|
Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası
-> Albümleri ve Şarkı Sözleri |
| Yazar |
Mesaj |
affetmem_seni65
Aktif Üye

Kayıt: Jan 07, 2011 Mesajlar: 333 Nereden: Van/Merkez Muslumcu.dür Herkez!!!
|
Tarih: 26-Ağu-2012 / 22:01 Mesaj konusu: Hıncal Uluç'tan Müslüm Gürses itirafı... |
|
|
HINCAL ULUÇ'UN SABAH GAZETESİNDE MÜSLÜM GÜRSES HAKKINDAKİ MUHTEŞEM YAZISI!
Bu nasıl bir Müslüm Gürses'tir?..
Yani, hayatta her şey aklıma gelirdi de, günün birinde böyle bir Müslüm Babacı olacağımı, onun bir plağını böyle arka arkaya, böyle bıkmadan, böyle bayılarak dinleyeceğimi 40 yıl geçse düşünemezdim..
Zaten Müslüm Baba'nın CD'sini müzik setime takıp dinlemek de aklıma gelmezdi.. Yaptığı müziğin bana çok ama çok ters gelmesi, hele de o "Babacı ve jiletçi" cemaatin yaptıkları yüzünden..
Ayşe (Özyılmazel tabii) öyle bir yazmış ki fena tahrik etti.. "Hele bir de sen dinle" dedim kendime.. Ercan hafta başında koydu, "Sandık"ı sete.. O gün bugün o çalıyor.. İkinci sırada benim en sevgili Dostum Ömür Göksel'in yeni plağı var, daha ona geçemedim..
Pop okumuş Müslüm Baba, bu defa benim nefret ettiğim acılı arabesk yerine..
Yahu bu ne lezzettir.. Bu ne yorumdur..
Üniversite yıllarımızda en sevdiğimiz şarkıları bir de Louis Armstrong'dan, Büyük Satchmo'dan (Çanta ağızlı) dinlerdik.. O garip seste nasıl bir başka tad vardı..
Müslüm Gürses'ten o tadı aldım aynen..
Kenan Doğulu'nun "Tutamıyorum Zamanı" ile açılıyor albüm.. Farkında değildim bugüne dek.. Bu ne büyük şarkı, o ne muhteşem sözlermiş..
"Gittiğin yerde mutlu ol
Ya da gel, kalbimde tahta sahip ol"
diyen kaç sevgili var dünyada..
"Gittiğin yerde mutluysan mesele yok.. Olmazsan, kalbim kraliçesine her zaman açık" diyor Kenan.. "Sevmek sevdiklerini mutlu etmektir" demiş filozof.. Gerçek sevgi, bu değil mi?..
Kaç kez yazmadım mı?.. Sizi herkes sever.. Ama çoğu kendisi için sever. Sizi sizin için seven birini bulursanız sakın kaçırmayın" diye.. Sizi sizin için sevenin mutluluğu, gözlerinizin ışıl ışıl, mutlu mutlu baktığını görmektir, o ışıltının sebebi kim olursa olsun..
Müslüm Baba da onu söylüyor, Kenan'ın sözleriyle.. Hani nasıl derler.. Damardan..
"Senin gülen yüzüne kurban bu serseri kalbim
Ama karar ver, tutamıyorum zamanı.."
Zamanı kim tutabilmiş mi?..
Goethe'nin Dr. Faust'unun şeytanla yaptığı anlaşmanın bitim anı değil midir, doktorun mutluluğun doruğuna çıktığında kendinden geçip "Zaman dur" diye bağırması..
Sonra Fikret Kızılok'un, bizim Batı Trakyalı sevgili dostumuz Özkan Samioğlu ile yaptığı iki unutulmaz şarkıdan biri, Gönül'ü bir okumuş, pir okumuş Müslüm Baba.. (Öteki, Bu Kalp Seni Unutur mu?)
Ya o en güzel Sezen şarkılarından biri Sorma'daki yorum.. Sorarım Müslüm Baba.. Bu şarkının beni böyle alıp götürmesinin hesabını sorarım, sen ne dersen de..
Ve de final sürprizi.. Rapci Ceza ile düet.. "İtirazım var!.."
CD'yi alın, dinleyin.. İtirazı olan bana gelsin!..
_________________ çok çektirdin bana azap
birgün vereceksin hesap
affetmem_seni zalim affetmem_seni!!!
"siteye ilk kayıt: dec 20,2004" |
|
|
|
 |
|
|
Kadir
Aktif Üye

|
Tarih: 27-Ağu-2012 / 07:30 Mesaj konusu: Re: Hıncal Uluç'tan Müslüm Gürses itirafı... |
|
|
Yavas yavas herkes Müslüm Babanin degerini ve muhtesem yorumunu biliyor...ama artik yine damar bi albüm bekliyoruz sayin Burhan Bayari takip edin beyler tweete de!! Yakinda ya eylül yada ekimde cikacak...
|
|
|
|
 |
evvelahudayi
Yeni Katılımcı

|
Tarih: 28-Ağu-2012 / 06:41 Mesaj konusu: Re: Hıncal Uluç'tan Müslüm Gürses itirafı... |
|
|
bence muhteşem bir yazı falan değil. rahmetli azer bülbül'ün tabiriyle ''sosyetenin müslüm dedesi'' haline yazılmış bir güzelleme. sandık albümü, ''küskünüm'' gibi bir dünyanın en iyi albümü yanında nedir ki?
|
|
|
|
 |
Admin
Bilal - Site Kurucusu

|
Tarih: 28-Ağu-2012 / 18:30 Mesaj konusu: Re: Hıncal Uluç'tan Müslüm Gürses itirafı... |
|
|
2009 tarihli bir yazı
https://www.muslumcu.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=119106#119106
Yazının orjinali: http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/2009/02/28/Bu_nasil_bir_Muslum_Gurses_tir
| Alıntı: | | Zaten Müslüm Baba'nın CD'sini müzik setime takıp dinlemek de aklıma gelmezdi.. Yaptığı müziğin bana çok ama çok ters gelmesi, hele de o "Babacı ve jiletçi" cemaatin yaptıkları yüzünden.. |
Her konuya "objektif" yaklaşması gereken bir gazetecinin "Babacı ve jiletçi" cemaatin yaptıkları yüzünden.." yüzünden Müslüm Gürses'in şarkılarını dinlememesi oldukça ironik.
Bir yandan da entellektüelim dermişcesine Louis Armstrong'dan, Büyük Satchmo'dan bahsediyor. Yani hem övüyor babayı hem de ya dinliyorum ama işte o jiletçilerden değilim deme ihtiyacı duyuyor.
Zamanında tü-kaka diyenler vs. aynı şeyleri konuşmaya gerek olmasa da Hıncal bey sanki on yıllarca Müslüm Baba dinlemiş de itirazı olan bana gelsin diyor. İtirazı olan neden size gitsin efenim? Yormayın kendinizi, bize gelsin. Biz anlatırız.
Sandık albümünde bulunan Benim Meselem, Senden Vazgeçmem gibi Baba şarkıları dinlemiş; kulak vermiştir umarım.
_________________ Gönlünüz Gönlümüzdür!
Çare yokmuş aşktan yatan hastaya / Gönül Hasta
Kişiliğini makamına bağlayan, makamını kaybettiğinde kişiliğinden de olur! |
|
|
|
 |
clgnsedat
Fanatik Üye

|
Tarih: 31-Ağu-2012 / 23:58 Mesaj konusu: Re: Hıncal Uluç'tan Müslüm Gürses itirafı... |
|
|
evet bu konu çok eski bir konu daha öncede bu konuya mesajımı yazmıştı m şimdi yine yazıyorum hıncal oluç gibi dobra gerçekleri genelde konuşan kimseden çekinmeyen değerli bir gazetecinin ağzından bu sözleri duymak gerçekten çok güzel bir duygu bizler ne kadar yadırgasakta müslüm gürsesin son yıllarda çıkarmış olduğu eserleri usta kalemler böyle müzik açısından yorumlayarak gerçekleri göz önüne sermektedir aslında ağzına sağlık hıncal oluç..
_________________ ölünce biter |
|
|
|
 |
Muslumcu22
Fanatik Üye

Kayıt: Jan 06, 2007 Mesajlar: 834 Nereden: Müslümcü Tarikatından
|
Tarih: 01-Eyl-2012 / 16:11 Mesaj konusu: Re: Hıncal Uluç'tan Müslüm Gürses itirafı... |
|
|
hıncal kendi yorumu yazmış saygılıyım, ama bizim beklentimiz arabesk albümden yana olduğu için sandık veya bir başkası duygu olarak bize o müslüm baba orjinalini vermemektedir.
_________________ "Aklımdan çıkmıyor veda edişin,
Bütün Duygularım Ağır Yaralı,
Beni Kalbimden Vurdu Veda Edişin,
Bütün Duygularım Ağır Yaralı"
|
|
|
 |
abdi
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

Kayıt: Nov 07, 2005 Mesajlar: 1118 Nereden: berlin-gaziantep
|
Tarih: 18-Eyl-2012 / 04:28 Mesaj konusu: Re: Hıncal Uluç'tan Müslüm Gürses itirafı... |
|
|
sadece uluc degil niceleri babayi dinlemek zorundadir.
_________________ Zaman aleyhimizde vakit geciyor. |
|
|
|
 |