|
Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası
-> Müslüm Gürses Genel |
| Yazar |
Mesaj |
ervan403
Üye

|
Tarih: 15-Şub-2007 / 21:47 Mesaj konusu: Jürideki Müslüm Baba Farkı |
|
|
'' Alıcı kuşun ömrü az olur, Akbaba zararsız yaşar mı yaşar.''
'' Senden solist olmaz, al gitarı eline bir orkestra kur git gitarını geliştir sevgili kardeşim.''
''Şarkıdan korkma güzelim, şarkı senden korksun''
Evet, Samimiyetin Kalesi Müslüm Baba, bir kez daha farklı alanlarda giriştiği diğer tüm alanlarda olduğu gibi yine '' Eğer Bu Memlkete Jüri Üyesi Olmamız İsteniyorsa Onunda En Kralını Ben Yaparım'' diye haykırıyor adeta.
Atv de yayınlanan Profesyonel yarışmasının jüri üyesi Müslüm Baba yarışmanın haşarı kızı Ela'ya diğer jüri üyelerinin aksine aslında sıcak birisi olduğunu ve şarkıyı iyi okuduğunu söyledikten sonra sivri dilli olmasını da bir derviş edasıyla '' Alıcı kuşun ömrü az olur akbababa zararsız yaşar mı yaşar.'' diyerekte nasihatta bulunmayı ihmal etmedi. [/img][/list][/i]
_________________ iste samimiyetin kalesi |
|
|
|
 |
|
|
sevgisizkral
SüperAktif Üye

|
Tarih: 15-Şub-2007 / 22:33 Mesaj konusu: Cevap: Jürideki Müslüm Baba Farkı |
|
|
ben programı izleyemiyorum... baba yine yapmış babalığını... eyvallah kardeşim bilgilendirdiğin için
_________________ uzaktan uza?a bir gülsen yeter |
|
|
|
 |
aykut_henryy
Aktif Üye

Kayıt: Oct 04, 2006 Mesajlar: 422 Nereden: İstanbul/Dertliler MEyhanesinin bağrıyanık müslümcünün içki masasından
|
Tarih: 15-Şub-2007 / 22:52 Mesaj konusu: Re: Cevap: Jürideki Müslüm Baba Farkı |
|
|
BABA kendine yakışanını yapmış ve yapacak da. 
_________________ Arabesktir tarzımız,
İşte budur farkımız,
MÜSLÜM BABA baş tacımız...
 |
|
|
|
 |
ervan403
Üye

|
Tarih: 15-Şub-2007 / 22:58 Mesaj konusu: Re: Cevap: Jürideki Müslüm Baba Farkı |
|
|
Ayrıca 2. programda kaderimin oyunu adlı parçayı seslendirmeye çalışan adaya diğer jüri üyelerine '' politika yapmaya gerek yok diye çıkışıp, senden solist olmaz bir enstrüman çalıyor musun diye sordu, bunun üzerine gitar cevabı alan Baba, o zaman bir orkestra kur ve gitarını geliştir dedi. salonda uzun süre Müslüm Baba nakaratlarıyla alkış alan Baba, kendine has üslubuyla seyircileri selamlarken, yarışmanın sonunda Baba haklı çıktı ve o aday halktanda en az oyu alarak elendi. Bir bayan adaya da ''şarkı senden korksun sen değil güzelim diyerek mikrofonu eline alıp o eşsiz beden hareketleriyle şarkıyı nasıl yorumlaması gerektiğini uygulamalı olarak söyleyince yine salondaki seyircilerin MÜSLÜM BABA nidalarıyla program bir süre durdu, Ajda Pekkan ise Müslüm Babanın şarkılarına bayıldığını ama Müslüm Baba şarkılarını okumanın çok zor olduğu için çok istemesine rağmen söyleyemediğini itiraf etti. Yavuz Bingöl ise hicaz makamında Müslüm Baba gibi okumanın imkansız olduğunu iddia etti. Tüm yarışmacılara diğer jüri üyelerinden farklı olarak güzel kardeşim, beyefendi,hanımefendi,güzelim diyerek son derece alçakgönüllü davranırken, yorumlarını da gayet samimi ve tarafsız öğretici bir üslupla yaparken büyük sanatçı farkını ortaya koyuyordu. Herkesin izlemesini tavsiye ederim
|
|
|
 |
Muslumcu22
Fanatik Üye

Kayıt: Jan 06, 2007 Mesajlar: 834 Nereden: Müslümcü Tarikatından
|
Tarih: 16-Şub-2007 / 01:26 Mesaj konusu: Re: Cevap: Jürideki Müslüm Baba Farkı |
|
|
babaya selam damara devam babaya hersey yakışır...
_________________ "Aklımdan çıkmıyor veda edişin,
Bütün Duygularım Ağır Yaralı,
Beni Kalbimden Vurdu Veda Edişin,
Bütün Duygularım Ağır Yaralı"
|
|
|
 |
baydamarersin
Fanatik Üye

|
Tarih: 16-Şub-2007 / 02:36 Mesaj konusu: Yanıt: Re: Cevap: Jürideki Müslüm Baba Farkı |
|
|
| Muslumcu22 demiş ki: | | babaya selam damara devam babaya hersey yakışır... |
güzel avatar muslumcu22 kardeş nerden buldun
jüriyi bu aralar izleyemiyorum ama inşallah güzel gidiyor
(deneme)

_________________ herşey müslüm baba içindi... |
|
|
|
 |
mutiny
Aktif Üye

|
Tarih: 16-Şub-2007 / 03:06 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Cevap: Jürideki Müslüm Baba Farkı |
|
|
büyüklüğünü heryerde belli edio babaya saygılar
|
|
|
|
 |
senyoksundiye
Üye

|
Tarih: 16-Şub-2007 / 07:21 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Cevap: Jürideki Müslüm Baba Farkı |
|
|
"ervan403" arakadasımıza saygı ve selamlarımı yolluyorum
müslüm gürsesi burda acımasıca eleştiren müslüm gürses sevenler var
juri uyesi nedne olmuş program kalitesizmiş vs vs
arkadasımızın yazdıgı yazıyı okuyun da aklınızı basınıza alın
ayrıca babayı yorum yaparken dinleyin de atasözlerini değerli vecizeleri kıymetli yorumları takip edin
ayrıca da insaf ve vijdanlarınızı da yanınızdan ayırmayın eleştiri yaparken
|
|
|
|
 |
ervan403
Üye

|
Tarih: 16-Şub-2007 / 15:54 Mesaj konusu: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: Jürideki Müslüm Baba Farkı |
|
|
| senyoksundiye demiş ki: | "ervan403" arakadasımıza saygı ve selamlarımı yolluyorum
müslüm gürsesi burda acımasıca eleştiren müslüm gürses sevenler var
juri uyesi nedne olmuş program kalitesizmiş vs vs
arkadasımızın yazdıgı yazıyı okuyun da aklınızı basınıza alın
ayrıca babayı yorum yaparken dinleyin de atasözlerini değerli vecizeleri kıymetli yorumları takip edin
ayrıca da insaf ve vijdanlarınızı da yanınızdan ayırmayın eleştiri yaparken |
Teşekkürler sevgili kardeşim. Bende sana sevgi ve saygılarımı yolluyorum. Evet Baba her yerde farkını ortaya koyuyor seninde dediğin gini bir filozof edasıyla sarf ettiği güzel sözlerini öğrenmek bilmek lazım. Ben şahsen ''alıcı kuşun ömrü az olur, akbaba zararsız, yaşar mı yaşar'' sözünü ilk kez ondan duydum. Salondaki tüm seyircileri ve jüriyi şaşkına uğratan bu özlü sözler uzun süren alkışlar yüzünden programın bir süre durmasına neden oldu. Haftada bir kez de olsa onunla tv de hasret gidermek için bile bu program izlenir. İzleyip te Baba'nın herkesi kısakandıracak ölçüde ne kadar sevildiğini görün. Ben şimdiye kadar böylesine sevilen bir sanatçı ne gördüm ne duydum. Seninde dediğin gibi sözde Müslümcüler bile bazen Babayı olur olmaz eleştirirken tüm sanatçıların her fırsatta ona ne kadar sevgi ve saygı gösterdiklerini methiyeler dizdiklerini nasıl görmezler. Ben Baba Show programının hatırına dıgıturk'e üye oldum. O programda enfes parçalarını mükemmel canlı performansını izlerken en çok hoşuma giden ve onu bizlerin sebepsiz sevmediğini ispatlayan konuk sanatçıların onun elini öpüp ''Baba seni dinlemeye geldik, senin şarkılarının tümünü ezbere biliyorum'' gibi diyaloglara şahit olmak bile büyüklüğünü anlatıyor Baba'nın. Kısacası ona sanatçılar bile hayranken (İbo' bile her fırsatta söylüyor) biz Müslümcüler nasıl olur da ona saygısızlık yapma cüretini gösteririz. Başka Müslüm Gürses yok gelmedi gelemeyecekte. Kıymetini bilelim lütfen.
|
|
|
 |
Muslumcu22
Fanatik Üye

|
Tarih: 17-Şub-2007 / 21:57 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: Jürideki Müslüm Baba Farkı |
|
|
baba farkı
|
|
|
 |
senyoksundiye
Üye

|
Tarih: 18-Şub-2007 / 09:41 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: Jürideki Müslüm Baba Farkı |
|
|
değerli kardesim ervan
bi örnek vereceğim bu konuyu oraya benzedi aynen
bizler nasıl bizi çok seven ana babamıza sevdiklerimize zaman zaman yanlış yaparız söz dinlemeyiz
işte konu geldi buralara müslüm gürsesi en cok eleştiren maalesef bu sitedeki sevenleri hayranları fanatikleri
buyuk çoğunluğu çok genc yani 20 yaş ve altı
çünkü onlar mp3 lerle tanıstılar tv de babayı çok sık gördüler
vs vs
hala aynı seyleri ısrarla konusuyorlar eski şarkılar eski şarkılar
vallahi idrak etmekte zorlanıyorum
müslüm gürses besteci değil yorumcu beyler yo-rum-cu
bunu kafanıza sokun ve mustafa sayan'a , orhan akdeniz'e burhan bayar , uguz bayar rahmetli yavuz taner özer şenay atilla alpsakarya vs vs vs
bu bestekarlara mail atın telefon acınki yeni esrarlı gözler - tanrı istemezseler , talihsizler vs vs parcaları yapsınlar ki baba okusun
mantıklı eleştiri yapın akılcı olsun eleştiriler
buyuk bestekar ve yorumcu orhan gencebay bile müslüm baba diye hitap ediyor ve onun yorum farkından söz ediyor eleştiri insaf sınırında olmalıdır
bu gun orhan gencebay hatasız kul olmaz , batsın bu dunya , kaderimin oyunu , bir damla mutluluk , bir araya gelemeyiz vs vs vs daha bir çok örnek vermek mumkun böyle şarkılar yapabiliyormu
her sey bir deöenm oluyor geciyor gidiyor
müslüm gürsesi kolay kolay harcatmayız eleştirmek için bilgi sahibi olmak kırkfırın ekmek yemek gerek dostlar
dost acı söyler
|
|
|
|
 |
ervan403
Üye

|
Tarih: 19-Şub-2007 / 22:02 Mesaj konusu: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: Jürideki Müslüm Baba |
|
|
[quote="senyoksundiye"]değerli kardesim ervan
bizler nasıl bizi çok seven ana babamıza sevdiklerimize zaman zaman yanlış yaparız söz dinlemeyiz
işte konu geldi buralara müslüm gürsesi en cok eleştiren maalesef bu sitedeki sevenleri hayranları fanatikleri
vs vs
bunu kafanıza sokun ve mustafa sayan'a , orhan akdeniz'e burhan bayar , uguz bayar rahmetli yavuz taner özer şenay atilla alpsakarya vs vs vs
Evet kardeşim çok nefis tespitlerde bulunmuşsun. Bence de sorun bu dediklerinden kaynaklanıyor. Oysa nerede Orhan Akdeniz'in Bu şehirde yaşanmaz, Gökyüzü, .. Mustafa Sayan'ın Tanrı İstemezse gibi ölümsüz besteleri. Yani artık müzik piyasasında böyle ölümsüz eserler üreten kalmadı. Hal böyle olunca Baba' da yorumlayacak parça bulmakta zorlanıyor. Ee nostaljik albüm modasıda geçti artık. Dolayısıyla eskilere dönmek gibi bir durumda olmadığı için ve yine senin dediğin gibi yeni jenerasyon Müslümcü genç arkadaşlarımızın da Baba'nın hep eski şarkılarını mp3 lerle edinip tam o kültürü almadan işe balıklama dalması biraz hayal kırıklığı yaşatıyor onlarda. Oysa bizlerin zamanında Baba'yı son bir kaç yıl dışında ekranlarda görme güzelliğine erişmemiz imkansız dı. Fakat şimdikiler bu konuda biraz daha şanslılar. Eskisi gibi Baba'ya bakış tarzında müthiş bir değişme ve kabullenme var. Böylesine güzel bir site var hemen her konuya ulaşıp rahatlıkla eleştirme hakları var. Ama yukarıda da dediğim gibi biraz işin içine felsefeyi tam anlamadan balıklama dalınca malesef bu tür yanlış yorumlamalar veya yersiz beklentiler oluşuyor. Bu adam 40 yıldır Müslüm Baba. Samimi bir şekilde sanatını hiç kimseye aldırış etmeden sürdürüyordu. Müzik piyasasında nasıl bir çöküş ve kalitesizlik yaşanmaya başlayınca baktılar ki Birtek Baba ayakta kaldı. Böylece nasıl bir kaleyle karşı karşıya olduğunu gören müzik piyasası bu defa bu Adam gibi Adama kayıtsız kalamadılar. Bu gün ekranların, entellerin bu ilgisi işte her türlü zorluğa horlamaya göğüs geren ve yıllardır zirveden inmeyen en kötü piyasa şartlarında bile albümleri çakır çakır giden bu adamın samimiyetinden kaynaklanmaktadır. Ben şahsen bu ilgiden memnunum. Popüler kültür sonunda bu cevherin farkına geçte olsa vardı. Belki Baba daha gençken bu kadar tv bu kadar özgür ortam olsa idi bu yaşayan efsaneyi o inanılmaz yorumlarıyla okuduğu ölümsüz parçaları daha geniş kitleler benimseyecekti.
|
|
|
 |
ervan403
Üye

|
Tarih: 19-Şub-2007 / 22:03 Mesaj konusu: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: Jürideki Müslüm Baba |
|
|
[quote="senyoksundiye"]değerli kardesim ervan
vs vs
Evet kardeşim çok nefis tespitlerde bulunmuşsun. Bence de sorun bu dediklerinden kaynaklanıyor. Oysa nerede Orhan Akdeniz'in Bu şehirde yaşanmaz, Gökyüzü, .. Mustafa Sayan'ın Tanrı İstemezse gibi ölümsüz besteleri. Yani artık müzik piyasasında böyle ölümsüz eserler üreten kalmadı. Hal böyle olunca Baba' da yorumlayacak parça bulmakta zorlanıyor. Ee nostaljik albüm modasıda geçti artık. Dolayısıyla eskilere dönmek gibi bir durumda olmadığı için ve yine senin dediğin gibi yeni jenerasyon Müslümcü genç arkadaşlarımızın da Baba'nın hep eski şarkılarını mp3 lerle edinip tam o kültürü almadan işe balıklama dalması biraz hayal kırıklığı yaşatıyor onlarda. Oysa bizlerin zamanında Baba'yı son bir kaç yıl dışında ekranlarda görme güzelliğine erişmemiz imkansız dı. Fakat şimdikiler bu konuda biraz daha şanslılar. Eskisi gibi Baba'ya bakış tarzında müthiş bir değişme ve kabullenme var. Böylesine güzel bir site var hemen her konuya ulaşıp rahatlıkla eleştirme hakları var. Ama yukarıda da dediğim gibi biraz işin içine felsefeyi tam anlamadan balıklama dalınca malesef bu tür yanlış yorumlamalar veya yersiz beklentiler oluşuyor. Bu adam 40 yıldır Müslüm Baba. Samimi bir şekilde sanatını hiç kimseye aldırış etmeden sürdürüyordu. Müzik piyasasında nasıl bir çöküş ve kalitesizlik yaşanmaya başlayınca baktılar ki Birtek Baba ayakta kaldı. Böylece nasıl bir kaleyle karşı karşıya olduğunu gören müzik piyasası bu defa bu Adam gibi Adama kayıtsız kalamadılar. Bu gün ekranların, entellerin bu ilgisi işte her türlü zorluğa horlamaya göğüs geren ve yıllardır zirveden inmeyen en kötü piyasa şartlarında bile albümleri çakır çakır giden bu adamın samimiyetinden kaynaklanmaktadır. Ben şahsen bu ilgiden memnunum. Popüler kültür sonunda bu cevherin farkına geçte olsa vardı. Belki Baba daha gençken bu kadar tv bu kadar özgür ortam olsa idi bu yaşayan efsaneyi o inanılmaz yorumlarıyla okuduğu ölümsüz parçaları daha geniş kitleler benimseyecekti.
|
|
|
 |
rahmankaraman
Üye

|
Tarih: 19-Şub-2007 / 22:49 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: Jürideki Müslüm |
|
|
işte baba farkı
|
|
|
|
 |
senyoksundiye
Üye

|
Tarih: 26-Şub-2007 / 07:17 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: Jürideki Müslüm |
|
|
ben bu sitemleri yaparken amacım arkadaslarımı , müslüm gürses sevenleri incitmek değildir.
şu an ki durumlar 20-25 sene öncesi ile aynı değil.
şu anda müzik piyayası diye bir şey yok , halk konserleri yok , yazlık sinemalar yok , şarkılı turkulu filmler yok hele hele içkili gazinolar müzikholler yok
bu buyuk ustalar ses sanatkarları neler yapmalı neler icra etmeli hangi platformlara gitmeli ??? zaten kaset satısı diye bi şey yok maşallah çoğunuz kaset almıyorsunuz ama muslum gursesi juri oldu diye eleştirebiliyorsunuz
kaset satısı yok mp3 olayı var kimse kaset cıkaramıyor .
ayrıca eski besteciler ve eski damar eserler de yok
sanırım sizin için müslüm gürses amuda falan kalksın diyeceksiniz.
atv de ki yarışma programı neden seviyesiz olsun arkadaslar neden ??
seviye nedir sizler için ?
siz internetle tanısıksınız muslum gurses hakkında hiç bir sıkıntınız yok yaşlarınızda musait aklınız erdiğinden beri muslum gursesi tv larda görüyorsunuz
biz bu gunleri gormek için kaç sene bekledik kaş kaset aldık kaç konsere gittik tahmin edebilirmisiniz
daha yazacak çok şey var ama sizlerin düşüncelerinize saygım tabiki var ve değiştirmekle mukellef değilim. bana ters gelen konu varsa adam gibi sizi kırmadan saygılı bi şekilde cevap verir yorumumu yaparım.
ancak sevdiğiniz sanatkar sıradışı bir isimdir. bir daha gelirmi bilinmez gelse bile biz göremeyiz.
bu yuzden bakış açılarınızı değiştirmeyi olayları daha hoş görü ile görmeyi deneyin
eleştirdiğiniz ses sanatkarı yaşarken efsane olmuş
kasetleri satış rekorları kırmış
sanat camiasının muzik camiasının önünde saygı ile eğildiği
entellektuel kesimin en sonunda sen buyuksun demek zorunda kaldıgı
tum muzisyenlerin çalışmaktan zevk duydugu
tum bestekarların eserlerini vermekten okutmaktan gurur duyduğu
sesi ve yorumu ile şarkılara hayat veren okdugu parçaları şarkı yapan
ali tekinture agabeyimizin dediği gibi o babaların babasıdır
babanıza yamuk yapmayın.
|
|
|
|
 |
eser997
Aktif Üye

|
Tarih: 26-Şub-2007 / 16:18 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: Jürideki Müslüm |
|
|
yakışır baba'ya rast gele
|
|
|
|
 |
SuGar
Üye

|
Tarih: 27-Şub-2007 / 02:45 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: Jürideki Müslüm |
|
|
sen yoksun diye abi doğru sölüyo babanın eskiden dinleyenler bilir o zamanki koşullar zordu ama şimdi istediğimiz şarkıyı bulup dinliorus netle tanışmadan önce bi tek plağım yoktu daha doğrusu bilmiyodum ama şimdi herşey var allaha şükğr babayı değilde babaya terbiyesizlik edenleri biz eleştirelim kınayalım
|
|
|
|
 |
Muslumcu22
Fanatik Üye

|
Tarih: 27-Şub-2007 / 22:46 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: Jürideki Müslüm |
|
|
eyvallah
|
|
|
 |
bekirbekirr
Aktif Üye

|
Tarih: 06-Hzr-2007 / 18:04 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: Jürideki Müslüm |
|
|
nede olsa baba MÜSLÜM GÜRSES babamızada bu yakışır
|
|
|
|
 |
1903
Aktif Üye

|
Tarih: 06-Hzr-2007 / 21:11 Mesaj konusu: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Yanıt: Re: Cevap: Jürideki Müslüm |
|
|
£yvaLLah qardaş saqoLasın.... 
_________________ Zamansız DöküLen YaprakLar qibi,AyrıLdık SevqiLim Doymadım Sana..  |
|
|
|
 |