snare
Aktif Üye

|
Tarih: 18-Ekm-2009 / 23:10 Mesaj konusu: [haber]itirazım var (3)... |
|
|
İtirazım Var... dizisine devam ediyorum. Malum ağlamayan çocuğa meme vermiyorlar. Hatta internet’te web sitesi bile açılmış, İtirazım Var diyecekler için!
Müslüm Gürses’in bu en baba şarkısını sevmeyen yoktur herhalde! Müslüm Gürses, yaptığı açılım ile dinleyici yelpazesini oldukça genişletti. Artık sadece jilet atanlar değil, her kesim onu çok seviyor ve dinliyor. Köşe yazılarına konu olan ender sanatçılarımızdan birisidir Müslüm Baba. İşini iyi yapıyor, anlamadığı konulara mavi boncuk kapmak için sazan olmuyor.
3.İtirazım Var’ın konusu, Belediye Hizmetlerinden faydalanmada yurttaşların eşitliği konusu. Bu itirazımızın muhatapları TBMM’deki Sn.Vekilllerimiz. Kanun düzenleyen ve yapan onlar çünkü.
29 Mart Yerel Seçimlerinde bizzat yaşadığımız bir konu. Seçim yasasında yapılan bir düzenleme ile askerler ve öğrenciler bulundukları yerlerde oy kullandılar. Bu neden ile oğlumuzda Sarıyer’de öğrenci yurdunda olduğundan, seçmen pusulasına göre, Sarıyer’de Rumelifeneri köyünde oy kullandı. Oy kullanacağı köyün okuluna ailece gittik Pazar sabahı.
Rumelifeneri Köyünde oturan bir vatandaş’ın kullandığı oyları şimdi sayıyorum. Muhtarlık, İl Genel Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Meclisi olmak üzere 4 ayrı oy pusulası ile oy kullanabiliyor. Ancak, Sarıyer Belediye Başkanlığı ve Sarıyer Belediye Meclisine oy kullanamıyor! Yani bulunduğu ilçe hudutlarındaki merkezin, Belediyesi için oy kullanamamış oluyor.
İkinci örneği de Yalova’dan verelim. Akköy’de oturan bir vatandaş olarak, Akköy Muhtarlığı ve İl Genel Meclisi olarak sadece iki oy kullandık! Termal İlçe Belediye Başkanı ve Termal Belediye Meclisine oy kullanamadık!
Neden mi itiraz ediyorum? Evin vergisini ödediğimiz kurum,Termal Belediyesi. Evimizden çöpü alan kurum,Termal Belediyesi. Suyumuzu sağlayan da Termal Belediyesi. Ancak suyun bedelini, Köye Hizmet Götürme Birliği hesabına ödüyoruz.
Şimdi bu işte bir terslik yok mu? Hizmet aldığımız kurumun seçimine niçin katılmıyoruz? Büyükşehir Belediye yasasına göre Büyükşehirlerin mücavir alan tanımı ile bu mücavir alanda oturanlar oy kullanmak hakkına sahiplerde, küçük şehirlerin, ilçelerin mücavir alanlarında oturanlar niçin değil? Burada büyükşehirlere tanınan bir ayrıcalık yok mu?
İşte İtirazım buna, Sn.Vekillerimiz...
KAYNAK:YALOVAMIZ.COM TARİH:13 EKİM 2009
_________________ kendimi kimseye anlatamadım...... |
|