Müslüm Gürses Müslüm Gürses

Müslüm GÜRSES :: Başlığı Görüntüle - [Röportaj] Müslüm Gürses
[Röportaj] Müslüm Gürses
Sayfa 1, 2  Sonraki

Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Hayatı ve Röportajları
Yazar Mesaj
kapsal0434
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

MesajTarih: 09-May-2006 / 19:23    Mesaj konusu: [Röportaj] Müslüm Gürses

Repertuarında acı çoğaltan, yaralı sevdalar saklayan, isyan, kahır, barındıran şarkılar vardı. Ona göre hayran kitlesinin büyümesi ruhlara tercüman olmasından ileri geliyordu. Bunu, "Yaşanan bir gerçek var. Ben bu gerçekleri söylüyorum. İnsanların hoşuna gidiyor. Entel takımı da dinliyor," sözleriyle dile getiriyor. Müslüm Gürses bir ikon muamelesi görüyor. Hala milyonlara göre bir efsane Müslüm Gürses. Onun sihrini ne sosyologlar ne müzik araştırmacıları ne de psikologlar çözebiliyorlar.

Babayla randevumuz 22:00’de. Geç kalmamak lazım 10 dk önce buluşma yerindeyim.Karşı masada eşi Muhterem Nur ve misafirleriyle derin bir sohbet halinde. Ben de uzaktan gözlemliyorum. Karşımda sanki yaşayan bir tarih, soğuk bir büst var. Gözlerinin altında yılların derin izleri … Sigarasını derin derin içine çekiyor. Kırık sazıyla kırık bir hayat geçirdiği belli oluyor. Saatime bakıyorum, buluşma vakti geldi artık. Ağır adımlarla yanına yaklaşıyorum ve bana gülümsüyor. Birlikte lobiye geçiyoruz…

Eveeeeettttt küçük hanım hoş geldiniz.

Hoşbulduk babacım. (İnsanın kendi babasından sonra başka birisine baba demesi biraz garip. Ama Müslüm Gürses’e bu lakap o kadar yakışmış, onunla o kadar bütünleşmiş ki insanın hiç de garibine gitmiyor)

Nasılsın baba

İyiyim evladım iş güç işte geldik Ankara’ya soğuğu gördük donduk vallahi

Ne garip size içtenlikle baba diyorum. İlk defa öz babam haricinde bir başkasına baba diyorum. Ama sizinle çok bütünleşmiş. Hiç garibime gitmiyor.

Hayatın kendisi garip zaten. Baba lakabına laik olmaya çalışıyorum. Öz evladım yok ama dünyada binlerce insan bana baba diyor.Eee onlarda benim evlatlarım.

Aman Allah başımızdan eksik etmesin sizi.

Aminnnnn aminnnn evladım.

Babacım Ankara sizin ikinci eviniz sayılır. Daha önce yüzlerce kez sahne aldınız. Neler hissediyorsunuz Ankara’ya geldiğinizde.

Ankara, taşı toprağı kara Ankara. Mazinin karanlık yıllarına dalıyorum burada sıkıntılı bi o kadarda güzel günler yaşadım, anılarım tekrar gözümde canlanıyor.

Biraz hayat hikayenizden bahseder misiniz. Müslüm Gürses Nasıl Doğdu.

1953'te, Urfa'da doğdum. Müslüm Akbaş olarak hayata başladım. Müslüm Gürses olarak devam ettim ve ardından Müslüm Baba oldum. "İlkokulu bitirdim. Gerisi yok. Adana'da damda yatarken uzun hava okudum. Arkadaşım halkevine gidiyordu. Ben de gittim. Derken Çukurova Radyosu'nda sanatçı oldum."
Sahneye ilk kez Adana Aile Çay Bahçesi'nde çıktım 1968'de plak yapmak için İstanbul'a geldim.1969 yılında yaptığım ilk plak bir anda 300 bine ulaştı. Şöhretin ilk yıllarında ilk plağımı yeni doldurduğum ve ardından büyük bir Anadolu turnesine çıktım zaman, Tarsus Adana yolunda büyük bir kaza geçirdim. Kazanın karanlık anının bitişinden sonra "Özür diliyorum senden" "İsyankar" "Ben İnsan Değil miyim" gibi albümler çıkardım ve büyük ilgi gördü. Ondan sonra yürüdük gittik bu günlere geldik işte.

Şimdi sizinle şöyle geçmişe doğru bir yolculuk yapalım. Orhan Gencebay ve size arabesk müziğinin en büyük otoriteleri diyebiliriz. Yapılan bu müziğin tartışmaları sizlerle başladı. Zorlu yılları biraz anlatır mısınız?

O dönemlerde türküler ve klasik Türk müziği revaçta idi. Taşralar Türk Halk müziği ile mutlu olurken kentlerde Türk Sanat müziği hakimdi. Tabi batı özentisi ağırlıkta olan bir kesim ise batı müziğine yönelmişti. O zaman önümüzde TRT engeli vardı ve eleştirmenler bize karşı cephe almıştı. Fakat halkımız şarkıları çok çabuk benimsedi.Halkın gücü ve desteği olmasa biz bu günlere gelemezdik.

Gecekonduda yaşayan halkın ezilmişliği, aşkları, feodal yapının kurbanlarını ifade eden bir protest müzik doğurdunuz. Arabesk müzik kısa zamanda gerek Anadolu’da gerekse Büyükşehirlerde yaşayan düşük gelirli aileler tarafından sevildi. Hayatın haksızlığına bazen kaderci bir tutum bazen de çözüm getirecek konular ile yapılan şarkılar halkımızın duygularının rehberi oldu. Herşeyden önce Türkiye' de doğdu ve Türkiye' nin aynası oldu. Artık yaşam tarzı olmakla beraber müzik tarzı olarak da bazı otoritelerce ne kadar istenilmese de kendini kabul ettirdi. Siz bu görüşlere katılıyor musunuz.

Ettirmiştir bana göre. Çünkü biz bu konuda çok mücadeleler verdik, kendimizi her konuda geliştirdik. Bir nevi halkın aynası olduk. Türkiye de hep zenginler mi yada hep batılılar mı yaşıyor. Onlara göre de müzik yapılıyor tabii biz halkın sesi olmaya çalıştık.

Arap müziği ile ülkemizdeki Arabesk müzik ile bir bağlantı kurabilir miyiz?

Kurulacak birkaç nokta var. Kullanılan müzik aletleri, birkaç ritim özellikleri ve taksim denilen olay birde ruh durumunun müziğe yansıması. Arabesk müziği bir Türk müziğidir. Arap müziği değildir.

Reklamlarda Talk-Showlarda, Rock Festivallerinde görüyoruz artık sizi. Hatta bazı kesimlere göre baba ligt oldu. Daha elit kesimlere hitap ettiğinizi düşünüyorlar. Halktan koptunuz gibi. Size de öğle gelmiyor mu.

İnsan kendini aşmalı bende aştığımı düşünüyorum. Farklı kitleleri birleştirme çalışıyorum.Halktan asla kopmam. Halk Konserlerine devam.

Yani çağa ayak uyduruyorsunuz

Eeeee uydurmak lazım. Geride niye kalalım.

Halk Konserleri demişken. Jilet meselesi devam ediyor mu. Bu konudaki görüşünüz nedir?

Çookkk üzülüyorum evladım çokkk.

Müslüm Gürses’in iç yüzünü çok fazla bilen yoktu. Fazla konuşmayan, gülmeyen espri yapmayan Ağır Baba olarak biliniyordunuz.Ama aslında öğle olmadığınızı halka gösterdiniz. Son 10 yıldır, İçinizdeki çocuğu dışarıya çıkardınız. Yıllarca bastırılmış duyguların dışa vurulumu diyebilir miyiz.

Özel Radyo ve Televizyonların artmasıyla televizyonlarda daha çok yer aldık ve kendimizi gösterebildik. İçimdeki çocuk hep vardı aslında insan onu öldürmemeli de biz bunu dışarıya vurduk. Daha bir sempatik olduk halkın gözünde.

Ceza ve siz Rock Müzik festivaline katılacaksınız. Bazı rock müzik dinleyen insanlar karşı çıkıyor. Siz bu konuda ne diyorsunuz.

Evlat, ben bu olaya çok sıcak bakıyorum. Rock ruhu ayrı bir şey müzik olarak bakmamak lazım. Çok ilginç olacak bence. Çünkü Müslüm Gürses’i dinlemek için geliyorum diyenler olacak. Faithless gelip arabesk bir şarkı söyleseydi bu olumlu yönde büyük bir olay olurdu. Ama ben rock söyleyince niye tepki gösteriyorlar?Ben bu durumu anlamıyorum.

Baba vallahi sana yakışıyor. Söyle düşmanların çatlasın.

Çatlasın demi evladım..Smile))

(Sohbetimize Muhterem Nurda katılıyor)

Oooo ne kaynatıyorsunuz bakim böyle

Hoş geldin yenge )

Gel Muhteremciğim gel sende katıl sohbete

(Babanın gözlerinin içi gülüyor, hayat arkadaşını görünce. Ne aşk ama maşallah)

Birbirinize çok yakışıyorsunuz. Allah kem gözlerden sizi korusun. Nasıl başladı aşkınız baba.

Ben muhterem hanımın hayranıydım.Sinema filmlerini hiç kaçırmazdım. Kendisini platonik olarak seviyordum. Sonra hayallerim gerçek oldu tanıştık ve 1985’te evlendik.

Peki siz Muhterem hanım.

Ben hayatımı ikiye ayırıyorum. "Müslüm'den önce, Müslüm'den sonra. Allah bana 'sonradan gül' demiş. O benim için bir piyango gibi.

Medyatik biriyle birlikte olmak nasıl?

Elbette medyatik bir isimle birlikte olmak çok zor.Dışarıdan ne kadar çekici görülse de özel hayatınız diye bir kavram yok.Ben Müslüm’ü yıllardır halkımız ile paylaşıyorum ve paylaşacağım da.

Müslüm Baba evde nasıl?

Evimiz gerçekten bizim için özel bir mekan.Şarkıların yaratıldığı ,hayatımızın paylaşıldığı ortam.Bizim düzenimizde erkeğin sözü geçer.Müslüm , son derece disiplini ve hizmeti sever.Enteresan ama hayatımız boyunca bana hiç yemek yapmadı. Çünkü Müslüm yumurta kırmasını bile beceremez.
Baba tam bir maço o zaman.

Kesinlikle maço. Bende onu böyle seviyorum zaten.
Sohbetimize renk verdiniz Muhterem Hanım çok teşekkür ederiz.
Rica ederim.

Babacım ağzına sağlık. Uzun zamandır röportaj vermedin. Bizi kırmadığın için çok teşekkür ederim.
Estafurullah evlat.

Bir selam vermiyorsun sevgilim bilmem niye
....Ne Olur Bize de Gel
İç Bir Kahve Sigara.
harunkapsal82@hotmail.com
Kullanıcı profilini gör
damar81
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: Yanl?zl?ktan..S.aleyküm...
MesajTarih: 09-May-2006 / 20:24    Mesaj konusu:

Eywallah harun Arrow
Kullanıcı profilini gör
forzaenver
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: Meyhaneden...
MesajTarih: 09-May-2006 / 22:27    Mesaj konusu:

Röportaj gayet güzel hepsini okumadım ama orda geçen peki siz muhterem hanım yanıtına cevabı gayet güzel ellerine sağlık kapsal Exclamation

MesajTarih: 10-May-2006 / 01:36    Mesaj konusu:

röportaj yapan kızın babacım diye hitap etmesi çok güzel . . .
ben de öz babam hariç bir tek babaya baba diyorum
Kullanıcı profilini gör
m.ali turan
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: Küçükçekmece
MesajTarih: 10-May-2006 / 02:55    Mesaj konusu:

GUZEL BIR ROPORTAJ CIKMIS ORTAYA BABALI KIZ SANKI MUHABBET EDIYO
ELINE SAGLIK HARUN
Kullanıcı profilini gör
DUNDAR

Nereden: İSTANBUL/KARS
MesajTarih: 10-May-2006 / 03:18    Mesaj konusu:

Harun Kardeşim.Emeğine sağlık.Müslüm Baba hakkında herşey bizi heyecanlandırıyor.Röportaj harika geçmiş.Sonsuz teşekkürler.

Üye
Üye

MesajTarih: 10-May-2006 / 03:35    Mesaj konusu:

Teşekkür ederiz.
Kullanıcı profilini gör
Erfan

Nereden: Hamburg/Adana
MesajTarih: 10-May-2006 / 05:08    Mesaj konusu:

Tesekürler Kapsal Kardes Exclamation

Nereden: Ordu Vatan & Ünye Mekan
MesajTarih: 06-Hzr-2006 / 00:04    Mesaj konusu:

abi varya kahkaha adam alıyor müslüm baba bir yaşam biçimi hayatta müslüm babayı yanınada bulamayan kendini bu dünyadaki bütün zevkleri tadmış dahi olsun kendini bulamadı demekktir daha ne dim müslüm baba diyorum başka bişey demiyorum.

Kullanıcı profilini gör
abdi

Nereden: berlin-gaziantep
MesajTarih: 06-Hzr-2006 / 02:21    Mesaj konusu: Cevap: [Röportaj] Müslüm Gürses-Radyo Banko

bende cok tesekkür ederim.

Üye
Üye

Nereden: istanbul
MesajTarih: 16-Hzr-2006 / 06:10    Mesaj konusu:

Çok güzel bi ropörtaj olmuş sağolun. Öyle içten ki, samimi bi ortam.

Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

MesajTarih: 06-Tem-2006 / 03:11    Mesaj konusu:

güzel kardes ellerıne sağlık

Sistem Mesajı: İlgili Mesaj Birleştirildi. Birleştirilen Mesaj İlk Mesajdan 1 Saat Sonra Yollandı.. 3 Dakika Sonra Yollandı..:

harika olmu ellerıne sağlık

Sistem Mesajı: İlgili Mesaj Birleştirildi. Birleştirilen Mesaj İlk Mesajdan 2 Dakika Sonra Yollandı..:

harika olmu ellerıne sağlık
Kullanıcı profilini gör
AhMeT_44
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: KaRaNLıK_SoKaKLaR
MesajTarih: 12-Ağu-2006 / 15:34    Mesaj konusu:

ellerin dert görmesin harun abi...tabii gönlün ve yüreğinde.. Exclamation

Poseidon
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: diyarbakir/istanbul
MesajTarih: 03-Ekm-2006 / 03:37    Mesaj konusu:

BABA müslüm gürses ve onun saygıda kusur etmeyen bir evladının sohbeti
tatlı bir muhabbet olmuş.eline sağlık harun kardeşim

Adam olmayan Müslümcü olamaz!!!
Kullanıcı profilini gör
_serseri_
Üye
Üye

MesajTarih: 21-Arl-2006 / 15:13    Mesaj konusu: Re:

güzel bi röportaj walla müslüm baba işte kızı gibi görmüş bayanı helal olsun
Kullanıcı profilini gör
shredder8
Üye
Üye

MesajTarih: 01-Oca-2007 / 23:09    Mesaj konusu: Re:

Çok güzel bi ropörtaj olmuş sağolun

söyleyin dostlar?m allah a?k?na
Kullanıcı profilini gör
baydamarersin
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: Bilsinler..
MesajTarih: 10-Şub-2007 / 07:22    Mesaj konusu: Re:

bu röpörtaj ı baştan sona okudum gerçekten ankaranın radyo bankosu güzel bir iş çıkarmış babamız jilet olayına ne kadar üzüldügünü belirtmiş bende üzülüyorum bir hata yaptık bir daha yapmayalım abiler aarkadaşlar dostlar

bide muhterem annemiz baba maço dmiş ee babalar biraz maçodur Smile

Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

MesajTarih: 17-Şub-2007 / 03:11    Mesaj konusu: Re:

röpörtaj çok güzel olmuş Laughing
Kullanıcı profilini gör
Muslumcu22
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: Müslümcü Tarikatından
MesajTarih: 18-Şub-2007 / 18:25    Mesaj konusu: Re:

cok guzel tşk

Bütün Duygularım Ağır Yaralı"

Kullanıcı profilini gör
luis_ismil
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

Nereden: istanbul
MesajTarih: 09-May-2007 / 11:44    Mesaj konusu: Cevap: [Röportaj] Müslüm Gürses

abi saol paylaşım için her zaman müslüm baba
Kullanıcı profilini gör
   Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Hayatı ve Röportajları
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Muslumcu.com & Muslum-Gurses.com & Muslumcu.net
Bu Site Müslüm Gürses'e Destek ve Hayranlarını Bilgilendirme Amaçlı Hazırlanmıştır.
Copyright © Müslüm Gürses Fan Club !! 2003 - ∞ !! - Kurucu: Bilal Bilgi
Forum - Arşiv - Haber - Şarkı Sözü - İnşaat Bölümü - Civil Engineering