|
Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası
-> Müslüm Gürses Genel |
| Yazar |
Mesaj |
muslum_derya
Üye

|
Tarih: 12-May-2006 / 14:23 Mesaj konusu: MÜSLÜM BABA İÇİN BİR YORUM |
|
|
Arkadaşlar bu gün eksi sözülkte baba için yapılan yorumları okurken bu yorum çok hoşuma gitti sizlerle paylaşma istedim.
alt-kulturlere ait her seyi alip kendi zevk-begeni-arzularina eklemlemekten keyif alan insanlarin afedersiniz ama maymuna cevirdiği adam olmustur. vakti zamaninda insaat iscilerine uzayli muamelesi yapan bir grup insanin, yillar sonra o iscilerin giydigi kiyafetler sirf diesel'de filan satiliyor diye tonlarca para vererek insaat iscileri gibi ortalikta dolandigi su memlekette, muslum gurses'in basina boyle bir sey geldi diye sasirmamak lazimdir. bogaza nazir evlerinin teraslarinda, pufur pufur esen ruzgara karsi ictikleri jack danielslarin beyinlerine gonderdigi sarhosluk sinyaliyle hayati sorgulayip yeni projeler yumurtlayan insanlarin eline dustugu icin muslum gurses'e cok uzuluyorum. ama naparsiniz ablalar, abiler. piyasa boyle. hayat yutuyor sizleri. ayni insanlar* tarafindan, senelerce temsil ettigin grupla birlikte dislan, asaglan, sonra da onlarin zevk-u sefasi ol. neymis efendim, muslum baba rock coverlamis. iyi, guzel, coverlasin da birakin bunu isteyip istemedigine kendi karar versin. sorun bir adama ne kadar cok seviyormus bjork'u.
arabeskle rock arasindaki benzerlikle bu sekilde ortaya koyduklari icin, muslum gurses uzerinde calisan herkese tey allahim diyorum. muslum gorses ne sahane adam, super okuyor bilmem ne diyenlere de simdiye kadar aklin neredeydi diyorum. adam stadyumlari doldururken, bir suru insan titreyerek muslum dinlerken, albumleri milyonlar satarken akliniz neredeydi. o insanlardan koparip alinan muslum gorses'in albumleri simdi kac satacak merak etmiyor musunuz. zamaninda stadyumlari dolduran muslum gurses'in simdi uc-bes kisilik bazi entel dantel mekanlarini bile dolduramadigini ve bu yuzden televolelerde muslum babanin drami seklinde haberler yapildigini unutmayin. sikiyosa muslum gorses'i muslum gurses oldugu icin sevin, bir takim insanlar onu bu hale soktu diye degil, david bowie soyluyor diye degil.
en cok merak ettigim sey su siralar, muslum'unu kaybeden toplulugun, onun yerine kimi cikaracagi. ve o cikarilan insanin ne zaman kokun koparilip normallestirilecegi. evet, muslum, normallestirilmistir ve eminim ki normallestirilen sadece muslum degil, vakti zamaninda onun sarkilarini dinleyerek kendini jiletleyen, aglayan kitlenin de bir kismidir. iste ben buna hayati yumusatmak diyorum.
(parallel universe, 09.05.2006 22:46)
BENDE DİYORUM Kİ BABA ARTIK GERÇEĞE GERİ DÖN, SENİ SEVEN ÖZ EVLATLARINA GERİ DÖN.
|
|
|
|
 |
kapsal0434
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

|
Tarih: 12-May-2006 / 17:36 Mesaj konusu: |
|
|
evet bende diyorum artık baba geri dön
_________________ Pencereden bakarım gözüm yaşlı yollara
Ne olur bizede gel iç bir kahve sigara
Hiç evden çıkmıyorum belki gelirsin diye
Bir selam vermiyorsun sevgilim bilmem niye
....Ne Olur Bize de Gel
İç Bir Kahve Sigara.
harunkapsal82@hotmail.com |
|
|
|
 |
eskmuzik

|
Tarih: 12-May-2006 / 17:47 Mesaj konusu: |
|
|
bende katılıyorum Baba arabesk ağacını ayakta tutandır O bırakırsa arabesk de çöker biz de çökeriz
|
|
|
|
 |
genc_17
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 12-May-2006 / 18:08 Mesaj konusu: |
|
|
eski babayı bulmak zor artık cunku onu baskaları yonetiyor
[/u][/b]
|
|
|
|
 |
akyurek
Üye

Kayıt: Sep 24, 2005 Mesajlar: 82 Nereden: palu cumhuriyeti
|
Tarih: 12-May-2006 / 18:10 Mesaj konusu: |
|
|
olmek varda babadan dönmek yok
|
|
|
|
 |
Poseidon
Fanatik Üye

Kayıt: Dec 02, 2005 Mesajlar: 1453 Nereden: diyarbakir/istanbul
|
Tarih: 12-May-2006 / 18:59 Mesaj konusu: |
|
|
güzel bir yorum ancak müslüm babadan vazgeçtiğimiz de yok onun yerine başkasını aradığımız da yok.
biz zaten hep söylemiyor muyuz müslüm baba yıllardır müslüm baba ama siz onu yeni farkediyosunuz ey enteller!!!
_________________ Yatmam çakal yata??nda
Vars?n aslan yesin beni...
Adam olmayan Müslümcü olamaz!!! |
|
|
|
 |
damar02
Fanatik Üye

Kayıt: Mar 29, 2006 Mesajlar: 1293 Nereden: Ufka uzanan yoldan
|
Tarih: 12-May-2006 / 19:18 Mesaj konusu: |
|
|
| eskmuzik demiş ki: | | bende katılıyorum Baba arabesk ağacını ayakta tutandır O bırakırsa arabesk de çöker biz de çökeriz |
katılıyorum kardeşim sana. 
|
|
|
|
 |
mahsuertunc

|
Tarih: 15-May-2006 / 01:24 Mesaj konusu: |
|
|
baba enteller mentellerden sana fayda yok gördünmü bi barda konser verdin 6 kişi geldi sonra der paramparça güzel sensiz olmazı çok güzel yorumladı derler biz senin senin şarkılarını değil senin her şeyini seviyoruz senişnle ölüme gideriz asıl sevgi budur
|
|
|
|
 |
abdi

Kayıt: Nov 07, 2005 Mesajlar: 1118 Nereden: berlin-gaziantep
|
Tarih: 15-May-2006 / 03:46 Mesaj konusu: cevap: müslüm baba için bir yorum |
|
|
bende umud ediyorum ki baba birgün yine eski günlerine dönecektir.
_________________ Zaman aleyhimizde vakit geciyor. |
|
|
|
 |
Cilekes85
Aktif Üye

Kayıt: Aug 05, 2005 Mesajlar: 283 Nereden: Kayseri-Hisarcik
|
Tarih: 15-May-2006 / 06:52 Mesaj konusu: . |
|
|
baba hic birsey yapmasa sarkida solemesin yeter bunca sene soylemis baba bilmiyorki bizim gibi adamlarin bara diskoya gitmeyecegini biz babayi agaclarin golgesinde ufak teybimizde ickimizi yudumlarken dinleriz babanin yeni dinleyiciler kazanmasina gerek bile yok bizler neciyiz
|
|
|
|
 |
damar7857
Üye

|
Tarih: 25-May-2006 / 04:25 Mesaj konusu: |
|
|
müslüm gürses arabeskin babasıdır...
|
|
|
|
 |
GurbetZorBaba
Üye

|
Tarih: 25-May-2006 / 19:59 Mesaj konusu: |
|
|
Dogru Soylemissin cilekes85 kardes. katiliyorum sana ..
_________________ Hayat bana oyle bir tokat attiki tovbekar sokaklarin isyankar delikanlisi oldum... |
|
|
|
 |
MaviYelek
Üye

|
Tarih: 26-May-2006 / 01:26 Mesaj konusu: |
|
|
Babamızı kendi haline bırakalım arkadaşlar,söylemek istediğini söylesin.Kimsenin de onu direkt olarak yönlendirebileceğini sanmıyorum,sonuçta zorla söyletmiyorlar ya!Sanırım popülerliğini kaybetmemek bir de gündemde kalmak için de farklı arayışlar içerisine girmiştir ve sonuçta bu aranjman albümü yapmıştır.Ben ne söylerse dinlerim çünkü sesinin,yorumunun,kişiliğinin hayranıyım.
Her zaman hayranınım baba,sonuna kadar.Yeter ki tabir-i caizse bu işi para için yapma.Farkında bu zaten.
_________________ Aya?ina kapand?m dedi yine az oldu...
A?am ben nas?l edim? |
|
|
|
 |
esrarli__gozler
Muslumcu.com Fanatiği

Kayıt: Jan 09, 2005 Mesajlar: 512 Nereden: Adana/Kiremithane
|
Tarih: 26-May-2006 / 02:27 Mesaj konusu: |
|
|
ben müslüm gürses'in bi takım kişiler tarafından yanlış yönlendirildiğini sanıyorum...
yani yönetmenim diye gecinen insanların...
bence babanın kendi kitlesine yakısır şeyleri yapması lazım şimdi kötümü yok hayır değil mesela bir ömür yetmez parcası harika...
ama biz yinede eski babayı istiyoruz...
MÜSLÜMCÜNÜN MÜSLÜM BABA 'DAN BAŞKA DOSTU YOK...
BİZ BABA'YA BABA BİZE MUHTAÇ...
_________________ En güzel gözler Esrarlı Gözler
En güzel baba Müslüm Baba |
|
|
|
 |
DUNDAR

|
Tarih: 26-May-2006 / 07:10 Mesaj konusu: |
|
|
Aktüel röportajında gazeteci arkadaş ; Sosyetenin dejenere olmuş kesimi Müslüm Baba'yı sizden almaya mı çalışıyor acaba diye sordu...
Ben de dedim ki : Sosyete popüler olan her şeyi dinler.Dün Eminem'i dinler,Bugün Müslüm Baba'yı,yarın da bir başkasını.Artık kim popüler olmuşsa.Kim en çok dinleniyorsa onu dinler dedim.Ekranlarda en çok kim görünüyorsa onu dinlerler dedim.Bizler Müslümcüyüz.Müslüm baba çıkıp dese ki ''ben artık pop söylemek istiyorum''.Eyvallah der,albümünü alır,bir kez dinler,rafa koyarız.Sonra da oturur ''mutlu ol yeter,esrarlı gözler v.s'' dinleriz dedim.Yorumlarına ve emeklerine saygımız var dedim.Bize arabeski sevdiren Müslüm Gürses'tir dedim.Biz arabeskle başladık ve arabeskle de devam edeceğiz dedim.Bize eski şarkıları da yeter dedim.Yeni albümlerini hangi kesim dinlemek istiyorsa dinlesin.Ancak albümleri alan müslümcü kesimdir.Artık albümlerini çekinerek almak istemiyoruz.Müslümcüler Müslüm Gürses'in iyi gününde de kötü gününde de yanında olduk.Birgün sahneye çıksa şarkı söyleyemese bile biz ona ''şarkıyı söyleyemedi'' demeyiz.Bu açığını örteriz.Çünkü biz ''kötü gün dostuyuz''.Biz yaşamın tam ortasındayız.Gerçek yaşam ve şu ana kadar dünyada varolan kavramların gerçek anlamını görmek isteyen bizlere baksın.yaşamın tüm gerçeklerini cesurca yaşıyoruz.Sevgi ve hüznün gerçek anlamını bizler yaşatıyoruz.Sevginin bile kirletildiği,alet edildiği,saygının ve utanma duygusunun kalmadığı,menfaatlerin dostlukların önüne geçtiği bir çağda sevgiyi,saygıyı,dürüstlüğü,dostluğu yaşıyor ve yaşatıyoruz.Karşılıksız sevmeyi de iyi biliriz.Bize ''bizi sevenler/anlayanlar yeter''...
_________________ Gönlünüz Gönlümüzdür |
|
|
|
 |
caChaReL
Aktif Üye

Kayıt: Dec 07, 2005 Mesajlar: 343 Nereden: KaranL?k Â?Ã?Â?kakLardan
|
Tarih: 10-Hzr-2006 / 04:03 Mesaj konusu: |
|
|
Müslüm Baba Bizi Bırakma . Eski Arabesk Tarzına Dönn Dönkii İnlesinn Her yerrr . . Bizi Bırakma Müslüm Babaa Tek Senin Şarkılarınla Ayakta Durdukk Geri Dönn müslümm Baba
Derdi Olan Bir İnsan gece Gündüz İçermi ?
|
|
|
|
 |
forzaenver
Fanatik Üye

|
Tarih: 10-Hzr-2006 / 19:50 Mesaj konusu: |
|
|
| esrarli__gozler demiş ki: | ben müslüm gürses'in bi takım kişiler tarafından yanlış yönlendirildiğini sanıyorum...
yani yönetmenim diye gecinen insanların...
bence babanın kendi kitlesine yakısır şeyleri yapması lazım şimdi kötümü yok hayır değil mesela bir ömür yetmez parcası harika...
ama biz yinede eski babayı istiyoruz...
MÜSLÜMCÜNÜN MÜSLÜM BABA 'DAN BAŞKA DOSTU YOK...
BİZ BABA'YA BABA BİZE MUHTAÇ... |
kardeş evet doğru bencede müslüm babayı birileri yöneltyor 
|
 |
damar81
Fanatik Üye

Kayıt: Nov 19, 2005 Mesajlar: 1394 Nereden: Yanl?zl?ktan..S.aleyküm...
|
Tarih: 10-Hzr-2006 / 19:52 Mesaj konusu: |
|
|
Arabesk diyincee -MÜSLÜM GÜRSES,ORHAN GENCEBAY,FERDİ TAYFUR V.b
sanatcılar akla gelir bu sanatcılar arabesk müziğine yürekten gönül verenler hepsini cok severim ama arabesk dünyası müslüm babasız olmaz olmıcakta seviyoruz seni müslüm baba 
_________________ www.muslumcu.com
www.muslumcu.net
www.muslum-gurses.com |
|
|
|
 |
serdarcanyurt
Üye

|
Tarih: 10-Hzr-2006 / 21:53 Mesaj konusu: slm. |
|