|
Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası
-> Albümleri ve Şarkı Sözleri |
| Yazar |
Mesaj |
abdi
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

Kayıt: Nov 07, 2005 Mesajlar: 1118 Nereden: berlin-gaziantep
|
Tarih: 23-Oca-2010 / 03:13 Mesaj konusu: Re: re: kürtce şarkı |
|
|
en cok dinleyecisi büyük sehirler ve dogu ve güneydogu bölgesi oldugundan,okumasi pek fazla sakincali olmaz,lakin arabesk tarza uyarmi onu bilemem,saygilar..
_________________ Zaman aleyhimizde vakit geciyor. |
|
|
|
 |
clgnsedat
Fanatik Üye

|
Tarih: 23-Oca-2010 / 05:48 Mesaj konusu: Re: re: kürtce şarkı |
|
|
kardeş mevzu kürt türk mevzusu değil bilalinde dediği gibi,sanat açısından yorumlamak gerekir,ayrıca neye dayanarak söylüyorsun bilmeme ama gerçek şudur müslüm gürses kürt değildir olsada fark etmez herşeyden önemlisi insan gibi insan olmasıdır ondanda kuşkumuz yok zaten konuyu farklı yerelre getirmeyelim.
_________________ ölünce biter |
|
|
|
 |
KUSTURDUNGONLUMU
SüperAktif Üye

|
Tarih: 23-Oca-2010 / 10:09 Mesaj konusu: Re: re: kürtce şarkı |
|
|
okusada okumasada farketmez kürt türk mevzusu degilki bu bence okusa hoş olur zaten bazı sanatçılarda okumadımı neden baba okumasınki baba ne edecegini iyi bilir tehlikeli adamdır baba gönlüne saglık eyvallah...
_________________ Küstürdün Gönlümü Güldüremedin... |
|
|
|
 |
Rahmi06
Forum moderatörü

|
Tarih: 23-Oca-2010 / 18:34 Mesaj konusu: Re: re: kürtce şarkı |
|
|
Müslüm Baba'nın okuduğu parçaların anlam, mana bakımından dinlendiği için kürtçe bilmeyen arkadaşlar istemezler. Bazı konserlerinde kürtçe kelimeler kullanmıştır. Türkçe nizanım...

Ömrüm geçti yollarda, hep yabancı yarınlarda
Kamyonum oldu bana eş, benim gönlüm çileşeke |
|
|
|
 |
akiFBanned
Üye

|
Tarih: 24-Oca-2010 / 00:57 Mesaj konusu: Re: re: kürtce şarkı |
|
|
olayı başka tarafa cektiginden dolayı mesaj silinmiştir.
tekrarı olursa siteden uzaklaştırılacaktır.
babacan1102
|
|
|
|
 |
mali_usta
Fanatik Üye

|
Tarih: 24-Oca-2010 / 03:39 Mesaj konusu: Re: re: kürtce şarkı |
|
|
| harabecocuk demiş ki: | | müslüm babanın kürtçe şarkı solemesine gerek yok o ibonun işi saygılar.... |
yaw bilader Allah'ını seversen iboyla ne alakası var ? okumasını istemiyor olabilir eyvallah saygımız vardır ibo'nun işi falan demen garip...sanatın dili,dili,rengi olmaz...baba okursa okur EN BÜYÜK YORUMCU MÜSLÜM BABA gerisi traş...
_________________ Sev bütün insanları say bütün insanları
Kin gitme unut gitsin geçmişte olanları
Dürüst ol, insancıl ol, düşün öbür dünyayı
Bir karıncayı bile incitme sakın evlat
Evlat evlat evlat insan ol evlat
Evlat evlat evlat insan ol evlat |
|
|
|
 |
atasayar

Kayıt: May 06, 2007 Mesajlar: 2668 Nereden: Acımasız Dünyadan (İzmir)
|
Tarih: 24-Oca-2010 / 04:50 Mesaj konusu: Re: re: kürtce şarkı |
|
|
| Rahmi06 demiş ki: | | Müslüm Baba'nın okuduğu parçaların anlam, mana bakımından dinlendiği için kürtçe bilmeyen arkadaşlar istemezler. Bazı konserlerinde kürtçe kelimeler kullanmıştır. Türkçe nizanım... |
Deyinmek istediğim bu baba urfada doğmuş anası babası kürtçe biliyodur yüksek ihtimalle
Müslüm Gürses de bilebilr
kimi arakdaşlar demişler kürtçe bilmiyolar diye
sanki baba ile yatıp kalkıyorlar..
okusun veya okumasın benim için farketmez
ben dinlerim her zaman her yerde...
Eyvallah
_________________ bir yerden tanıyor gibiyim sizi....
|
|
|
|
 |
Kadir
Aktif Üye

|
Tarih: 24-Oca-2010 / 18:51 Mesaj konusu: Re: re: kürtce şarkı |
|
|
selam arkadaslar,
Türkiye öyle güzel ve genis bir Kültüre.dile sahipki hepsinden sanatsal ve kültürel olarak faydalanmali.Bence Müslüm Baba okusun ve sonuna kadar savunsun cünkü bu Vatan hepimizin.
saygilar
kadir
(Konuyu saptırabilecek nitelikteki satırlar silinmiştir, mevcut satırlar konu içeriğiyle bire bir uyumludur. Admin)
|
|
|
|
 |
ervan403
Üye

|
Tarih: 25-Oca-2010 / 23:48 Mesaj konusu: Cevap: Kürtce Şarkı |
|
|
Arkadaşlar ! Müziğin dili ve ideolojisi olmaz. Birkere bu konuya yorum yazarken amacından sapmadan yazmaya gayret edelim. Zira bu siteye 6 yıldan beri siyaset veya ideoloji girmedi girmesine de izin vermemeliyiz. Bu konuyu da zaten Baba yıllar öncesinde bir gazetede yayınlanan röportajında cevap vermişti. Yanlış hatırlamıyorsam 1992 yılıydı yine demokratik açılıma benzer bir süreçten geçiyordu Türkiye ve o dönem kürtçe şarkıların kasetlerde okunmasının serbest bırakılacağı söylentileri dolaşıyordu. O gün Baba nın cevabı '' evet talep olursa kürtçe de okuyabilirim '' demişti. Ve o dönem Müslüm Gürses dahil Sezen Aksu, Zülfü Livaneli den tutun İbrahim Tatlıses e kadar bir yığın önemli sanatçı buna yeşil ışık yakmış, hatta gazetelerde liste halinde '' Kürtçe serbest olursa okuyabilirim'' diyen sanatçılar listesi adı altında yayınlamıştı bu haber: O yüzden müsterih olun Baba da bir komleks yok. Ayrıca bir sanatçının milliyet gözeterek veya dil seçerek şarkı söylemesi zaten doğru bir davranış değil. Hele Baba gibi alevi deyişlerinden , gazele, pop tan rock'a sanat müziğinden arabeske her tarza ve kitleye geniş perdeden seslenen önyargısız ve alçakgönüllü bir sanatçı için bu çokta abes bir durum olmaz. Ama bana sorarsanız bunun zaten modası geçti gerekte yok kürtçe okumasına fakat okusa da hiçbir zaman yadırgamam.
_________________ iste samimiyetin kalesi |
|
|
|
 |
OSMANN49
Aktif Üye

|
Tarih: 28-Oca-2010 / 01:10 Mesaj konusu: Re: Cevap: Kürtce Şarkı |
|
|
mrk ediorum doğrusu keşke okusaydı birde ondan duysaydıkk ama belli olmaz babanın işi okurmu okur.....
_________________ doğuştan anlıma yazılan dertsin seni sevmezsem katlanmak azap olurdu |
|
|
|
 |
zincirli
Muslumcu.com Fanatiği

Kayıt: Mar 13, 2007 Mesajlar: 293 Nereden: Ankara/Karapürçek
|
Tarih: 29-Oca-2010 / 21:41 Mesaj konusu: Re: re: kürtce şarkı |
|
|
| babacan1102 demiş ki: | | hakan33 demiş ki: | okumasa daha iyi 1.cisi müslüm gürses kürt değil 2.cisi kürtçe bilmiyor 3.sü söylemezse bizi daha mutlu eder çünkü biz onu öyle daha çok severiz
ve bence bu sitede açılmış olan en saçma en gereksiz forum saygılar sevgiler... |
birşeyi bilmeden afedersiniz sallamayı ne cok seven bir insanoğluyuz!
müslüm gürses bilsin veya bilmesin yada nerden biliyorsun bilmediğini.
konulara başka yönlere cekmeye ne kadar meraklısınız.
olaya sacmalık olarak yaklaşıyorsan eğer, senin üslubun en sacması hiç kusura bakma.
hepimiz aynı bayrağın altında yaşıyoruz .
Tüm atalarımız; vatanımız için aynı cephede omuz omuza kucak kucağa şehit oldular.
bu saatten sonra kimseye üslüp dersi verme cabasında değilim.Onun için ne yazıp cizdiğinize dikkat edin.
kimsenin bu güzel ortamıda germesine müsade etmem kendi şahsım için konuşuyorum.
eyvallahh |
Haklısın bu konuda ömer abi... Sonuna kadar katılıyorum sana..Ayrıca Müslüm Gürses Şanlıurfalıdır sadece Adanada büyümüştür,bu yüzden kürtçe bildiğini düşünüyorum...
_________________ Bütün kainatı yaratan tanrım
benimde gönlümün muradını ver.
her güne bir ümit veren allahım
benimde gönlümün muradını ver.
bir zalim aşkına kul etme beni
gercek aşka giden yolları göster...
SED@ GEBİTEKİN
https://z.mimy.org/ |
|
|
|
 |
SoRsAnA-DaMla
Üye

|
Tarih: 29-Oca-2010 / 21:58 Mesaj konusu: Re: re: kürtce şarkı |
|
|
| harabecocuk demiş ki: | | müslüm babanın kürtçe şarkı solemesine gerek yok o ibonun işi saygılar.... |
Helal Olsun
814.578km2 bizimdir.arap,kürt,çerkez,laz,dadaş,göçmen,yerli,manav..meselesi değil.Karmayız mozağimiz eşsiz;Müzik evrenseldir fakat;
buzamana kadar söylememiş olmasının eksikliğini hiç hissetmedim Gerekte Yok ben zaten rock söylemesinede karşıyım beğenmiyorum.
_________________ Bakıyorum, seçiyorum
Gülüyorum, geçiyorum |
|
|
|
 |
damar02
Fanatik Üye

Kayıt: Mar 29, 2006 Mesajlar: 1293 Nereden: Ufka uzanan yoldan
|
Tarih: 07-Şub-2010 / 05:28 Mesaj konusu: Cevap: Kürtce Şarkı |
|
|
Esselamun Aleykum.
bir arkadaşımızın mesajında ,bu sitede hiçbir zaman siyaset yapılmadı demiş.Yanılmış olduğunu söylemek isterim.ben zamanında üye imzalarında ve yer yer bazı forumlarda nasıl siyaset yapıldığını bilen biriyim.ki bunun tümüyle yanlış olduğuna inanıyorum.şöyle biraz göz attım da.hala daha bazı üyelerin imzalarında siyasi içerikli yazılar mevcut.
Bir defa şunun bilinmesi gerekir.Bugün bu ülkede Kürtçe şarkı söylemek, dinlemek yasak değil. Kürtçe isim yasak değil. Kürtçe konuşmak yasak değil. Hele şimdilerde herkes bu konularda sınırsız konuşma hakkına sahip.Devletin kürt vatandaşlar için devlet bünyesindeki Tv kanalında özel bir kanal açtığından sanırım herkesin haberi var.
Açık konuşurum.ben klavyesini,kalemini kıvıran insanı sevmem.birşeyi söyleyecekseniz net olmalısınız.bazı yorumlarda ciddi ciddi ayrımcılık yapılıyor.
bu yazımı okuyanlar,etnik kökenim hakkında yorum yapabilirler.baştan söyleyim.Allahın kuluyum.Ümmeti Muhammedin bir mensubuyum.başka da bir fikre bağlı değilim.türklüğün,kürtlüğün ahirette zerre kadar faydası olacak mı bana?HAYIR.
Bu ülkede her ırkdan,insan yaşıyor.kürt vatandaşı olupta Müslüm Gürses i dinleyen yokmu.yahut şöyle düşünün.türkçe bilmeyen bir insan Müslüm Gürses dinlemesin mi.
Neden okumasın kürtçe şarkı Müslüm Gürses,bence okusun.her tarz eseri okumuyormu.
Hadi onu da geçtim.bu memlekette sokaktaki vatandaşların birbiriyle sorunu yok.her zaman için ,ülkede yaşayan insanları karşı karşıya getirmek isteyen örümcek beyinli düşünce sahiplerinin yüzünden hep sorun varmış gibi lanse edildi.
O yüzden bırakın siyaseti,Müzik duygu işidir.söylenilen bir şarkı sizin yüreğinizin bamteline değiyorsa,hangi dilde söylenmiş olduğunun bir önemi varmı.DUYGUNUN DİLİ OLMAZ.
Selametle.
_________________ Hiç bir kadın şarkı sözü yazmaya değmez.
O kadar yoğun sevgiye layık insanı nerede bulacaksın!
Ali Tekintüre |
|
|
|
 |
iskender_kacar

|
Tarih: 07-Şub-2010 / 19:12 Mesaj konusu: Re: Cevap: Kürtce Şarkı |
|
|
merhaba arkadaşlar konuyla alakalı olarak bir iki cümlede ben yazmak istedim.
siyasi görüşü etnik kökeni insanların farklı farklıdır
bizi zengin kılanda farklılıklarımızın olmasıdır
bunu bir değer olarak adlandırmak yerine neden sen kara ben ak sen şu ben buyum olayına girilir anlamakta güçlük çekiyorum..
müziğinde dili lisanı olmayacağı gibi emek harcanarak yapılan her işede saygımız var
müslüm gürses bugüne kadar ne okumuşsa biz dinledik
yüreğini katmış ki her bir şarkısı bizim için başyapıttır
tarzı vede içeriği ne olursa olsun yaparsa yakıştırır bizde dinleriz
eyvallah
_________________ kahır çekenlerin ata`sı |
|
|
|
 |
ervan403
Üye

|
Tarih: 07-Şub-2010 / 20:08 Mesaj konusu: Re: Cevap: Kürtce Şarkı |
|
|
| iskender_kacar demiş ki: | merhaba arkadaşlar konuyla alakalı olarak bir iki cümlede ben yazmak istedim.
bunu bir değer olarak adlandırmak yerine neden sen kara ben ak sen şu ben buyum olayına girilir anlamakta güçlük çekiyorum..
müziğinde dili lisanı olmayacağı gibi emek harcanarak yapılan her işede saygımız var
eyvallah |
Duygularımızı çok güzel özetlemişsin. Aynen katılıyorum kardeşim.
_________________ iste samimiyetin kalesi |
|
|
|
 |
adem_reis78
Aktif Üye

|
Tarih: 07-Şub-2010 / 20:32 Mesaj konusu: Re: Cevap: Kürtce Şarkı |
|
|
müslüm gürses bir fenomen okusa iyi olur
_________________ Kimbilir kaç seven sabah bekliyor.. |
|
|
|
 |
aldatilanlar1987
Üye

|
Tarih: 07-Şub-2010 / 20:43 Mesaj konusu: Re: Cevap: Kürtce Şarkı |
|
|
| iskender_kacar demiş ki: | merhaba arkadaşlar konuyla alakalı olarak bir iki cümlede ben yazmak istedim.
eyvallah |
aynen katiliyorum eyv
|
|
|
|
 |
MERTMERTM
Üye

Kayıt: Jan 20, 2010 Mesajlar: 53 Nereden: Müslüm babanın ordan
|
Tarih: 16-Mar-2010 / 19:46 Mesaj konusu: Re: Cevap: Kürtce Şarkı |
|
|
Ben müslüm babanın okumasından yanayım bence bi sorun olmaz trt 6 gibi kürtçe kanalıda var hoş karşıLanabiLir.Müslüm baba ne okusa dinLerim
|
|
|
|
 |