|
Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası
-> Albümleri ve Şarkı Sözleri |
| Yazar |
Mesaj |
atasayar
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

Kayıt: May 06, 2007 Mesajlar: 2668 Nereden: Acımasız Dünyadan (İzmir)
|
Tarih: 25-Eyl-2011 / 21:07 Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış r |
|
|
Dünya Yalan Olabilir BElki...
_________________ bir yerden tanıyor gibiyim sizi....
|
|
|
|
 |
clgnsedat
Fanatik Üye

|
Tarih: 25-Eyl-2011 / 21:29 Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış r |
|
|
sen inanmak istemeyebilrisin ama gerçekelr bunalr dostum.babnın türkü albumude çıktı çıkacak bu albumde çok satacak arkadaşlar emin olun..benim yazdıkalrımın hiçbirisi uydurma değidir hepside doğrudur hatta yazmadıklrım bile var ikinci üçüncü basımların seri noları iş igücü bırakıp bi ton şey yazdım kardeş kafadan atmadık harhalde inanmadığın bişi varsa ben resmi ile de kanıtlarım sorun değil.
büyütec ile yakınlaştırın seri noyu göreceksiniz.
| Açıklama: |
|
| Dosya Boyutu: |
1.78 MB |
| İzleme: |
15842 kere |

|
_________________ ölünce biter |
|
|
|
 |
buadam
Üye

|
Tarih: 26-Eyl-2011 / 00:13 Mesaj konusu: Re: Cevap: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış rakamları |
|
|
kardeş yanlış anlama birisi bana deyince ya bunuda nerden buldun diye benim sana güvenim tam ama insanlara inandırman gerekiyor...biliyorum resmi koymak epey uzun iş...birazdan dicekleriminkinide koyarsan çok sevinirim...Son bi bilgi daha vereyim 50 milyon tirajı yakaladım sadece orjinallerle
5 dakika sonra eklenen mesaj:
Güldür yüzümü-Mutlu ol yeter-maziden bir demet-insaf-yüreğimden vurdun beni-yaranamadım-ikimizin yerine-herşey yalan-müslümce türküler-usta-sadece-bakma-vay canım-ayrılık acı birşey cd-tanrı istemezse cd-KAREŞ ŞU YAZDIKLARIMIN RESİMLERİNİ PAYLAŞ SENDEN ALLAH RAZI OLSUN...İNAN MESELE BENLE ALAKALI DEĞİL...
|
|
|
|
 |
buadam
Üye

|
Tarih: 30-Eyl-2011 / 23:38 Mesaj konusu: Cevap: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış rakamları |
|
|
kardeş paylaşmıyacakmısın resimleri?
|
|
|
|
 |
clgnsedat
Fanatik Üye

|
Tarih: 01-Ekm-2011 / 22:26 Mesaj konusu: Cevap: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış rakamları |
|
|
cd resimleri çoğu jiletinli son basımlardan.
|
1.04 MB |
15819 kere |

|
|
3.61 MB |
15825 kere |

|
|
1.98 MB |
15821 kere |

|
|
3.17 MB |
15816 kere |

|
|
2.33 MB |
15820 kere |

|
|
3.05 MB |
15818 kere |

|
|
3.19 MB |
15818 kere |

|
|
3.13 MB |
15820 kere |

|
|
|
|
 |
Admin
Bilal - Site Kurucusu

|
Tarih: 22-Ksm-2011 / 06:41 Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış r |
|
|
Arkadaşlar bilgileri derliyorum fakat önce bir konuya açıklık getirmemiz lazım.
Bazı CD ve kasetlerdeki rakamlara baktığım zaman CD satışlarındaki değerler kaset satışlarını aşmış, fakat mümkün değil. Mesela buadam'ın arşivindeki:
923.136=benim meselem cd(arşivimde)
558.430=benim meselem kaset(resim aşağıda)
919.046=dağlarda kar olsaydım cd(arşivimde)
626.140=dağlarda kar olsaydım kaset(resim aşağıda)
Bu noktada şu sonuç çıkıyor, önce kasetler basılıyor, ardından son kaset bandrol numarası CD'ye basılıp devam ettiriliyor. Yani CD ve albüm tirajlarını karıştırıp en yüksek rakam hangisindeyse onu almayı düşünüyorum.
_________________ Gönlünüz Gönlümüzdür!
Çare yokmuş aşktan yatan hastaya / Gönül Hasta
Kişiliğini makamına bağlayan, makamını kaybettiğinde kişiliğinden de olur! |
|
|
|
 |
buadam
Üye

|
Tarih: 23-Ksm-2011 / 00:21 Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış r |
|
|
ne yazıkki yanlış düşünüon admin,elimdeki son verilerle benim meselem kaset:975.940-cd:923.136
dağlarda kar olsaydım: kaset:975.872-cd:919.046
topraktan bedene:kaset:919.211-cd:869.938 mesela...
|
|
|
|
 |
abdi

Kayıt: Nov 07, 2005 Mesajlar: 1118 Nereden: berlin-gaziantep
|
Tarih: 23-Ksm-2011 / 03:45 Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış r |
|
|
acaba elenor plak yalnis hesap yapmis olmasin?
_________________ Zaman aleyhimizde vakit geciyor. |
|
|
|
 |
Admin
Bilal - Site Kurucusu

|
Tarih: 23-Ksm-2011 / 04:50 Mesaj konusu: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış rakamları |
|
|
| buadam demiş ki: | ne yazıkki yanlış düşünüon admin,elimdeki son verilerle
benim meselem kaset:975.940-cd:923.136
dağlarda kar olsaydım: kaset:975.872-cd:919.046
topraktan bedene:kaset:919.211-cd:869.938 mesela... |
Kardeş bunları sen yazdın, konudaki ilk mesajından alıntı yaptım.
| Alıntı: | 923.136=benim meselem cd(arşivimde)
558.430=benim meselem kaset(resim aşağıda)
919.046=dağlarda kar olsaydım cd(arşivimde)
626.140=dağlarda kar olsaydım kaset(resim aşağıda) |
Neyse..
Şimdiki verilere baksak bile kaset ve CD satışları başa baş. Onu da geçtim, bildiğim kadarıyla CD çalarlar 90'lı yılların ortalarında yayılmaya başladı . Şimdi karşılaştırdığımız iki albümden biri 1993, diğeri 1995 çıkışlı.
Bu yıllarda hangi birimiz CD aldık kasetler duruken?
CD-Kaset bandrol ayrımı yapılıpta her biri için 0 serisiyle başlanıp devam edildiği düşüncesi mantıklı gelmiyor. Ayrıca sanırım son yıllardaki albüm satış rakamları X tane kaset, X tane CD sattı diye ayrım yapılmaksızın yazılıyor.
| abdi demiş ki: | | acaba elenor plak yalnis hesap yapmis olmasin? |
Sanmıyorum.
|
|
|
 |
buadam
Üye

|
Tarih: 25-Ksm-2011 / 03:20 Mesaj konusu: Re: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış rakamları |
|
|
admin untmayalım ki baba'nın cd leri hala satıştadır...Günümüzde de kaset olarak alınacağını pek sanmıyorum...Ben şahsi düşüncem kaset-cd ayrı ayrı tirajlardır...Ben babaya hakkını veriorum o kadar...
|
|
|
|
 |
clgnsedat
Fanatik Üye

|
Tarih: 26-Ksm-2011 / 02:58 Mesaj konusu: Re: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış rakamları |
|
|
cdler 90 ların ortalarında ve sonalrına doğru daha çok ilgi görmeye başlamıştır bence. kasetler yıllarca daha ön plandaydı ama zamnla akset olayıda bitti cdlerde iyi satmıştır.
|
|
|
 |
Admin
Bilal - Site Kurucusu

|
Tarih: 28-Ksm-2011 / 00:35 Mesaj konusu: Re: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış rakamları |
|
|
O zaman kaynağa bakalım:
http://mu-yap.org/getdata.asp?PID=346
2009 MÜYAP EN ÇOK DOLUM GERÇEKLEŞTİREN İLK 40 ALBÜM
SANDIK 34.000
clgnsedat'ın verdiği bilgiye göre yalan dünya 949.802 rakama ulaşmış.
2010 yılı kasım ayında çıktı Yalan dünya albümü. O zaman Mü-yap 2010 ve 2011 kayıtlarına bakalım:
http://mu-yap.org/getdata.asp?PID=355
Yalan Dünya 19.950
01.01.2011 - 30.09.2011 arası ilk 40 albüm.
http://mu-yap.org/upload/2011-EYLUL-DOLUMA%20GOREALBUM.pdf
Evet. Yalan Dünya albümü ilk çıktığında 19.950 basılmış. 2011'de basılmış olsa bile ilk 40 albüm listesine girememiş.
40. sıradaki albüm 14.000 basılmış. ikisini toplarsak 33.950 rakamı çıkar.
Elimizdeki bandrole bakarsak 949.802 yazıyor.
Hangisine güveneceğiz? Mü-yap bu işleri organize eden kurum. Demek ki en başından beri yanlış yapıyoruz. Ayrıca dikkat edin, mü-yap'ın verdiği istatistikler kaset ya da CD değil, ikisi birden!
Yani en başından yanlış yapmışız. Zira dijital çağda 1 yıllık satış rakamı 950 bin rakamı hiç ama hiç inandırıcı değil.
Bilgisayar çağındayız arkadaşlar, CD almakmı? Kaç kişi alıyor CD?
|
|
|
 |
buadam
Üye

|
Tarih: 29-Ksm-2011 / 02:51 Mesaj konusu: Re: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış rakamları |
|
|
Mü-yapın verdiği tarih sadece o zamanı kapsar...Yalan dünyanında senenin sonu civarında çıktığı malum...Plak şirketi MÜSLÜM GÜRSESİ büyütmek için sahte bandrol mü basacak?? Babaya hakkını verin! Müslüm Gürses zaten kimsenin küçültmesiyle küçülmez...
|
|
|
|
 |
fezze
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 29-Ksm-2011 / 04:21 Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış r |
|
|
arkadaşlar ben bu bandrol işlerine pek akıl sır erdiremedim.açıkçası bana hiç inandırıcı gelmiyor piyasaya ilk çıkan yenibir albüm için 2 ay içindeki satış rakamı çok önemlidir. bu süre içinde ne sattıysa artık ondan sonraki basımları yani baskı baskılarını hesaba katmayın.babanın direk ilk çıkar çıkmaz 2 ay içinde satış rekoru kıran albüm sayısı 10 taneyi geçmez. hele ki milyon satan albümü çok az senden vazgeçmem dağlarda kar olsaydım,ve benim meselem albümleri çok sattı tavan yapdı adeta,ama ondan sonraki albümleri malesef seneler geçdikçe azalım gösterdi.rakamları yazarken böyle abartalı bir şekilde yazmasak iyi olur.saygılarımla
|
|
|
|
 |
clgnsedat
Fanatik Üye

|
Tarih: 29-Ksm-2011 / 05:23 Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış r |
|
|
eski yıllardaki albumlerin bir çoğu 1 milyonun altına düşmemiş her zaman büyük rakamlara oynayan b isanatçı olmuştur, son yıllardaki korsan olaylarından dolayı müzik piyasasının ne durumda olduğunu hepimiz biliyoruz eski satışlarla şimdik isatışları kıyaslamak yanlış olur şu anda hangi sanatçı olursa olsun 50 bin yüz bin sattığı zaman çok iyi rakama ulaşmış olur. onun için bu şu anki piyasaya göre az rakam değildir. müslüm gürsesin yalan dünya albumun ilk basımı çabuk tükendi iyi sattı ikinci baskısıda gayet iyi sattı ben buna sağlam yerden aldığım bilgilere dayanarak söylüyorum. zaten bundan sonra dediğim gibi 150 bin 200 bin gibi rakamalrı beklemek görmek ço kzor şu şartlarda bi ço ks anatçı için geçerli bu.
|
|
|
 |
hakan33
Üye

|
Tarih: 02-Arl-2011 / 03:41 Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış r |
|
|
böyle hesaplama olmaz 900000 no lu bandrol numarası sadece o albüme ait değil başka sanatçılar ve albümler de var bir albüm çıkarken önce 50 veya yüzbin bandrol alınır daha sonra satış iyi gidiyorsa 50 bin 100 bin daha alınır bu böyle devam eder ama o numara ilk baskıdaki harfler ve numarayı takip etmez yani ölçü deeğildir o numaralar ancak albümü çıkaran firma o albüm için kaç bandrol aldıysa o bilir başkası bilemez tabiki kayıt altına aldı ise
|
|
|
|
 |
Admin
Bilal - Site Kurucusu

|
Tarih: 02-Arl-2011 / 05:46 Mesaj konusu: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış rakamları |
|
|
| buadam demiş ki: | | Mü-yapın verdiği tarih sadece o zamanı kapsar...Yalan dünyanında senenin sonu civarında çıktığı malum...Plak şirketi MÜSLÜM GÜRSESİ büyütmek için sahte bandrol mü basacak?? Babaya hakkını verin! Müslüm Gürses zaten kimsenin küçültmesiyle küçülmez... |
Ne diyorsun? hakkını verin ne demek? Kimsenin küçülmesiyle küçülmez ne demek?
Sanki burada Baba'yı küçültmek için bir şeyler yapıyormuşuz gibi konuşuyorsun! Bu bir.
İkincisi
Açtığın konuda şöyle dedin:
| Alıntı: | | ayrıca sizden elinizde olan bandrollü albümlerin bandrollerine bakmanızı istiyorum veya kasetlerin...orada dikkatli bakınca bi rakam var...o kasete verilmiş bandrolün sayısı,yani kaçıncı olduğu,mesela 200000 yazıyorsa siz 200000.siniz,kasetinde ortalama kaç sattığınıöğreniriz...mesela bende gariplerin cd si var banroldeki rakam şu==>921.053(ben bu sayıyı alanım nerdeyse 1 milyon satmış kaset bence geçmiştir... |
Benimde kafama yattı onayladım, elimdeki kasetleri çıkarıp kontrol ettim. Hatta bu konuyu açtım, bu konu üzerinden elimizdeki verileri ortaya sunduk.
Hepsi ortada, yaptık ama doğrumu yapıyoruz? Bunu sorgulayan yok. Mü-yap'ın sitesinden araştırma yaparken önceki mesajımda belirttiğim verilere ulaştım ve kıyaslama yaptım. Ve bandrol okumakla tiraj rakamına ulaşamayacağımızı gördüm. Çünkü yanlış. O bandrol üzerindeki rakam her ne anlama geliyor bilmiyorum ama albüm basım adedini vermediği kesin.
Bir varsayım yaptık, varsayımımız yanlış çıktı.
Buna rağmen burada bandrollere bakıp albüm tirajını çıkarmaya kalkarsak insanlar bize güler.
|
|
|
 |
OGUZ-K
Üye

|
Tarih: 02-Arl-2011 / 06:56 Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış r |
|
|
yaw MUSLUM BABA'nin yeni album calismasi yokmu arkadaslar? yeni albumu ne zaman cikacak bilen varmi?
|
|
|
|
 |
atasayar

Kayıt: May 06, 2007 Mesajlar: 2668 Nereden: Acımasız Dünyadan (İzmir)
|
Tarih: 04-Arl-2011 / 19:32 Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış r |
|
|
Bence Mü-yapa bakmayalım çünkü bizim elimizdeki kasetler orjianl kasetler albümü yapan firma bandrol rakamını kafasına göre yazma gibi bir lüksü yoktur diye düşüynüyorum 950 bin sattıysa bandrolde 950 bin yazar müüyap çok yanıltıyo bu olayları..
Daha öncede belitttim kafama takılan bir soru işareti var elimde klasikleri kaseti var 2 kasette toplanmış ve iki kasette aynı kutuda değilmi arkadaşlar tekini alma şansımız yok iikisini birden almak lazım satış trajlarına baktığımda şu sonucu gördüm
406.441 klasikleri 1
336.175 klasikleri 2
şimid aynı kutudakı trajlar aynı olması gerekmezmi sizce...
_________________ bir yerden tanıyor gibiyim sizi....
|
|
|
|
 |
rasko41
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 30-Eyl-2012 / 05:43 Mesaj konusu: Cevap: Müslüm Gürses'in albüm (tiraj) satış rakamları |
|
|
öncelikkle herkese slm olsun.benden koyu bir müslüm gürse hayranıyım 57 adet orjinal albümü bulunmakta.fakat böle rakamlarla satış sayısına ulasamayız çünkü buraya üye olmayan binlerce müslüm gürese albümlerini almış insan var hatta alıp ta su an yasamayan yüzlerlce yada binlerce hayranı olabilir bu yüzden rakamlara ulasamayız.tek çare eleonor plakçılık ve dier çalıştığı plak şirketlerinin açıkladığı rakamlarla olur die düşünüyorum.benim bi arastırmamda
1.küskünüm
2.dertler insanı
3.güldüryüzümü
4.meyhaneci kırık sazım
5.müzik ziyafeti
6.yaranamadım
7.senden vazgeçmem
|
|
|
|
 |