattir Diye Düşünüyorum...SaygiLar..
Kullanıcı profilini gör
muslumcu88
Üye
Üye

MesajTarih: 28-May-2008 / 22:03    Mesaj konusu: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

Öncelikle böyle bir ödev konusu seçtiği için vuslat kardeşimizi
ve konuyla ilgilenip haberdar olmamızı sağlayan özhan abime teşşekkür ederim.

Nasıl başladık ve hangi sebepler bizi dinlemeye itti:
cevabı çok basit; sevdik, sevdik, sevdik. peki neden her seven müslüm gürses dinlemiyo
dersen bunun cevabıda biz sevdik ama acı çektik yani mutlu olamadık , sevgimize karşılık
bulamadık, yıprandık.

Hangi duygularla dinliyoruz, neler hissediyoruz:
hissettiklerimi anlatmam imkansız ama baba bir şarkısında şöyle diyor
mutlu görünürdük bütün gözlere
neler çektiğimi nerden bilsinler. sanırım anlaşıldı.

Son albümleri ve medyadaki imajı:
Müslüm gürses tarz değiştirmedi zaten istesede yapamaz çünkü o başlı başına bir tarz
arabesk dışında rock müzikte okudu pop müzikte ama siz anladınızmı rock olduğunu
Baba fiilen kimseyi yorumlamıyor. Şarkıları kendisi gibi, kendi dünyasının sınırları içinde okuyor;
oğluna söylüyor, kadınına, şehrine, şaşırdığı feleğine söylüyor. Neticede ölümüne söylüyor.

Müslümcülerin kendi aralarındaki dostluk ve muhabbet:
anlatılmaz yaşanır diyorum kardeşim, her kula nasip olmaz böyle güzel dostluklar.
aynı müziği dinleyen insanların heleki tek bir sanatçının çatısı altında bulunmaları kolay değil
başka hiçbiryerde bizdeki ortam dostluk muhabbet yok

Babayı örnek aldığımız konular:
kendi adıma en çok örnek aldığım yanı az konuşup çok şey anlatabilmektir
ayrıca babanın oturması kalkması konuşması saygılı duruşu herzaman örnek aldığım konulardır

farkımız tarzımız Müslüm Baba baş tacımız

selametle...

Kullanıcı profilini gör
karaaliler
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: istanbul adana
MesajTarih: 28-May-2008 / 22:18    Mesaj konusu: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

merhaba bu yazdıklarımla vuslat kardeşime katkım olacaksa ne mutlu bana.
ben babayı esrarlı gözler albümüyle tanıdım ilk önce sesi hoşuma gitti söyleyiş tarzı yapmacık değil içinden gelerek derinden yaşamış gibi yaşayarak söylüyor baba ek-arab kardeşinde dediği gibi şarkı sözlerinide göz ardı etmemek gerek müziklerde öyle bence babanın bu kadar başarılı ve kendini aşmış olması şarkı söylerken kendini tam o şarkıya vermesidir hangi şarkıyı söylerse o şarkının kimliğine bürünüyor babanın bunları yapmak için bir çaba sarfetmesine gerek kalmıyor diğer sanatçılardan en büyük farkı bu bence. babayı anlatmak kelimelere sığmaz benden de bu kadar umarım katkım olur.

Nereden: Müslüm Gürses Ülkesinden..
MesajTarih: 28-May-2008 / 22:20    Mesaj konusu: Re: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

vuslat kardesımıze sımdıden basarılar dılıyorum.
ozhan abı sana da sonsuz tesk ederım.

herzaman dedıgım bır cumleyı tekrar etmek ıstıyorum.Baba bır efsanedır.anlatılmaz;ancak yasanır!
kısaca bahsedecek olursak; Babayı ben yagmurlu bır gunde evde otururken radyoda adını sen koy adlı parca calmaya basladı,kımın soyledıgını bılmıyordum.dınlegımde 17 yasındaydım.ve bu sarkı bende bır tutku oldu sureklı bu sarkıyıdıle getırdım.hıc dusmedı dılımden kım soyledıgını bılmıyordum.ben kı arabeskı sevmeyen bırıydım.cunku arabesk eskılere dayanan jılet yuzunden olması gerektıkı hıc dınlememıstım.sonra gıttım kasetcıye adını sen koy parcasını kım soyluyor.oda bana MUSLUM GURSES dedı ve sasırmıstım.ınanılmaz dedım,Demekkı arabesk sarkılarında anlam vardı.ee o zamanlar 17 yasındaydık ne anlardık kı derken ılk adım ılk heyecan duyguları baslamıstı.yanı asktı.omerle tanısmıstım,gel gelelım kı koyubır baba hayranıydı.bulunmayan kaset plak yoktu,ve sonra bana babanın ask sozlerınden olusan ıcınde benım sevdıgım adını sen koy parcasından olusan bır kaset doldurmustu.o gun bugun dınlerım.Baba bende vazgecılmez oldu,gunun 24 saatı baba sarkılarıyla gecıyor,babayı dınlerken huzur buluyorum,kendımden bır pay cıkartıyorum.her sarkısında daha bır mutlu oluyorum.resımlerımı,tasarımlarımı,projelerımı,yapıyorum,okulda bıle atolye dersınde sadece fon muzık olarak caldırıp ogrencılere kara kalem calısması yaptırırdım.baba dınlemek kendı dınlemek gıbı,uzaklara dalıp kesfetmek gıbı,yanlısı anlayıp dogru yolu bulmak gıbı,gokkusagının 7 rengı gıbı,abartıgımı dusunenler olabılır ama asla abartmıyorum,gelelım babayı dınlerken ıcımde kaybolmus sevgıyı buluyorum,ılla bırını sevmek ıcın degıl,babayı sevdıgım ıcın dınlıyorum,omer'ın de buyuk katkısı oldu bana kasetler getırıp bırlıkte dınler hatta benı sınav yapardı ne gunlerdı,ben babayı dınlemeye basladıgımda herkes karsı cıktı,sen nasıl dınlersın jıletlerın nerde,sana yakısırmı,nerden cıktı,krosun sen,vb ben hıc bırseye kulak asmadım cunku kendı bıldıgım yolda devam ettım.ben saygı duyuyorsam bız muslumculere aynı saygıyı gostermelıler,arkadaslarıma gelınce...
jılet kullanmadıklarımı bılıyorlar,kendımı bunaltmadıgımı aksıne dınlerken cok mutlu oldugumuda goruyorlar,eskıden yapılan spekulasyonlar yuzunden babanın adını ıyıce lekelemıslerdı.bu konu uzerıne az basın bultenlerın de okumadık ,sahıtler olmadık,her konserı bır olay ve ıskence gıbı gecermıs,hep boyle zıhnet dusunen ınsanlar yuzunden arabesk kotu anıldı,bırsure baba konser vermedı kaset yapmıcagını acıklamıstı,bır yonden babaya engel koyulmustu sankı;ama yılmadı baba, jılet olayı gundeme geldıkce acıklama yaptı baba bıraz dınlenıldı gıbı sımdı eskısı gıbı boyle olaylar yok,zaten jılet dıye bırsey ınsanın acız anındakı reflekstır,kısının duygularını dısa vurmasıdır,bunalması ve kendınden gecmesı gıbı,aslında bunların kotu olduklarını bıldıklerı halde bır onlem alınmadıkları gıbı bunun onunede gecemedıler.dedımya baba hayattır,sarkılardakı asktır,yorumlardakı tutku,muzıktekı ılhamdır,baba yerıne gore evlat dedı bır karıncayı bıle ıncıtme dedı,yerı geldı bız babadan boyle gorduk,ustam dedı,asıklar ıcın besteler yapıldı,ve bıze bunu en ıyı sekılde yuregımıze naşk ettı,ınsanlıgı ogrettı,dostlugu pekıstırdı,aslında her sarkısında bır ders verdı,agır sarkılarında bızlerı huzunlendırdı,uzaklara gecmıslere goturdu,hareketlı sarkılarında bızlerı oynattı huznu unutturdu,yılmadı hep mucadele ettı,en zor anında bıle konser verdı duygusunu bellı etmedı,her acısını bızlerle paylastı saklamadı,gundemde kalmak ıcın polemık yaratmadı,adam gıbı adamdı,sarkılarıyla,yorumuyla ılgılenırdı,dızılerde,beyaz perdede rol aldı,bızlerı cok sevındırmıstı,her basarılı erkegın arkasında bır bayan vardı,bızım de annemız muhterem hanımdır.
ınsanlar cefa cekmeden sefa suremez,babada zamanında buyuk acılar yasadı sımdı bunların meyvelerını topluyor,
son zamanlarda reklamlarda gorur olduk babayı,cok guzeldı gormek ama reklam formatına gore babaya yanlıstı benım gorusum.babayı kendı kalıbından cıkarıp,baska bır kalıp uydurmak gıbıydı nıyetlerı,
baba bır efsanedır,aynı catı altında tek yurek baba ıcın atıyoruz,sarkılarında ılham bulup,uzuntulerımızı unutuyoruz.bılmedıgımız yonlerını bılen kısılerle gıderıyoruz,ve baba ıcın fan culup adına gurur duyoruz.
benım bır cok muslumcu dostum oldu,bunun yanısıra kardeslerım,ablalarım,abılerım oldu,bırlık beraberlık ıcınde sohbetlerımız oldu,
acıyı,kederı paylasıp bır nevı olsa gıdermeye ortak olmaya calıstık,senın serdın benımdı,benım derdım senındı,yukarda degıldı gozumuz,kımseyı kucuk gormeyız bız,dostluk evıdır sohbet yerımız,hepsı bırdı bızım ıcın,kardestı candı muslum baba ıcın.
tartısma platformda sevıyeyı bozmadan tartısılır ve bır sonuca varılırdı.
herkesın bınlerce kardesı bınlerce abısı oldu babayı dınlemek bır onurdur bu onurla dostluk ve kardeslıgın sımgesıdır baglılıgımız.
babaya her yonuyle ornek alırım yasam felsefesı,dunya olan bakıs acısı ve her zaman ıyımserlıgıdır.bızlere yol gosterıcı sefkatlı bır babadır..
nazıcane gorusum...saygılarımla...

...nacves...
Kullanıcı profilini gör
isyankar_34
Üye
Üye

Nereden: iSTaNBuL
MesajTarih: 28-May-2008 / 22:27    Mesaj konusu: Re: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

Öncelikle vuslat ablamıza böyle güzel bir konuya el atmış teşekkür ederim özhan ağabeyimede teşekkür ederim böyle bir konuyu bize açtığı ve yorum yapma hakkı verdiği için. . Müslüm babayı dinlemeyi ben lise yıllarında başladım lise bir yılında (DeRBeDeR_63) Mervan diye bir arkadaşım vardı onun aracığıyla başladım lise 2 de kendini daha çok geliştirdim müslüm babanın hakkında bilgiler edindim şarkılarını buldum resimlerini buldum. . Müslüm babayı dinlmeye iten şarkıları güzel hepsi birbirinden güzel ve anlamlı olması olmasından itti. . Müslüm babayı dinlemem çok hoşuma gidiyor sözleri anlamlı olduğu için bir vefasızı hissediyorum ve daha çok dinlemeye itiyor beni. . Müslüm baba o kadar reklamlarda oynadı medyada eleştirildi ama bizim kalbimizde o müslüm baba müslüm babadır kolay kolay değişmezde. . Müslüm baba seven çok ağabeylerim oldu kardeşlerim oldu arkdaşlık konusu çok iyi dostluk var kardeşlik var. . mahsun_kul_028 (özhan) ağabeyim, babacan1102 (ömer) ağabeyim, damar02 (mahmut) ağabeyim DeRBeDeR_63 (mervan) kardeşim bunların hepsi müslümcü ve dostlukları çok iyi kendileride çok iyi hepsinie teşekkür ederim iyi ki varlar. . Müslüm babanın karakterini duruşunu kısacası kendisini seviyorum. .

Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: BİLSİNLER
MesajTarih: 29-May-2008 / 00:06    Mesaj konusu: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

Ah baba ıcımızı yakan o sesın bagrımızı delen o sözlerin yokmu, sevgılıye feryadımız oldun soyeleyemedıklerimizi ıcımızde senınle yaktık ne gunduzler gectı ne geceler vefasızların sayesınde ama tek avuntumuz sen oldun.
bızım aıle kalabalık bı aıle amcalarım ,dayılarım aynı ortamda yasamıslar cocuklukları bır buyumusler hepsıde muslumcu bızde her ıkı tarafın ılk yegenı oldugumuzdan uzerımıze tıtrıyolar gorucen havamızı. neyse ufaklıktan gelen bı muzık askı baba sevgısı basladı evde her dk desem abartmam muslum baba dan sarkılar kulagım artık asına olmustu mesela babanın bı albumunden ıkı uc tane bulunuyodu evde nıye dersen amcam almıs albumu aynı albumu dayımda almıs bırbırlerınden haberı yok vs.arsıv saglam.hatırlıyorum babanın unutamadım parcasını dayımın bana ezberlettıgı gunlerı daha 7 yasındayım okula gıdıcem dayım bana muslum babadan sarkı ezberletıyo zıhnın acılsın dıye.dayım da acayıp muslumcu cocugunun adını muslum koydu keske onun kadar muslumcu olabılsem. sımdı yas odu 22 ben kendımı bıldım bılelı muslum dınlerım hıcde vazgecmedım ne sevgılıler eskıttık babayla,ne vefasızları devırdım gelde bana sor.herpsınden vazgecdım muslum babadan vazgecemedık nıye duzgun ınsan sarkılarında acı huzun keder ask mutluluk sevınc hayal hepsı var ılla efkarlı kederlı omak ta lazım degıl ruhumu dınlendırıyo ya babasarkıları .kım ne derse desın yada mıllet femınıst olsun baba her zaman bır numara

Fanatik Üye
Fanatik Üye

MesajTarih: 29-May-2008 / 00:08    Mesaj konusu: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

o bir efsane o bir yaşam tarzı o bir duayen o bir dost o bir arkadas o kelimelerin dahi tarif edemiyeceği bir insan o bizim heşeyimiz müslüm babamız...

ilk ve son aşkımdın gençlik çagımda dediğinde onunla ögrendik tek bir kişiyi sevip sevgimiz için sonuna kadar mücadele etmeyi..hasret rüzgarları çok erken esti ayrıldık sevgilim doymadım sana dediğinde hasretin sevipte ayrı düşmenin ne kadar kötü bir duygu oldugunu öğrendiknereden sevdim o zalimi hayatımı yıkıpta geçti dediğinde hayatta zalimlerinde oldugunu ögrendik..yıkıla yıkıla yasayan benim dediğinde hayatta bir çok zorlugun oldugunu ögrendik hayalle yasarken gerçek dünyada zamanı içmişiz haberimiz yok dediğinde hayatın hayal değil gerçek oldugunu zamanın ömürün çok cabuk geçecegini ögrendik..kördüğüm misali benim meselem dediğinde her insanın hayatla kendine göre bir meselesi oldugunu öğrendik..itirazım var dediğinde hayata zorluklara herseye itiraz ettik su vefasız alemin heşeyine darıldım dediğinde bu alemde vefasızlarında oldugunu gördük..bagrımıza dostlar sıkar silahı bizi bu dost yaraları öldürür dediğinde vefasız dostların oldugunu gördük bu akşam dertliyim içmeye geldim doldurda bir kadeh ver arkadasım diyince güzel dostlukların arkadaslıkların oldugunu ögrendik dağlar küçük kalır senin yanında denizler bir damla gibi sultanım ölmek gerekirse aşkın ugruna emrin olur ben hazırımdediğinde aşkın sevginin aşkın gücünü gördük.bitmeyen bir hayat bizi bekliyor canın ne isterse rabbim veriyor öyle yaratmıski sözler yetmiyor cennet bahcesine girmek ne güzel dediğinde allah sevgisini cennetin güzelliğini öğrendik..isyanlardayım dediğnde isyan etmeyi ama isyanın allaha değil tüm allahsızlara oldugunu ögrendik..sabret gönlüm sabret zamanla bitecek hersey sabret sabret biraz daha gayret göster et sükunet etdediğinde sabretmeyi sabrettikçe bişeylerin düzeleceğini ögrendik..yakarsa dünyayı garipler yakar dediğinde bu dünyada kimsenin hor görülmeyeceğini ögrendik..anam yok babam yok bende yanlızlık korkusu çöktü içimededikce annemizin babamızın değerini bilmemizi gerektiğini öğrendik..sevilip sevilip sevmek ne güzel severek neseyle gülmek ne güzel dedikçe sevip sevilmenin verdiği mutlulugu..bırak sokaklarda yanlız gezeyim dedikçe yanlızlıgı ögrendik..

bu örnekleri bir çok şekilde uzatabiliriz çünkü müslümüm babanın şarkısında her insan kendine göre yasadıgı duygulara olaylara göre birşeyler bulması mümkün çünkü baba her kısma hitap eden bir sanat adamıdır...

öncelikle müslüm babayı ilk olarak 14 yasındayken (suan 26 yasındayım) bir arkadasımın tavsiyesi üzerine ceza(yağmurlu bir günde) mahsun kul ve aldana aldana şarkılarıyla tanıdım o arkadasıma ne kadar tesekkür etsem azdır çünkü beni müslüm babayla o büyük insanla tanışmam vesile oldu saolsun varolsun...

her insan gibi o yaşlar hızlı çağlarım aşık oldugum çağlardı küçük yaşta babamı kaybettiğim içinde hayat zordu bütün yük bendeydi o yüzden müslüm babanın herbir şarkısında kendime ait yaşama ait bişeyler bulabiliyordum..sözlerle beraber babanın yorumuda öldüryordu beni bu sekilde baba hayranlıgım basladı..

müslüm baba dinlerken anlatamıyorum o duyguyu bu dünyadan gidiyorum baska dünyalara bazen hüzün bazen keder bazen sevinç bazen mutluluk anlatılmaz bir duygu o yorumu ses tonu sesindeki büyü ahenk rahatlatıyor beni...

babanın medyadaki durumu hakkında da bazen babaya hak vermemek elde değil çünkü zamanında korsan adı verilen haksız kazançlar babayı çok yıpratmıs ozamanlarda medyada çok ön planda olmadıgı için pek bişey kazanamamıs hatta babacan(1102) ömer dostum babaya sordugunda bu reklam olaylarını söyle bir cevabı var babanın yaw ömerim para kazanmayalımmı biz..bu cevabı unutmam hiç ama kızdıgım menajeri yada prodüktörler daha düzgün reklam projeleri hazırlayabilirler örneğin babaya yakısır birşekilde..ayrıca babamız çok temiz yürekli bir insan oldugu için kabul ediyor muhterem nuru kıramıyor kanısındayım..

baba severler arasındaki diyaloga gelince kendimden biliyorum 2 hafta önce istanbula dogum günü kutlamasına gittigimde gördüm yasadım o dostlugu herbiri yeni bu site aracılıgıyla tanıstıgım insanlardı ama inanın sanki kırk yıllık ahbap kardes gibiydik herbiriylen çok güzel günlerim gecti istanbulda kaldıgım süre içinde..buraya benim yanıma gelen arkadaslarda oldu ayni ilgiyi gösterdiğim konusunda eminim çünkü bu bag ayrı bir bağ kaynagı müslüm baba bizler onun evlatlarıyız o yüzden kardesten öte oluyor insan...

babanın o kadar örnek alıncak yönü varki saymakla bitmez,oturusu,durusu,konusması agırlıgı saf ve temiz kalpliliği eşine sadık olması..saymakla bitmez çünkü hani derlerya dünyada dört dörtlük insan olmaz diye bence yanlış cünkü baba dört dörtlük bir insan..özelikle eşi muhterem nur hanıma sadık olmasını taktir ediyorum çünkü böyle uzun evlilikler bu sanat camiası olsun magazin dünyası olsun parmakla sayılacak kadar az..senelrdir beraberler hatta müslüm babayla muhterem hanım arasında 16 yaş fark olmasına ragmen o yas farkını sevgileriyle saygılarıyla kapatmışlar...

sonuç olarak müslüm baba bizlere sanat camiasına allah tarafından özel olarak gönderilmiş,arabesk için biçilmiş kaftan o farklı bir dünya,iyiki varsın baba allahıma sükürler olsunki müslüm baba gibi bir insanı bizlere bahşetmiş...son söz olarak meshu bir lafımı söyleyip sözlerime son veriyorum...

arabesk ikiye ayrılır bir müslüm iki gayri müslüm başka yok... Very Happy Very Happy

son olarak vuslat kardesim öncelikle müslüm baba bizleri ödev konusu olarak aldıgın için tekrardan teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum elimizden geldiği kadar sana yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize.....ödevinde başarılar diliyorum....saygılar...

Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: Yayladan...
MesajTarih: 29-May-2008 / 00:18    Mesaj konusu: Re: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

ben müslüm gürsesi babam sayesinde tanıdım zaten ne zamanda dinlemeye başladaığımı hatırlamıyorum babam eski bir müslüm gürses hayranı.babadan oğula diyebiliriz.müslüm baba yı dinlerken o sesi o yorumu şarkının sözleri öyle anlamlı öyle derde derman olacak sözlerki dinlememek elde değil.şimdi yaşım 18 halada babayı dinliyorum dahada dinliyecem.son zamanlardaki durumu ise klasik olcak ama ne olursa olsun babamızdır yaptığına saygı duyarım.yalnız sadece reklamlar için üzüldüm keşke olmasaydı dediğim oldu.yine saygı duyarım baba ne derse o olur.ben gerek sanalda gerçi sanal falan hikaye burda bir aileyiz herkes biribirine yardımcı olup derdini paylaşıyor.normal dışardaki hayatımda ise müslümcüler olarak ayrı bi grubuz kimse ayıramaz diyorum ben Smile ORTAK YANIMIZ MÜSLÜM BABAMIZ Cool ....müslüm babayı hal ve haraketleriyle konuşmasıyla örnek alıyorum.hele bir gülüşü var beni bitiriyor. işte ya herşeyiyle tam bir BABA allah başımızdan eksik etmesin...

farkımız tarzımız müslüm babamız

saygılar sevgiler... ödevi yapan abimede allah kolaylık versin inşallah yazdıklarımız işine yarar. Wink

Fanatik Üye
Fanatik Üye

MesajTarih: 29-May-2008 / 00:30    Mesaj konusu: Re: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

BozKurt07 demiş ki:
ödevi yapan abimede allah kolaylık versin inşallah yazdıklarımız işine yarar. Wink

düzelteyim vuslat bacımız oluyor kendisi bayan... Wink

Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: DeRTLiLeR MeYHaNeSi
MesajTarih: 29-May-2008 / 00:38    Mesaj konusu: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

Müslüm Gürsesin sanat tarzı toplumumuzun büyük bir kesimine hitap ettiği için müslüm gürses bunun için cok seviliyor ve saygı duyuluyor.

Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: Yayladan...
MesajTarih: 29-May-2008 / 00:51    Mesaj konusu: Re: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

mahsun_kul_028 demiş ki:
BozKurt07 demiş ki:
ödevi yapan abimede allah kolaylık versin inşallah yazdıklarımız işine yarar. Wink

düzelteyim vuslat bacımız oluyor kendisi bayan... Wink

ablamız kusura bakmasın yanlışlık oldu özür diliyorum kendisinden icon31

Üye
Üye

MesajTarih: 29-May-2008 / 01:08    Mesaj konusu: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

babayı ilk küskünüm şarkısı ile tanıdım,öyle içten öyle yürekten söylüyordu ki o güçlü sesi ile. babanın en çok sevdiğim seylerinden birisi dünya üzerinde gelmiş geçmiş en güçlü içten sese sahip olma yönü dür. baba bir sanatçılıktan çıkmıs adeta mesleğinin ilahı olmuş.baba sarkı söylerken öyle içten öyle yürekten söyleyip hissettiriyorki bu dinleyici kitlesinede yansıyor,içimizi kasıp kavuruyor,baba doğacak güneş, baba karanlık gece,baba ümitsiz aşkların çığlıgı,baba içimizde kanayan yaraların sesi,baba sönmeyen güneş,baba ufku gözükmeyen diyar baba kral...sayğılarımla...

Üye
Üye

Nereden: istanbul
MesajTarih: 29-May-2008 / 02:51    Mesaj konusu: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

öncelikle bu konuyu bızımle paylasdıgın ıcın tesekkuru bir borc bilirim özhan abi.ben 10 yasından berı dınlyıorum muslum babayı cokda sevıyorum.suan 18 yasındayım baba sevgısı anlatılmaz bende bzılere cok kısı demısdır.neden muslum baba niçin muslum baba dıye,bizimde sözumuz sudur,bızı bızler bılır ancak,muslumu babayı muslumcuden baskası anlamaz.bende baba sevgisi o kadar cogaltıkı youtubeye 125 gecık vıdeo yaptım.sıtedede benı takıp edne dostlar vardır bilirler.saygılarımla

SSERSERİİİM
(YUNUS)
Kullanıcı profilini gör
taruz
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: ankara
MesajTarih: 29-May-2008 / 02:59    Mesaj konusu: Re: Cevap: vuslat kardesimize yardımcı olalım.....

O apayrıdır ,müzikte daha derini içteni yoktur. Tarz olarak belki dünyada tektir ama, şurası da bir gerçek gizli bir değerdir: Hemen göze çarpmaz ,kişi zaman içinde gerekli altyapıyla yoğrulduğunda onu dinler dinlemez çarpılır. Çünkü hayat denen oyun ve eğlencenin geçici değersiz olduğunun tarifidir ses tonu ve yorumu.

Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Muslumcu.com & Muslum-Gurses.com & Muslumcu.net
Bu Site Müslüm Gürses'e Destek ve Hayranlarını Bilgilendirme Amaçlı Hazırlanmıştır.
Copyright © Müslüm Gürses Fan Club !! 2003 - ∞ !! - Kurucu: Bilal Bilgi
Forum - Arşiv - Haber - Şarkı Sözü - İnşaat Bölümü - Civil Engineering