Müslüm Gürses Müslüm Gürses

Müslüm GÜRSES :: Başlığı Görüntüle - hakkı bulut yine sallamaya devam ediyor baba benim diyor
hakkı bulut yine sallamaya devam ediyor baba benim diyor
Sayfa 1, 2  Sonraki

Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Müslüm Gürses Genel
Yazar Mesaj
xmen
Fanatik Üye
Fanatik Üye

MesajTarih: 12-Ağu-2010 / 16:56    Mesaj konusu: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya devam ediyor baba benim d

Magazin

«Önceki Haber 11.08.2010 Çarşamba Sonraki Haber»

Arabeskin babası benim!

Fazıl Say’ın gündeme getirdiği arabesk müzikte, şimdi de ‘babalık’ polemiği başladı

Hakkı Bulut, “Türkiye’yi arabesk ile tanıştıran benim. Ne Ferdi Tayfur, ne Orhan Gencebay ne de Müslüm Gürses, arabeskin gerçek babası benim” dedi.

Hakkı Bulut ile ilgili her şey
“Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum” sözleriyle haftalardır gündemden düşmeyen arabesk müzik, yıllardır bu tarzda şarkılar yapan Hakkı Bulut’un açıklamalarıyla yine çok konuşulacak. Fazıl Say’ın açıklamalarıyla neredeyse tüm sanat çevrelerinin arabesk müziği sahiplendiğine dikkati çeken Bulut “Herkes arabeskten bahsederken Orhan Gencebay’dan, Müslüm Gürses’ten, Ferdi Tayfur’dan söz ediyor. Oysa onlar yokken ben vardım, arabeskin asıl babası benim” dedi. İşte Bulut’un tartışma yaratacak sözleri: “Orhan, Müslüm Ferdi yokken ben vardım. ‘Seni henüz 3 yaşındaki kardeşinden bile kıskanıyorum’ şarkısını yaptığımda bu arkadaşların daha adı bile yoktu. Orhan Gencebay’a arabeskin babası diyorlar, Gencebay yıllar önce benim arkamda saz çalıyordu. Bunu onu küçümsemek için söylemiyorum ama son 20 yıldır hit olmuş bir şarkısını hatırlıyor musunuz? 20 yıldır dillere düşen bir şarkı yapamayan bir sanatçı nasıl arabeskin babası olur. Gencebay artık müzik yapmıyor, televizyonlarda jüri üyeliği ve bol bol reklamlarda oynuyor. Ferdi Tayfur kendisi söyledi ‘Ben arabesk müzik rüzgarını arkama aldım’ dedi. Yani ‘asıl işim arabesk değil’ dedi. Bu durumda Ferdi’ye nasıl arabeskin babası dersiniz. Müslüm Gürses’e gelince, siz Müslüm’ün yaptığı bir tane şarkı biliyor musunuz? Müslüm ne beste yapabilir ne söz yazabilir ama ona da arabeskin babası diyorlar. Bütün bunlar medyanın yıllardır yaptığı en büyük haksızlıktır. Ben bu arkadaşlarımı küçüksemek için söylemiyorum fakat hakkımın da teslim edilmesini istiyorum. Bugüne kadar 56 albüm, 800’den fazla şarkı yapmışım. Bestelerimi en ünlü sanatçılar okumuş. Niye beni görmezden geliyorlar?”

Altın plak rekortmeni

1945 Tunceli doğumlu. Adana’da öğretmenlik yaparken keşfedildi. “Seni 3 yaşındaki kardeşinden bile kıskanıyorum” şarkısıyla tanındı. “Ben Buyum”, “Ben Köylüyüm”, “Dokunmayın Dünyama”, “Ben Tövbemi Geri Aldım”, “İkimiz Bir Fidanız”, “Son Mektup” şarkılarıyla 6 altın plak aldı. 1988 yılında arabesk müziğin eleştirilmesi üzerine “acısız arabesk” şarkı yaptı. “Seven Kıskanır” isimli bu şarkısıyla Kültür Bakanlığı’nın onayını aldı ve ilk kez bir arabeskçiye TRT kapıları açıldı.
5 dakika sonra eklenen mesaj:
baba............................................
4 dakika sonra eklenen mesaj:
işte tokat gibi cevap...............................

1 kullanıcı bu konuya teşekkür etti. Teşekkür gönderenlerin listesi için tıklayınız.
babacan1102
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

Nereden: istanbul/adıyaman
MesajTarih: 12-Ağu-2010 / 18:03    Mesaj konusu: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya devam ediyor baba ben

fazıl say ın yaptığı polemiği uzatarak kendisini gündeme getirmeye calışıyor.
normal karşılamak lazım.bakalım gündeme gelebilecek mi?
lafı fazla uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum.herkes yaptığıyla anılırmış.
eyvalah

nerdesin
Kullanıcı profilini gör
xmen
Fanatik Üye
Fanatik Üye

MesajTarih: 12-Ağu-2010 / 18:08    Mesaj konusu: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya devam ediyor baba benim d

plak kapagı zaten herseyı an Very Happy latıyor ömer Very Happy Very Happy Very Happy

Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: manisa
MesajTarih: 12-Ağu-2010 / 19:02    Mesaj konusu: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya devam ediyor baba ben

ya bu adam tvye çıkınca böle konuşunca ben inanın gülmekten ölüyorum,bu tarz konuşmalarına.bir yandanda kızıyorum yani acımasızca çamur atmasına.müzik dünyasında bir yere gelememiş bir sanatçı olarak gördüm hakkı bulutu halada öle görüyorum.sen kimsinki bir müslüm gürsesle bi orhan gencebayla kendini kıyaslıyorusun.kendisi beste yaptım diye yapmayanlra çatıyor. 56 albumunden kaç tanesini insanlar ezbere biliyor seni dinliyor.önce insan olacaksın sonrada sanatçı.müslü mgürses hiç bir zaman ben arabeskin babasıyım benden başka büyük yok diye bir açıklama yapmadı yapmazda bizler ona bu ünvanı verdik çünki fazlasıyla hak ediyordu.önce hak edeceksin,sonra zamanı geldiğinde sanada o ünvanı veririler.gerçi bu saten sonra zor.arabesk denince hakkı bulut aklımın ucundan bile geçmiyor inanın.neyse daha fazla uzatmaya gerek yok.o sallamaya devam etsin.yaşlılık işte normaldir.

Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: İstanbul
MesajTarih: 12-Ağu-2010 / 19:28    Mesaj konusu: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya devam ediyor baba ben

ya bu adam kadar babay ıcekemeyen bir kişi görmedim bi arada tv de diyodiki 1 den 10 kadar zirve var türkiyede ben hep 10 daydım hep zirvedeydim hiç inmedim..!! Very Happy Very Happy nyse bu adam yaşlandıkca munuyo ve millete catası geliyo ayrıyetten arabeskin üç ası kadar anılmamak onun yüreginde büyük bir acı oldugunu düşünüyorum.. ama allah kulunu biliyo biliyo eger böyle bir insan olmasaydın emn ol sende popüler olurdum ama işte kısknçlık yüzünden yüce rabbim seni hep yerinde saydırmış o kadar albüm cıkardıgın halde hep aynı yerdesin ve kalacaksın..!!!!

MesajTarih: 12-Ağu-2010 / 20:12    Mesaj konusu: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya devam ediyor baba ben

Hakkı Bulut'un İsyanını anlayabiliyorum.Ama artık söylenenler söylenmiş.Halk ve Medya bu kişilere unvanlarını vermiş.Hakkı Bulut'a İse bir şey düşmemiş.Yapacak bir şey Yok..

Bir selam vermiyorsun sevgilim bilmem niye
....Ne Olur Bize de Gel
İç Bir Kahve Sigara.
harunkapsal82@hotmail.com
Kullanıcı profilini gör
mahsunkul_05
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: amasya
MesajTarih: 12-Ağu-2010 / 22:17    Mesaj konusu: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya devam ediyor baba ben

bu adam gerçekten bunamış ya bu kadarınada pes doğrusu git başkalarıyla uğraş babadan başka uğraşacak adam mı yok.mehmet abi 2. resimde çok uyumlu olmuş helal sana Very Happy Very Happy Very Happy
Kullanıcı profilini gör
xmen
Fanatik Üye
Fanatik Üye

MesajTarih: 13-Ağu-2010 / 04:23    Mesaj konusu: Cevap: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya devam ediyor b

mahsunkul_05 demiş ki:
bu adam gerçekten bunamış ya bu kadarınada pes doğrusu git başkalarıyla uğraş babadan başka uğraşacak adam mı yok.mehmet abi 2. resimde çok uyumlu olmuş helal sana Very Happy Very Happy Very Happy
aynen Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Bilal - Site Kurucusu
Bilal - Site Kurucusu

Nereden: Gaziantep
MesajTarih: 13-Ağu-2010 / 19:54    Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya devam ediyo

Bu yaşına kadar bir yerlere gelmiş. Herkes ünvanını edinmiş bir kendisi edinememiş.
Medya'ya dem vuruyor ama aynı zamanda, Trt'ye de ilk çıkan kendisi.
56 Albüm, beste yetmemiş demek ki kendisini baba amca kardeş etmeye..

Kişiliğini makamına bağlayan, makamını kaybettiğinde kişiliğinden de olur!
Kullanıcı profilini gör
tolgaa
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: samsun
MesajTarih: 13-Ağu-2010 / 20:34    Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya devam ediyo

hakkı bulut bu yasdan sonra komedyenlıge soyunmus bence sacma sapan konusuyor müslüm baba beste yapamıyormus orhan gencebay arkasında saz calmıs arabeskın babası kendısıymıs ondan olsa olsa arabeskın showmeni olur
2 dakika sonra eklenen mesaj:
bu arada arkadaslar haberturk internet sıtesınde arabeskın babası kım anketı var katılıp muslum babayı desteklıyelım baba 3. sırada yer alıyor desteklerınızı esırgemeyın
Kullanıcı profilini gör
abdi

Nereden: berlin-gaziantep
MesajTarih: 15-Ağu-2010 / 14:11    Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya devam ediyo

ilkin fazil say simdide hakki,bakalim yarin bir digeri ve hepsinin bir amaci var reyting kirmak ve reklam yapmak.

Üye
Üye

Nereden: Kastamonu
MesajTarih: 15-Ağu-2010 / 18:39    Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya devam ediyo

1 - Orhan Gencebay'ın Yaptığı Besteler Senin Yaşının 10 Misli Eder. Çaldığı Enstrüman ve Başkalarına Çiçek Hediye Eder Gibi Sözüyle Bestesiyle Verdiği Eserlerde Senin Yaşın Kadardır. Senin Arkanda Saz Çalması Senin Büyüklüğünden Değil Orhan Gencebay'ın Asaletinden ve Alçakgönüllülüğündendir.

2 - Müslüm Gürses Gibi Seni Kimse Başına Taç Etmedi. Kendi Öz Oğlun Dahil. Sen Gülhaneleri Onun Gibi Dolduramadın ve Sana Kimse Baba , Baba Diye Yürekten Haykırmadı. Kuyruk Acın Ondandır.
- Senin 1 Oğlun Var Senin İçin Saçının Telini Kesmez

- Müslüm Gürses'in Binlerce Oğlu Var Onun İçin Dünyanın Atar Damarını Keser.

3 - Hadi Müslüm Gürses Gibi Olamadın. Ferdi Tayfur'u da Geçemedin Albüm Satişları , Gülhane Konserleri , Sinema Filmleri ve Tüm Türkiye'nin Sevgilisi Olamadın. Kimse Senin Şarkına Ağlamadı Ferdi Tayfur'un Yadeller'i , Huzurum Kalmadı'sı vs. Kadar. Kuyruk Acın Bundardır.

Ne Verdin ki Benden Ne istiyorsun. ?
Kullanıcı profilini gör
clgnsedat
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: manisa
MesajTarih: 15-Ağu-2010 / 18:47    Mesaj konusu: Cevap: Re: Cevap: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya deva

ilker37 demiş ki:
1 - Orhan Gencebay'ın Yaptığı Besteler Senin Yaşının 10 Misli Eder. Çaldığı Enstrüman ve Başkalarına Çiçek Hediye Eder Gibi Sözüyle Bestesiyle Verdiği Eserlerde Senin Yaşın Kadardır. Senin Arkanda Saz Çalması Senin Büyüklüğünden Değil Orhan Gencebay'ın Asaletinden ve Alçakgönüllülüğündendir.

2 - Müslüm Gürses Gibi Seni Kimse Başına Taç Etmedi. Kendi Öz Oğlun Dahil. Sen Gülhaneleri Onun Gibi Dolduramadın ve Sana Kimse Baba , Baba Diye Yürekten Haykırmadı. Kuyruk Acın Ondandır.

3 - Hadi Müslüm Gürses Gibi Olamadın. Ferdi Tayfur'u da Geçemedin Albüm Satişları , Gülhane Konserleri , Sinema Filmleri ve Tüm Türkiye'nin Sevgilisi Olamadın. Kimse Senin Şarkına Ağlamadı Ferdi Tayfur'un Yadeller'i , Huzurum Kalmadı'sı vs. Kadar. Kuyruk Acın Bundardır.

çok doğru güzel bir açıklama yaptın kardeş,katılıyorum sana.

Üye
Üye

MesajTarih: 18-Ağu-2010 / 17:49    Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya

hakkı bulut zavallıları oynuyor.üstelik babanın kendine ait şarkısı yok diyor.halbu ki babanın kendine ait şarkısı var.hakkı bulut senin bir cok şarkın olmasına rağmen kaç tanesi ezbere biliniyor.

Üye
Üye

Nereden: İstanbul
MesajTarih: 19-Ağu-2010 / 05:58    Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya

Hakkı Bulut bu yaptığı ile kendi imajını son derece zedelemiş ve talihsiz bir açıklama yapmıştır.Müslüm Gürses'in bestekar bi insan olmadığını söylemeye çalışmış fakat onun o eşsiz yorumunu hiç hesaba katmamıştır.Bir çok şarkısını defalarca dinleyen bir insan olarak o eşsiz yorumu burda da görüldüğü üzere bir çok kişinin Müslüm Gürses hayranı olmasını sağlamıştır.4 sene önce hiç dinlemediğim bir kişi olan sayın Müslüm Gürses telefonumda 73 parçasıyla gönlümde taht kuran,her an dinlediğim bir sanatçıdır ve arabeskin kralıda Müslüm Gürses'tir
4 dakika sonra eklenen mesaj:
bu arada yazdığım msjın sonunda yanlışlık yaptım doğrusu şöyle olacaktır,: 4 sene önce hiç dinlemediğim bir kişi olan sayın Müslüm Gürses bugün ise telefonumda 73 parçasıyla gönlümde taht kuran,her an dinlediğim bir sanatçıdır ve arabeskin kralıda Müslüm Gürses'tir

Üye
Üye

Nereden: izmir
MesajTarih: 19-Ağu-2010 / 21:11    Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya

Arkadaşlar ben hakkı bulutu hiçbir zaman tv de veya başka bir yerde sanatını icra ederken görmedim ya oğluyla kavga ediyor yada gündemde kalmak için böyle saçmalıklar yapıyor işte buda onun kalitesini gösteriyor....... Ayrıca bu halk beste yapana baba deseydi merak etme yine baba olacak en son kişi sen olurdun daha nice besteciler var hakkı bey

Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: Yayladan...
MesajTarih: 20-Ağu-2010 / 04:40    Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya

Olabilir Doğaldır Müslüm BaBadan Orhan Gencebaydan Önce Piyasaya Çıkmış Olabilir.Halk Sana BaBa Demiyor Müslüm Gürsese Diyorsa Yapacak Birşey Yok.Şu Anda Arabeskin Babası Kim Diye Sorsan Arabesk Dinlemeyen Adamın Parmağı Bile Müslüm BaBayı Gösterir.Bu Olay Bu Kadar Basit.İçinde Fesatlık Kaynıyorsa Yine Yapacak Birşey Yok.Lafla Peynir Gemisi Yürümez.BABA,MÜSLÜM GÜRSESTİR herkes aynı fikirdeyse sorun yok.istisnalar (hakkı bulut) kaideyi bozmaz Very Happy

Üye
Üye

Nereden: Ankara
MesajTarih: 21-Ağu-2010 / 20:54    Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya

800 den fazla şarkı yapmış, hatırı sayılır güzel denilebilecek bi kaç şarkısı vardır bence..Gündeme gelmeye çalışan ünlülerimizden biri.. Smile

Üye
Üye

Nereden: Kastamonu
MesajTarih: 22-Ağu-2010 / 23:20    Mesaj konusu: Cevap: Re: Cevap: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya deva

clgnsedat demiş ki:
ilker37 demiş ki:

çok doğru güzel bir açıklama yaptın kardeş,katılıyorum sana.

Bu Açıklamaları yapmayıpta bahsettiği Babaların gerçekten çok büyük müzik adamları olduğunu söyleseydi. Eminim kendiside halk tarafından bu büyük üstadların arasında yerini alırdı. Ama artık çok geç herkes onu Cami duvarına devleden bir mahlukat olarak tanıyacaktır.

Evladına Baba Olamayanlar Kaldı ki Müzik Dünyasında BABA Olacak.

Ne Verdin ki Benden Ne istiyorsun. ?
Kullanıcı profilini gör
SoRsAnA-DaMla
Üye
Üye

Nereden: BuRSa
MesajTarih: 26-Ağu-2010 / 06:00    Mesaj konusu: Re: Cevap: Re: Cevap: Re: Cevap: hakkı bulut yine sallamaya

Kimsenin evladını karıştırmayın yahu ayıptır.o hakkı bulutun oğlunun terbiyesizliği adam zaten reddetti oğlunu.neyse konumuz değil

Hakkı Bulut bikaç güzel söz bestesi olsada;İnsanlar onu almış biyere getirmiş zaten zorla babalık istenmez.madem o besteleri yarıştırıyor,800tane varmış
Orhan Babanın sadece kendisinin okuduğu 1600tane eseri var!
toplamda 2000tanedir.beste söz konusuysa baba Orhan Gencebaydır. Bayram şenpınar,uğur bayardır vs.
Bende Ferdi Tayfur sevmem kişiliğinide sevmem.Ama onunda güzel şarkıları var yorumları var misal;Titriyor bak ellerim.Hakkı bulut bu şarkıyı bir dinlesin.
Tamam senide görmezden gelmiyoruz.Okadar altın plak aldın Varsın varlığın zaten kabul görmüş.
Müslüm Gürses e gelince evet beste yok söz yok ama duygu var.Zamanında hepinizin peşinden koştuğu bestelerimi oku dediği sanatcı.En iyi yorumcu bunu kabul etmek lazım.

Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Müslüm Gürses Genel
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Muslumcu.com & Muslum-Gurses.com & Muslumcu.net
Bu Site Müslüm Gürses'e Destek ve Hayranlarını Bilgilendirme Amaçlı Hazırlanmıştır.
Copyright © Müslüm Gürses Fan Club !! 2003 - ∞ !! - Kurucu: Bilal Bilgi
Forum - Arşiv - Haber - Şarkı Sözü - İnşaat Bölümü - Civil Engineering