Müslüm Gürses Müslüm Gürses

Müslüm GÜRSES :: Başlığı Görüntüle - Üniversiteli ve Müslümcü olmak
Üniversiteli ve Müslümcü olmak
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Arkadaşlık ve Muhabbet
Yazar Mesaj
KILIK
SüperAktif Üye
SüperAktif Üye

Nereden: iSTANBUL
MesajTarih: 16-Oca-2005 / 04:32    Mesaj konusu: Üniversiteli ve Müslümcü olmak

sayın arkadaşlar ben 2 yıllık ünv mezunuyum. geçen gün çalıştığım yerde şu muhabbetler geçti..

bana söylenen şu:: sen üniversite bitirmiş ileriyi gören KÜLTÜRLÜ birisin( bu pek geçerli değil tabi) yani üniversite hayatı yaşamış özgürce istediğini yapmış birisin. MÜSLÜM GÜRSES'i nasıl dinliyorsun..

diğeride aynen şöyle bence en önemlisi bu::: çalışan diğer birisi gelip bir şiir söyledi bana. hadi bana karşılık ver deyince bende ... 50 50 100 biz müslümcüyüz
.müslüme selam isyana devam.
müslüme uyduk şarapçı olduk
.söyle müslüm baba biz bumuyduk.. deyince bana aynene şunları söyledi...

yapma bu yaşta bu kadar bağlanma. MÜSLÜM GÜRSES DUYGULARI SÖMÜREN BİR MÜZİK TARZI yapıyor. insanlar zaten bu zamanda sıkıntılı dertli kederli. müslümde öyle şarkılar söyleyince herkes başlıyor isyan etmeye...

evet kardeşlerim sizce bir üniversiteli MÜSLÜM dinleyemez mi?
gerçekten arabesk müzik DUYGULARIMI sömürüyor... bence bunlar çok önemli, dostlar.

gözlerinde gözlerim,,
gözlerimde gözlerin kalmış...
hepp sende kalmış..
Kullanıcı profilini gör
Konuya Teşekkür Gönderenler
1 kullanıcı bu konuya teşekkür etti. Teşekkür gönderenlerin listesi için tıklayınız.
Admin
Bilal - Site Kurucusu
Bilal - Site Kurucusu

Nereden: Gaziantep
MesajTarih: 16-Oca-2005 / 06:33    Mesaj konusu: DİNLEMESİNİİ BİLECEKSİN!

Ben hala üniversite okumaktayım. Samimiyet kurduğum bir arkadaşım Müslüm Gürses dinlemez, aramız pek iyidir. Pop müzik dinler, yabancı müzik dinler bana hiç karışmaz. 4-5 ayrır büyük sıkıntım var. bunu ne kadar da dışarıya sınıf arkadaşlarıma yansıtmasam da beraber gezdiğim arkadaşım bilir (pop müzik dinleyen). Bazen oturduğumuz yerde gözlerim dalar yavaş yavaş Müslüm Babanın şarkılarını söylerim... Öyle dalmışım ki sanki yaşamıyorum.. Hayallere dalmış gidiyorum.. bezen kendiside katılır bana. Fakat çoğu zaman güler ben şarkı mırıldanmaya başlayınca (pop-arabesk) tamamen zıt.
Çoğu insan (Özellikle bayanLar) önce Müslüm Gürsesin DIŞ görünüşüne bakar. Iyyy ne kadar iğğrenç derler.. Bazılar rast gelir dinler sesini beğenmez.. Birde olayı kültür abidesi yapanlar vardır. Duygularını sömüren bir müzik değil. Duygularını sömürtmek isteyen dinleyiciler...
Mesela canım sıkılır ağır bir şarkı seçerim dinlerim. hüzünlenirim, kendimden geçerim, zaman olur nefes alamam sıkıntımdan.
Başka bir gün aynı şarkıyla gülüp eğlenirim.
Ben ağlamak istiyorsam, hüzünlenmek istiyorsam bunu şarkı dinlemeden de yapabilirim.
bu tıpkı sinirlendiğin zaman bir sigara yakmaya benzer. Ben bu sigarayı içtim rahatlıyorum, sakinleşiyorum.
Sen o sigarayı içmesende sakinleşeceksin!
Sigara sadece seni daha çabuk sakinleştiriyor veya sen öyle zannediyorsun...

Müslüm Gürses de kimseyi isyan ettirmiyor sadece isyan etme zamanını kısaltıyor.

Hem bu isyan konusunu anlamış değilim. Ben hiç Müslüm Gürses dinlerken isyan etmedim.
Nasıl oluyor anlatın?
Ya bir kere neden isyan edeyim ki?
Sabır edeceksin kardeşim. İşte bu isyankar insanların yüzünden de Müslüm Gürses yanlış anlaşılıyor!
Niçin dinlediğinizi bilin! Ben Müslüm Gürsesin şarkılarını neden dinliyorum diye sorun kendinize?? ve neden isyan ediyorum diye? Peki isyan ettim elime ne geçti??
HİÇÇ...
Sadece insanlar beni hor görmeye başladı sen kültürlüsün Müslüm Gürses senin kültürünü bozuyor demeye başladı.
Belki yarın öbür gün seni ortamından uzaklaştıracak.
Bir sanatçının hayranı ne kadar çoksa o kadar çok tanınır.
Bizler olmasak Müslüm Gürses ismi anılmaz!
Biz kendimize jilet atarız, isyan ederizi içer gider ev haklıyla kavgaya tutuşuruz sonrada Müslüm Babamıza neden laf söylüyorlar diye yakınırız...
O lafları biz söyletiyoruz bilemem farkındamıyız..

BIRAKIN İSYAN FERYAT FİGANI!!
HAYATTAN ZEVK ALMASINI BİLECEKSİNİZ!!!

Kişiliğini makamına bağlayan, makamını kaybettiğinde kişiliğinden de olur!
Kullanıcı profilini gör
Admin
Bilal - Site Kurucusu
Bilal - Site Kurucusu

Nereden: Gaziantep
MesajTarih: 16-Oca-2005 / 06:40    Mesaj konusu: Ayrıca..

Ayrıca 50 sınıf arkadaşımdan 5-6sı hariç hiçbiri benim Müslüm Gürses hayranı olduğumu bilmez. Çekindiğimden korktuğumdan değil. Denk düşmemiştir. Fakat bir öğrenseler Müslüm Gürses manyağı olduğumu 2700 kişilik bir Müslüm Gürses sitesinin sahibi ve saatlerce site için ter döktüğümü: suratlarının rengi nasıl değişecek biliyorum çünkü yaşdım....
Dışarıdan bakınca sanki pop Müzik dinliyorum(muşum) gibi imiş Smile (Kabul saçmaladım)

Ama içimi bilmiyorlar....

Bugün batarsa güneş
YARIN YENİDEN DOĞAR
Her gecenin sonunda
Bir sabah vardır evlat

Sakla umutlarını
Yaıkılıp kalma sakın
ÜMİTSİZ VE GAYESİZ
YAŞAMAK ZORDUR evlat

SEV BÜTÜN İNSANLARI
SAY BÜTÜN İNSANLARI
KİN GÜTME UNUT GİTSİN
GEÇMİŞTE OLANLARI

Gerisini biliyorsunuz....

Gönlünüz Gönlümüzdür!..

Kişiliğini makamına bağlayan, makamını kaybettiğinde kişiliğinden de olur!
Kullanıcı profilini gör
koroglu
Üye
Üye

Nereden: TESKILATTAN
MesajTarih: 16-Oca-2005 / 06:54    Mesaj konusu:

Duygularini anliyorum kilik ama hic takmiycan ben de universite okuyorum uni. ogrencisi muslum dinlemez gibi sacma bi dusunce olabilirmi? o arkadaslarin gozunde Muslum dinleyenler jiletci psikopat insanlar. Ne yaparsan yap fikirleri degismez degismesi de gerekmiyo zaten!..

sen? kalb?me gomdum/kader?ms?n/esrarl? gozler...
Kullanıcı profilini gör
XarizmatiC
Üye
Üye

Nereden: ?stanbul
MesajTarih: 16-Oca-2005 / 19:58    Mesaj konusu:

Bence Üniversiteli de Olsan İlkokulluda Olsan Önce Karşında ki insanın düşüncesine fikrine zevklerine saygı göstereceksin eğer birisi sana üniversitelisin neden MÜSLÜM GÜRSES Dinliyosun Diyosa Sende Bi Filozof Gibi Onun dinlediği sanatçıyı neden dinlediğini bi sor bakalım ne diyecek sana hiçbişey zaten pop müzik yapan şarkıcıların yaptıkları şarkıları dinlerseniz %90 ı saçma sözlerle dolu bu yüzden onlarda kendilerini bu saçmalığın içine atıp ne yaptıklarını niye dinlediklerini bilmiyor ve kendilerinden farklı tarzda müzik dinleyen kişileri gördükten sonrada onları aşalamaya çalışıyolar aman arkadaşlar en yakın arkadaşınız bile olsa sakın size böyle soru yöneltenlerin altında kalmayın gerekirse burada ki arkadaşlara başvurun nasıl davranmanız gerektiğini ama altta kalmayın bu körelmiş müzik dalı olan pop müziğin hayatı yok çok yakında da zaten kimsenin dinlemediği bi tarz olacak ama bi müslüm gürsesi bizim çocuklarımız,çocuklarımızın çocukları belkide kuşaktan kuşağa gidecek bunu unutmayın eğer buna inanmıyosanızda umut edin...
Kullanıcı profilini gör
MazidenBiri
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: AMASYA
MesajTarih: 16-Oca-2005 / 20:09    Mesaj konusu:

Hic sanmıyorum duyguları söüreceğini.. Aksine ben müslüm gürses dinlediğim zaman Neşeleniyorum.. Damar şarkı dinlediğim zaman dünya bana cok zevkli geliyor..Yaşamaya daha sıkı sarılıyorum...Ne derlerse desinler..

BABA'YA SELAM DAMAR'A DEVAM..

Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

MesajTarih: 16-Oca-2005 / 20:10    Mesaj konusu: üniversiteLi

bende üniversiteliyim ama dinliyorum seve seve yaşasın arabekss muslum babaaa.
Kullanıcı profilini gör
XarizmatiC
Üye
Üye

MesajTarih: 16-Oca-2005 / 23:47    Mesaj konusu:

MazidenBiri demiş ki:
Hic sanmıyorum duyguları söüreceğini.. Aksine ben müslüm gürses dinlediğim zaman Neşeleniyorum.. Damar şarkı dinlediğim zaman dünya bana cok zevkli geliyor..Yaşamaya daha sıkı sarılıyorum...Ne derlerse desinler..

BABA'YA SELAM DAMAR'A DEVAM..

Kardeş Bu konuyu Savunalım Sonuna Kadar Ve Bu Düşünceleri Değiştirelim
Kullanıcı profilini gör
jesus1
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

Nereden: istanbul
MesajTarih: 17-Oca-2005 / 02:38    Mesaj konusu:

Arkadaşlar çok güzel bir konu bu aslında.Biz yani müslüm baba ya gönül vermiş kişiler olarak ne kadar zorluklar geçirdiklerimizi hepimiz yakından biliyoruz.Toplumda,sosyal yaşantımızda, toplum daki müslümcü,jiletçi izlenimlerinin silinmesi için uğraşını senelerdir veriyoruz.Bu izlenimlerinde halkımızın hafızasından silineceği zor gibi gözüküyor.Ama siz,özellikle Üniversiteli kardeşlerimizin baba nın hayranı olması olaya başka bir bakış açısı veriyor.Çevrenize kendinizi özellikle Müslüm baba yı niçin çok sevdiğimizi anlatmanız daha kolay.Nedeni ortada Üniversite li arkadaşlarımızın olaya bakış açıları daha özgün olabilir.Halkımıza anlatmakdan daha kolay olduğunu düşünüyorum.
Kullanıcı profilini gör
jesus1

MesajTarih: 17-Oca-2005 / 02:50    Mesaj konusu:

Ayrıca Bilal kardeşim konunun açılımını çok iyi özetlemişsin gerçekten kendimize sormalıyız niçin seviyoruz baba yı?neden dinliyorum?gibi.Bende keyfim yerinde değilse yada moralim bozuk olduğunda Baba yı dinlediğim vakit kendime geliyorum keyfim moralim düzeliyor.Bilal dediğin gibi isyan konusundaki fikrine aynen katılıyorum.Anlıcağınız bu olay göreceli.Misal verecek olursam: ben birini çok seviyorum o kişi benim gözümde çok güzeldir ama başkası o kişiyi çok çirkin bulabilir.
Kullanıcı profilini gör
KILIK
SüperAktif Üye
SüperAktif Üye

Nereden: iSTANBUL
MesajTarih: 17-Oca-2005 / 02:59    Mesaj konusu:

arkadaşlar birde olaya şöyle bakalım..
şimdi mesela diyelim siz biriyle 2 veya 3,4 senedir berabersiniz. çok seviyorsunuz. bağlanmışsınız. daha sonra bu kişi sizi hiç ummadığınız yerden vurup gidiyor. o zaman biz ne yapıyoruz. bu bizde kabullenememe ve boşa geçirdiğimiz gün düşüncesi veriyor. yani ilk başta bu ayrılığı bu kalleşliği kabullenemiyoruz. daha sonra onun için yaptığımız fedakarlıkların boş olduğunu anlıyoruz. bu düşüncede ayrı bir ruh hali veriyor. gidip MÜSLÜM BABADAN NANKÖRÜ veya isyankar ettini veya kısmetim kapanmışı veya çok üzgünsün gibi şarkıları dinliyoruz. bu şekildeki bir ruh haliyle ister istemez zaten ağzımızdan bişeyler çıkıyor.. yani bunun MÜSLÜM BABAYLA alakası BABA o duygulara daha iyi hitap ediyor ..

gözlerinde gözlerim,,
gözlerimde gözlerin kalmış...
hepp sende kalmış..
Kullanıcı profilini gör
jesus1

MesajTarih: 17-Oca-2005 / 03:13    Mesaj konusu:

Tabiki bu duyguları çok iyi ifade ettiğinden dolayı baba yı bu kadar sevdik.Dikkat edersen Baba yı sevenlerin çoğuna bak bu gönül yaralarını çekmiş kişiler.Ama seneler geçdikçe bu duyguların yerine aldırmamak ,boş vermelik alıyor.Baba nın dediği gibi LAYIK OLAN KİM?
Kullanıcı profilini gör
Learjet
SüperAktif Üye
SüperAktif Üye

MesajTarih: 18-Oca-2005 / 19:32    Mesaj konusu:

Arkadaşlar bende marmara üniversitesi göztepe kampüsünde ingilizce iktisat okuyorum.

Önemli olan her şeyi aşırıya kaçmadan yapmak.babayı saatlerce dinlemenin anlamı yok bence.derslere öncelik vererek başarıyı yakalamayız.yoksa zaman geldiğinde ne baba ne de şarkıları yanımızda olmayacak…babanın dediği gibi VEFASIZ ALEM!!!

XarizmatiC
Üye
Üye

MesajTarih: 22-Oca-2005 / 06:42    Mesaj konusu:

MazidenBiri demiş ki:
Aktepe demiş ki:
Üniversiteli müslüm dinleyemez diyen adamı ben ODUNLA DÖVERİM.....

HOŞAF MESELESİ...

HEP YANLIZ KALMAYA MAHKÛM GENÇLİK...

Döv Aktepe Döv...

Hemde Merkep Sudan Gelinceye Kadar Döv Smile ...

Kardeşlerim Biri Dövülecekse Hep Beraber Gidelim Beni Unutmayın BABA ya kimse dil uzatamaz keseriz uzatanın dilini
Kullanıcı profilini gör
jesus1

MesajTarih: 22-Oca-2005 / 07:06    Mesaj konusu:

XarizmatiC demiş ki:
MazidenBiri demiş ki:
Aktepe demiş ki:
Üniversiteli müslüm dinleyemez diyen adamı ben ODUNLA DÖVERİM.....

HOŞAF MESELESİ...

HEP YANLIZ KALMAYA MAHKÛM GENÇLİK...

Döv Aktepe Döv...

Hemde Merkep Sudan Gelinceye Kadar Döv Smile ...

Kardeşlerim Biri Dövülecekse Hep Beraber Gidelim Beni Unutmayın BABA ya kimse dil uzatamaz keseriz uzatanın dilini
Exclamation benide unutmayın kardeşler beraber çıkdık bu yola dimi

Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

Nereden: KOCAEL? KÖRFEZ
MesajTarih: 24-Oca-2005 / 01:23    Mesaj konusu:

KARDEŞ BEN KOU MYO NU BİTİRDİM AMA MÜSLÜM HASTASIYIM. SANA ONU SÖYLEYEN MİLLETİN KALIPLAŞMIŞ LAFLARINA BAKIP KONUŞUYO. BEN İÇMEM JİLET KULLANMAM İSYAN ETMEM ŞİMDİ BEN MÜSLÜMCÜ DEĞİLMİYİM. EN KRALINDAN DAHA MÜSLÜMCÜYÜM. (arkadaşlar sakın kızmayın ha Smile }

Kullanıcı profilini gör
jesus1

MesajTarih: 24-Oca-2005 / 05:28    Mesaj konusu:

cakiroglu41 demiş ki:
KARDEŞ BEN KOU MYO NU BİTİRDİM AMA MÜSLÜM HASTASIYIM. SANA ONU SÖYLEYEN MİLLETİN KALIPLAŞMIŞ LAFLARINA BAKIP KONUŞUYO. BEN İÇMEM JİLET KULLANMAM İSYAN ETMEM ŞİMDİ BEN MÜSLÜMCÜ DEĞİLMİYİM. EN KRALINDAN DAHA MÜSLÜMCÜYÜM. (arkadaşlar sakın kızmayın ha Smile }
Arkadaş kızılacak bir şey değil olması gerekende bu zaten biz bunun uğraşını veriyoruz
Kullanıcı profilini gör
TaGo
Üye
Üye

Nereden: Cehennemin Dibin´den
MesajTarih: 24-Oca-2005 / 19:34    Mesaj konusu:

arkadaş banada diyolar nasıl dinliyon bunları insanın midesi bulanıyo bende yabancı şarkılardn ne anlıyonuz dedim e müzik güzel şu güzel bu güzel bende bana görede bu güzl deyip susturuyom milleti....
Kullanıcı profilini gör
esrarkesh
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: ORDAN
MesajTarih: 03-Şub-2005 / 20:00    Mesaj konusu:

arkadaşlar bende üniye gidiom...millet iğrenio babyı mı dinliosun dio ama çokta tın.. yakarım cigarayı çekerim sağlam bi duman bi de müslüm çalar işte o zaman hayattan koparım....
Kullanıcı profilini gör
ESRAR-Perdesi
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: DerinLerdeN (41)
MesajTarih: 03-Şub-2005 / 20:08    Mesaj konusu:

helal sana...yak bakalım nereye kadar....!

esrarlı gözler
yalnız seni özler....
Kullanıcı profilini gör
   Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Arkadaşlık ve Muhabbet
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Muslumcu.com & Muslum-Gurses.com & Muslumcu.net
Bu Site Müslüm Gürses'e Destek ve Hayranlarını Bilgilendirme Amaçlı Hazırlanmıştır.
Copyright © Müslüm Gürses Fan Club !! 2003 - ∞ !! - Kurucu: Bilal Bilgi
Forum - Arşiv - Haber - Şarkı Sözü - İnşaat Bölümü - Civil Engineering