|
Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası
-> Basın ve Haberler |
| Yazar |
Mesaj |
clgnsedat
Fanatik Üye

|
Tarih: 29-Ksm-2009 / 16:34 Mesaj konusu: [Köşe yazısı] Müslüm babayı öyle görünce kesin bitti diyorum |
|
|
bu sözlere katılmak mümkün değil tabi, ahmet hakana göre babalar devri bitmiş buyazı okudum sizlerle paylaşmak isetdim.
MÜSLÜM BABA, ORHAN Baba”, “Ferdi Baba” ve ”dan söz ediyorum.
Bir zamanlar “görünmez” idiler ve o görünmezliğin beslediği efsanelerle aramızdaydılar.
“Orhan Baba” dendi miydi, saflıkla inandığımız bin türlü şehir söylencesi gelirdi aklımıza...
“Ferdi Baba” dendi miydi, sinemalardan yükselen “Ah ulan ah” naraları gelirdi kulağımıza...
“Müslüm Baba” dendi miydi, şöyle bir durup “en dip” noktaya erişmiş olmanın gururunu yaşardık...
Sonra bu “babalar” görünür olmaya başladılar...
Biri jüri üyesi oldu, 30 yıldır besleyip büyüttüğü karizmasını dağıttı kendi elleriyle...
Biri artık sadece Necla Nazır’a dair vakalar kapsamında gündeme geliyor...
Sonuncu ise daha da fena bir durumda:
Kendisine bir kadının üzerinden suşi yedirtmişler...
Düşünebiliyor musunuz: Bir zamanların koca “Müslüm Baba”sı, böyle bir şaklabanlığın öznesi haline getirilebilmiş.
Çoktandır “Babalar Devri”nin bitmek üzere olduğuna dair derin düşüncelere dalıyordum.
“Müslüm Baba”yı o halde görünce:
Artık kesin olarak “bitti” diyorum...
Bitti ve bir devir kapandı...
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=13010944&tarih=2009-11-22
_________________ ölünce biter |
|
|
|
 |
atasayar
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

Kayıt: May 06, 2007 Mesajlar: 2668 Nereden: Acımasız Dünyadan (İzmir)
|
Tarih: 29-Ksm-2009 / 17:23 Mesaj konusu: Re: (müslüm babayı öyle görünce kesin bitti diyorum) |
|
|
Babaların Arabesk devri kapanmaya başladı gerçektende ama onlar hala eskiye göre Arabeskin en üst mertebe insanları Biz Müslüm Gürsesi 80 yıllardaki Arabeskin babası olarakda seviyoruz 2000 li yıllardaki sosyetenin babası olarakda seviyoruz değişen bişey yok
Fakat gönlümüz her zaman arabeskden yanadır...
Eyvallah...
_________________ bir yerden tanıyor gibiyim sizi....
|
|
|
|
 |
muslum_toprak
Aktif Üye

|
Tarih: 29-Ksm-2009 / 22:10 Mesaj konusu: Re: (müslüm babayı öyle görünce kesin bitti diyorum) |
|
|
müslüm baba şöhreti yaşamış yıllarca,kendini bilen insan,sanat hayatıda biraz show ister kendince,babnın bunlara ihtiyacı yok ama etrafında yönlendirme yapanlar biraz daha dikkatli olup bizi dahada üzmesinler,babyı oraya biz çıkardık,1 kaç kişi para kazanacağız diye emeğimizi yerle bir etmesinler,emeğe saygı lütfen.
|
|
|
|
 |
mali_usta
Fanatik Üye

|
Tarih: 30-Ksm-2009 / 00:07 Mesaj konusu: Re: (müslüm babayı öyle görünce kesin bitti diyorum) |
|
|
öncelikle yazı için tesekkürler sedat abi..90lı yıllarda arabesk yavaş yavaş raflara kalkmış babalar tarz değiştirmeye başlamış..müslüm baba her zaman babamızdır tarz değiştirsede katıldığı programlarda konserlerde eskilerden okuyor bu bana yeter..orhan gencebay ve ferdi fayfur dinlemem..babalar ne yapıyorsa kendileri için yapıyorlar...arabeskin 3 babası bitmez...eyvallah.
_________________ Sev bütün insanları say bütün insanları
Kin gitme unut gitsin geçmişte olanları
Dürüst ol, insancıl ol, düşün öbür dünyayı
Bir karıncayı bile incitme sakın evlat
Evlat evlat evlat insan ol evlat
Evlat evlat evlat insan ol evlat |
|
|
|
 |
adem_reis78
Aktif Üye

|
Tarih: 30-Ksm-2009 / 03:36 Mesaj konusu: Re: (müslüm babayı öyle görünce kesin bitti diyorum) |
|
|
valla söylüycek bi şey bulanıyorum ne diyim müslüm baba ne olursa olsun bizim babamızdır ve her zaman arkasındayız babanın
_________________ Kimbilir kaç seven sabah bekliyor.. |
|
|
|
 |
Kadir
Aktif Üye

|
Tarih: 30-Ksm-2009 / 04:23 Mesaj konusu: Re: (müslüm babayı öyle görünce kesin bitti diyorum) |
|
|
| adem_reis78 demiş ki: | | valla söylüycek bi şey bulanıyorum ne diyim müslüm baba ne olursa olsun bizim babamızdır ve her zaman arkasındayız babanın |
selam arkadaslar,
adem kardes herzaman arkasindayiz diyorsun ama peki diyelimki cok sevdigin bir arkadasin yada yakinin yanlis bir adim atiyor ve sen yindede onun arkasinda olurmuydun??Dost aci söyler ve eger biz Müslüm Gürses sevenleri babaya yanlis yolda oldugunu belirtmesek bunu anlayamaz ve yanlisindan dönmez!!Bu benim Fikrim.
Müslüm gürses, sesiyle , yorumuyla inanligiyla bu günlere gelmistir ve gündemde kalmistir! ama böyle sushi`yle falan gündeme gelsin istemiyorum!
ahmet hakan´in yazisina kismen katiliyorum.
|
|
|
|
 |
4babafan4
Üye

|
Tarih: 30-Ksm-2009 / 04:34 Mesaj konusu: Re: (müslüm babayı öyle görünce kesin bitti diyorum) |
|
|
bence bunda kötü taraf yok baba suşi yedi tvde boy gösterdi diye bişey kaybetmez sonunda düzgün dinleyen kesimde var jiletci otcu adamlar değiliz babanın şarkıları efendice dinleyen kesimiz bu tür değişimler olmalı sürekli arabesk söyleyip acitasyon görüntüleri vermek zorunda değil kaldıki müslüm gürses sürekli yeni şeyler üreten kendini yenileyen bir sanatçı bu sebeble onun kariyerine zarar getirmez diğerleri ferdi orhan gencebay zaten dinlemem hiçbiri babayla kıyas edilemez apayrı.
|
|
|
|
 |
ervan403
Üye

|
Tarih: 30-Ksm-2009 / 05:20 Mesaj konusu: Re: (müslüm babayı öyle görünce kesin bitti diyorum) |
|
|
Al işte... Ahmet Hakan yine reyting peşinde anlaşılan. daha öncede Müslüm Gürses pop okudu diye ''Evine dön müslüm Baba'' diye yazı yazmıştı. şimdi hepimiz diyoruz ki iyiki pop okumuş müslüm baba ne var bunda. fakat Ahmet hakan hiçte bilmediği ve de dinlemediği biri için böyle ahkam kesmeleri onun meseleye tamamen popülist yaklaşımından ileri gelmektedir. onun haddine mi düşmüş babalar devrini bitirmek Müslüm baba yı bitirmek hadi işine diyorum başka birşey demiyorum. Halen yakıştıramıyorlar, halen kabullenemiyorlar. Sahne aldığı yerde suşi ikram etmişler oda yemiş ne var bu kadar abartacak anlayamıyorum. Baba orada zina mı yapmış, yüz kızartıcı bir suç mu işlemiş, hiç kimseyi kırmamak gibi bir huyuna orada da yenilmiş ısrarları kırmamış hatır için çiğ balık bile yemiş yani tevazu göstermiş alçakgönüllülük suç mu? ahmet hakan... artık rahat bırakın bu adamı
_________________ iste samimiyetin kalesi |
|
|
|
 |
clgnsedat
Fanatik Üye

|
Tarih: 30-Ksm-2009 / 06:35 Mesaj konusu: Re: (müslüm babayı öyle görünce kesin bitti diyorum) |
|
|
evet ervan arkadaşımıza katılmamam mümkün değil,babanın yapmış olduğu kötü biş iyok katıldığı program sonrası kendisinden istenmiş olan bu şusi mevzusunu yerine getirdi kırmamak için olması gerekende oydu aslında,biraz abartılıyor mevzu,şusi yemekle falan babalık öyle bi anda bitmez, koskoca bir sant hayatı var ortada, bi şeyi karalamak kolaydırda kazanmak çok zordur,malesef günümüzde çabuk karalanıyor,bu gün ferdi tayfura sordular belki izlemişsinzidir,müslüm gürses mankenin üstünden şusi yedi sizin görüşleriniz ne diye,oda ister göbeğinden isterse göğsünder yer, dedi, yani malzeme arıyolar bişiler deselerde ahber yapsak diye sanki.neyse uzatmaya gerek yok,ben her zamn yaptıklarının arkasındayım,sizleri bilmem.
|
|
|
 |
taruz
Fanatik Üye

|
Tarih: 30-Ksm-2009 / 06:47 Mesaj konusu: Re: (müslüm babayı öyle görünce kesin bitti diyorum) |
|
|
bu yazıya katılmadığımı söyleyemem ama yine yanlış anlaşılma var yazar babanın kötü söylediğine falan takılmamış şurası bir gerçek ki baba sadece yorumculuğuyla baba olmadı az ve öz hareketleriyle tavırlarıyla tutumuyla ama şu gelinen duruma bak hani haksızda değil bence üzücü ve sanırım işin kötüsü bu tip olayların dozu yükselerek devam edecek gibi benden söylemesi
_________________ baba müslümcü |
|
|
|
 |
clgnsedat
Fanatik Üye

|
Tarih: 30-Ksm-2009 / 06:52 Mesaj konusu: Re: (müslüm babayı öyle görünce kesin bitti diyorum) |
|
|
| taruz demiş ki: | | bu yazıya katılmadığımı söyleyemem ama yine yanlış anlaşılma var yazar babanın kötü söylediğine falan takılmamış şurası bir gerçek ki baba sadece yorumculuğuyla baba olmadı az ve öz hareketleriyle tavırlarıyla tutumuyla ama şu gelinen duruma bak hani haksızda değil bence üzücü ve sanırım işin kötüsü bu tip olayların dozu yükselerek devam edecek gibi benden söylemesi |
öylede zaman öle eski zaman değil tacettin abi,eskide olan şeyleri şimdi bekleyemeyiz, gün geçtikçe daha yenilikler değişimler görüyoruz bu her kesime illaki yansıyor,bunalr normal şeyelr diyorum ben.
|
|
|
 |
iskender_kacar

|
Tarih: 30-Ksm-2009 / 20:17 Mesaj konusu: Re: (müslüm babayı öyle görünce kesin bitti diyorum) |
|
|
merhaba dostlar
bende katılayım diyecem ama maalesef katkıda bulunamıyacağım
1980 lerin sonunda özel radyolar çıktı hatırlayacağınız üzere
vede bütün baba lar abiler yürüyüş yaptı ...biz eserlerimizin heryerde çalınmasını istemiyoruz heryerde kaset satışlarımız sekteye uğradı diye..
özel tvler çıkıncada televoleler türedi
ve nice çöpçüler çoluk çocuk dans eden kız meşhur edildi
babalar ablalar sultanlar arka planda kaldı...
babanın okuduğu eserlerin başkası aracılığıyla üne kavuştuğuna da şahitiz
kaset alanlar babayı yakından tanıyanlara lafım yok
kısacası arkadaşlar herkes neticede ekmeğinin peşinde
teknolojik ortam imkanlar bugünki gibi olsa idi
inanın bana çok daha ileri gidilirdi
dahada nelere şahit olurduk..
baba bizim kutsalımız arabesk vede duygu düşünce bab ında
bizler sahipleri sahip çıkmasa bile bu geleneği yaşatacak
bu şarkıları dinleyecek dinletecek tanıtacak tanıyacağız
yoksa burada bulunmamızın ne anlamı var...
sevgier
_________________ kahır çekenlerin ata`sı |
|
|
|
 |
DaMaR-58
Üye

|
Tarih: 30-Ksm-2009 / 20:39 Mesaj konusu: Re: (müslüm babayı öyle görünce kesin bitti diyorum) |
|
|
Öncelikle şunu belirteyim ki Babalar diye bi kavram yoktur..baba vardır o da bellidir ki Müslüm Baba..Diğer sanatçılar alanlarında kendilerini kanıtlamış ve bir daha da kendilerine benzeyen biri daha gelmeyecek değerli isimlerdir..Misal Ferdi Abi derim ben ona yada Orhan abi..
Günümüz İnsanı herkese baba diyebiliyor ne hikmetse..1 Şarkıyla tutulanlar bile baba oluyor..
Gelelim Babanın şusi meselesine..Bende pek hoş karşılamadım aslında..
İnsandır bu hatasız olmaz..Bir hataylada Babalık bitmez..Aksini düşünen yorum bile yapmadan zaten bu işlerden çekilir..Eğerki bir bu şekilde konuşarak Baba devri bitmiştir diyebiliyosa bi insan şahsına malzeme çıkarıyodur diye düşünürüm..
Baba Her Zaman her yerde Aynı Babadır..Beğenmeyen Buyursun..!
|
|
|
|
 |
KUSTURDUNGONLUMU
SüperAktif Üye

|
Tarih: 30-Ksm-2009 / 21:03 Mesaj konusu: Re: (müslüm babayı öyle görünce kesin bitti diyorum) |
|
|
babaya herşey yakışır enes can herkezin zevki birinci mevzi yakışır babaya eyvallah 
_________________ Küstürdün Gönlümü Güldüremedin... |
|
|
|
 |
clgnsedat
Fanatik Üye

|
Tarih: 01-Arl-2009 / 01:48 Mesaj konusu: Re: (müslüm babayı öyle görünce kesin bitti diyorum) |
|
|
enes doğru söylüyor aslında,babalar diye bişi yok,,baba lakaplı tek sanatçı müslüm baba idi bu güne kadar bakıyorumki son günlerde diğer arabesk sanatçılarıda baba oldu gitti bi anda nasıl olduysa, magazincilerin bi uydurmasıdır bu aslında herkes kimin baba kimin abi kimin abla olduğunu gayet iyi biliyor,varsın onlar böyle devam etsinler,herkes gerçekelri biliyor nasılsa.
|
|
|
 |
babacan1102

Kayıt: Jul 18, 2007 Mesajlar: 1275 Nereden: istanbul/adıyaman
|
Tarih: 01-Arl-2009 / 20:21 Mesaj konusu: Cevap: [Köşe yazısı] Müslüm babayı öyle görünce kesin bitti |
|
|
herşeyden öte bizler müslümcüyüz hepimizin burda bulunmasının tek vesile kaynağı baba dediğimiz müslüm gürsestir.
muhakkak eleştireceğiz keza en cok eleştirenlerden biride benim.
birşey kanaatimce iyi yapmıyorsa acık acık söylerim.sevdiğimiz insanın yaptığı iyi veya kötü olan herşeye işte babamız helal olsun dersek,kötülük yapmış oluruz.
en son sandık adı altında bir albüm cıkardı coğu arkadaşımız begendi,ama ben begendim.
bunu yaptığım eleşrimlede dile getirdim.kesinlikle müslüm babaya yakışmayan bir albüm.
bunu heryerde de söylerim.
gelelim şu ahmet beyin kendine yakışır şaklabanlık köşe yazısına!
sen eğer müslüm baba gibi orda sahne almış olsan süşi yemek yerine etek giydirmeyi tavsiye etseler,göbek ata ata giyerdin.
çünkü sizin gibi herşeye reyting gözü ile bakan kişilikler gözünü yumar!
müslüm baba babalar gibi sahneye cıkıp sanatına içra etmiş mütevaziliğinden ödün vermemiş biri olarakta
mekan sahiplerinin ricasıyla sunulan ikrama catal batırmış. bunun altında illa birşey mi aramak gerek sizce.
size soruyorum hanginiz müslüm babanın yerinde olsanız yok olmaz ben babayım böyle birşey yapmam dersiniz.
varsın ahmet altanlar kendilerine malzeme arasın.
bunlar kendi sükseleri için babalarını bile tanımazlar.Haber konusu yaparlar köşe yazısı yazarlar.
Bügün e dek kendi sesi ile yorumuyla türkiyenin en çok fanatigine sahip bir insanın bu gibi durumlara maruz kalmasına
alışmamız gerekiyor derim.olay ağaç meyva olayı!
iyi varsın müslüm gürses müslüm baba....
eyvallahh
_________________ ben dostumun kölesi düşmanımın efendisiyim..
nerdesin |
|
|
|
 |