Müslüm Gürses Müslüm Gürses


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/muslumcu/domains/muslumcu.net/public_html/themes/muslumcu/theme.php:84) in /home/muslumcu/domains/muslumcu.net/public_html/includes/sessions.php on line 256

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/muslumcu/domains/muslumcu.net/public_html/themes/muslumcu/theme.php:84) in /home/muslumcu/domains/muslumcu.net/public_html/includes/sessions.php on line 257

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/muslumcu/domains/muslumcu.net/public_html/themes/muslumcu/theme.php:84) in /home/muslumcu/domains/muslumcu.net/public_html/includes/page_header.php on line 519

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/muslumcu/domains/muslumcu.net/public_html/themes/muslumcu/theme.php:84) in /home/muslumcu/domains/muslumcu.net/public_html/includes/page_header.php on line 521

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/muslumcu/domains/muslumcu.net/public_html/themes/muslumcu/theme.php:84) in /home/muslumcu/domains/muslumcu.net/public_html/includes/page_header.php on line 522
Müslüm GÜRSES :: Başlığı Görüntüle - [Röportaj] Haraç isteyen adamını bilir
[Röportaj] Haraç isteyen adamını bilir

 

 Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Hayatı ve Röportajları
Yazar Mesaj
taruz
Fanatik Üye
Fanatik Üye


Kayıt: Dec 29, 2006
Mesajlar: 1095
Nereden: ankara
MesajTarih: 12-Mar-2009 / 17:12    Mesaj konusu: [Röportaj] Haraç isteyen adamını bilir

Haraç isteyen adamını bilir
Ünlü şarkıcı Müslüm Gürses `Yeraltı dünyasından nasıl uzak durdunuz?` sorusuna kızdı: `Bunlardan uzak duracaksın kardeşim, başka türlü gözükmenin anlamı yok` `.
* `Şarkı söylerken sesin yüksek çıkması önemli değildir` diye bir demeciniz var. Yüksek ses kötü mü? Yüksek sesle bağırmak şarkı söylemek değildir. Yorum önemlidir. Aslında benim de çok geniş bir sesim var.
* Not almıştım buraya, bakıyorum (beraberce deftere bakıyoruz). Üç buçuk oktav değil mi? Evet o civarda bir şey.
* Bariton galiba. Evet. O söylediğin oktav hiç de küçümsenecek bir şey değil, dikkat etmek lazım. Büyük bir genişlik.
* Siz stüdyoya girdiğinizde 11-12 saat düzenli olarak şarkı söyleyebiliyormuşsunuz. Doğru mu bu? Havasında olursanız söylersiniz. Niye söylemeyesiniz? Bu bir konsantre meselesi. Bazen bir şarkıyı o gün içinde bitirme gücünü kendinizde bulamadığınız olur. Yakalayamazsınız. SAHNEDE ŞARKI LAZIM
* Peki nasıl oluyor? Yani siz sahnede ya da stüdyoda şarkı söylerken onca saat transa mı geçiyorsunuz? Onu nasıl anlatırız bilmiyorum. Önemli olan çalıştığınız kişi. Örneğin son albümde Burhan Bayar ile çalıştık. Onunla duygudaşız. Aynı noktada buluşabiliyoruz. Ben şarkı söylerken şarkı ne hissettiriyorsa onu duymaya çalışırım. Sanatçı onu kendi kudretinde seslendirmeye çalışır zaten. Tabii işin artistik yanına kaçtığın zaman şey oluyor (yüzünü buruşturuyor).
* Artistik yanı derken neyi kastediyorsunuz? Yani okurken aman güzel görüneyim, bilmem ne yapayım diye uğraşanlar var.
* Hem şarkı söyleyip hem de dans edenlerden bahsediyorsunuz herhalde değil mi? Onları diyorum. Okuduğun parçanın dışında birtakım olaylar düşünür ve üretirsen o durum seni tamlığa sevk etmez. Şarkı yarım kalır. Yani olur mu Allahaşkına hem şarkı söyleyeceksin hem de oram buram nasıl göründü, iyi dans ettim mi diye dert edeceksin.
* Siz sahnede nasıl gözüktüğünüze dikkat etmez misiniz? Bilmem neyim bozulmasın, yok sırtımda bu olsun olmasın, kaşımda bilmem ne çıkmış? Böyle düşüncelerle olursan, şarkıyı böyle ele alırsan şarkı ikinci planda kalır. Konsantre olamazsın, güzellikler çıkmaz ortaya. Müziği incitmemek lazım. Kendi ticari zihniyetleriyle bir şeyler yapıyor, müziği de alet ediyorlar. Herkes şöhret için yola çıkıyor, üzülüyorum yani.
* Katıldığınız şov programlarının kasetlerini alıp evde tanıdıklarınızla birlikte izleyip gülüyormuşsunuz. Doğru mu bu? Oralardaki halinizle dalga mı geçiyorsunuz? Allah allah (çok uzun bir gülme arası veriyoruz). Nereden çıktı bu (Uzunca bir süre yine sessizlik)? ben aslında kendi işim olsun dostumun programı olsun, nerede olursam olayım kendimi doğru düzgün tutmaya çalışırım (gülüyor). Kendi şahsiyetimi vermeye çalışırım amabazen programların içinde komiklikler oluyor tabii. Komiklik olmuşsa sonradan gülerim tabii.
* Eleştirmedim ben, aksine kendi kendinizle dalga geçmeniz açıkçası çok hoşuma gitti. Artık ne getirmişse o program. Biz yine en düzgününü yapmayı hedefleriz ama beklenmedik hadiseler gelişir biz de sonra seyreder güleriz (gülüyor). Gülmek kötü bir şey değil ki. İnsana mahsus bir şey gülmek. Öyle bir zenginliğe sahipsek onu kullanmak lazım, değil mi?
* Siz Türkiye`nin starlarındansınız. Peşinizde çok kadın koştu mu? Bize gelen kadınlar rahmaniyse denge kurulur. Rahmani değilse hayattan çıkarılır (Eliyle kovma işareti yapıyor).
* Hem bu kadar şöhret hem de bunca yıl tek bir kadınla beraber olmak... Zor bir denge tabii. Ama biz o dengeyi sağlamışız.
* Sizin gözünüz pek de dışarıda değil galiba, yok o taraklarda beziniz. Vallahi işte, bizim hayalimiz bize yeter, fazlasına gerek yoktur. Fazla açılmak iyi değildir. Ya kramp girerse? Ya bilmem ne olursa? Açılmak iyi değildir, kendi dairende dönüp duracaksın, kendi sahiplendiğin dairede. Niyetlenmeyeceksin bile açılmaya.
* Sizin ve hayranlarınız hakkında yapılan bir üniversite araştırmasına göre `Müslümcü sevgide seks yok, saf aşk var.` Katılıyor musunuz? İnsanda tabii ki aşk olacak ama öbürü de olacak. Öyle laf doğru değil. Neticede bir erkek ve bir kadın var. doğru şeyler değil bu araştırmalar. Dozunda kararında her şey vardır sevginin içinde. İnsan değil miyiz sonunda yani? ONLAR ADAMINI BİLİR
* Birkaç ay önce İbrahim Tatlıses ile bir söyleşi yapmıştım. Orada yer altı dünyasından, mafyadan söz etmiştik. Tatlıses, `Bu insanlara yer altı demeyin, delikanlı insanlardır, sanatçının kaçınılmazıdır` demişti. Siz ne düşünüyorsunuz? Mafya ne demek? İnsana ne hatırlatıyor? İllegal bir hadiseyi hatırlatıyor değil mi? Bunların uzağında durmak gerekir. Bir problemin varsa legal yollardan halledeceksin. Başka türlü gözükmenin gereği yok kardeşim. Üstelik tehlikesi çok. Yaşamak çok güzel. Allah insanlara yaşama şansı vermiş, niye tehlikeye atalım? Hayvan olarak da gelebilirdik dünyaya değil mi?
* Peki bunca sanat hayatınızda hiç sizden haraç isteyen olmadı mı yani? (Bir süre sessizlik) Onlar adamını bilirler. Kime gideceklerini bilirler. Zaten benden ne isteyecekler kardeşim? Gitsinler deveyle götürenlere. Herkes herkesi bilir güzel ablacım. Bak şöyle bir inanışım vardır, ne önde git ne de arkada. Ortadan git, en güzeli budur. Mütevazı olacaksın, öyle davranacaksın.

_________________
baba müslümcü
Kullanıcı profilini gör
Konuya Teşekkür Gönderenler
2 kullanıcı bu konuya teşekkür etti. Teşekkür gönderenlerin listesi için tıklayınız.
snare
Aktif Üye
Aktif Üye


Kayıt: Aug 08, 2008
Mesajlar: 435
Nereden: gaziantep
MesajTarih: 12-Mar-2009 / 17:54    Mesaj konusu: Re: Haraç isteyen adamını bilir

eyv abi bilgiler icin sagol emegine saglık eyv

_________________
kendimi kimseye anlatamadım......
Kullanıcı profilini gör
AhMeT_44
Fanatik Üye
Fanatik Üye


Kayıt: Nov 04, 2005
Mesajlar: 1687
Nereden: KaRaNLıK_SoKaKLaR
MesajTarih: 12-Mar-2009 / 19:24    Mesaj konusu: Re: Haraç isteyen adamını bilir

bilgiler için saol tacettin abii..

_________________
dinleyin geceler...
zamanı içmişim haberim yok..
Kullanıcı profilini gör
By_FaDeD
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz


Kayıt: Apr 28, 2007
Mesajlar: 1117
Nereden: Çooook Uzaklardan Yanlızlık şehrinden...!
MesajTarih: 12-Mar-2009 / 19:26    Mesaj konusu: Re: Haraç isteyen adamını bilir

Eyvallah ellerine sağlık Tacettin abi

Eyvallah

_________________
Kurtların Sessiz Kaldığı Yerde.
İtler Çakallar Volta Atar..
Ama Bilmezlerki
Kurt O Sessizliği Bozarsa Kıyamet KOPAR !
Kullanıcı profilini gör
imparator_44
Fanatik Üye
Fanatik Üye


Kayıt: Sep 15, 2008
Mesajlar: 961
Nereden: MALATYA
MesajTarih: 12-Mar-2009 / 19:47    Mesaj konusu: Re: Haraç isteyen adamını bilir

sağol üstad ellerine emeğine sağlık....eyw

_________________
Toprağın olsaydında ellerin olmasaydın
Alnımdan vursaydında beni bırakmasaydın
Ne vardı insafsızım benide yakmasaydın
Gururumu kırıpta sırtımdan vurmasaydın
Allah bir sevgim bir ateşlerde sen yaktın
Nasıl kıydın aşkıma şerefsizlere sattın
Kullanıcı profilini gör
cerrah_44
Aktif Üye
Aktif Üye


Kayıt: Jan 05, 2009
Mesajlar: 189
Nereden: malatya
MesajTarih: 12-Mar-2009 / 20:12    Mesaj konusu: Re: Haraç isteyen adamını bilir

Tecettin kardeş güzel bir paylaşım eline ve yüreğine sağlık..
Kullanıcı profilini gör
atasayar
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz


Kayıt: May 06, 2007
Mesajlar: 2668
Nereden: Acımasız Dünyadan (İzmir)
MesajTarih: 12-Mar-2009 / 23:08    Mesaj konusu: Re: Haraç isteyen adamını bilir

taruz demiş ki:

Şarkı söylerken sesin yüksek çıkması önemli değildir` diye bir demeciniz var. Yüksek ses kötü mü? Yüksek sesle bağırmak şarkı söylemek değildir. Yorum önemlidir. Aslında benim de çok geniş bir sesim var.
Not almıştım buraya, bakıyorum (beraberce deftere bakıyoruz). Üç buçuk oktav değil mi? Evet o civarda bir şey. Bariton galiba. Evet. O söylediğin oktav hiç de küçümsenecek bir şey değil, dikkat etmek lazım. Büyük bir genişlik.
Siz stüdyoya girdiğinizde 11-12 saat düzenli olarak şarkı söyleyebiliyormuşsunuz. Doğru mu bu? Havasında olursanız söylersiniz. Niye söylemeyesiniz? Bu bir konsantre meselesi. Bazen bir şarkıyı o gün içinde bitirme gücünü kendinizde bulamadığınız olur. Yakalayamazsınız. SAHNEDE ŞARKI LAZIM


Baba her şeye sahip bi insan...

eyw tacettin abii bilgiler için emeğine sağlık

_________________
bir yerden tanıyor gibiyim sizi....

Kullanıcı profilini gör
ismail28
Fanatik Üye
Fanatik Üye


Kayıt: Feb 16, 2008
Mesajlar: 750
Nereden: DeRTLiLeR MeYHaNeSi
MesajTarih: 12-Mar-2009 / 23:25    Mesaj konusu: Re: Haraç isteyen adamını bilir

eyvallah saolasın.

_________________
Neden Diye Sorma... Ondan İçiyoruMMM
Kullanıcı profilini gör
jest_50
Aktif Üye
Aktif Üye


Kayıt: Apr 27, 2008
Mesajlar: 346
Nereden: NeVŞeHiR
MesajTarih: 12-Mar-2009 / 23:40    Mesaj konusu: Re: Haraç isteyen adamını bilir

eywaLLah kardeŞ
Kullanıcı profilini gör
akliyok_06
Fanatik Üye
Fanatik Üye


Kayıt: Jul 17, 2008
Mesajlar: 942
Nereden: ankara
MesajTarih: 13-Mar-2009 / 01:06    Mesaj konusu: Re: Haraç isteyen adamını bilir

Eyvallah tacettin abi bilgi için saol...

_________________
yağmurlu bir günde doğdum anamdan gökler ağlıyormuş ben doğdum diye doğarken günahkar olurmu insan ömrüme verilen bu ceza niye...
Kullanıcı profilini gör
clgnsedat
Fanatik Üye
Fanatik Üye


Kayıt: Dec 23, 2006
Mesajlar: 1774
Nereden: manisa
MesajTarih: 13-Mar-2009 / 04:14    Mesaj konusu: Re: Haraç isteyen adamını bilir

emeğine sağlık abi.

_________________
ölünce biter
Kullanıcı profilini gör
mali_usta
Fanatik Üye
Fanatik Üye


Kayıt: Nov 01, 2008
Mesajlar: 991
Nereden: Gençlerbirliği
MesajTarih: 13-Mar-2009 / 07:11    Mesaj konusu: Re: Haraç isteyen adamını bilir

sağolasın abi..bilgisayara kopyalayıp okuyucam.

_________________
Sev bütün insanları say bütün insanları
Kin gitme unut gitsin geçmişte olanları

Dürüst ol, insancıl ol, düşün öbür dünyayı
Bir karıncayı bile incitme sakın evlat

Evlat evlat evlat insan ol evlat
Evlat evlat evlat insan ol evlat
Kullanıcı profilini gör
damarist06
Aktif Üye
Aktif Üye


Kayıt: Dec 13, 2008
Mesajlar: 397

MesajTarih: 24-Eyl-2009 / 21:34    Mesaj konusu: Re: Haraç isteyen adamını bilir

eyw..emeğine sağlık önemli paylaşım bunlar saolasın
Kullanıcı profilini gör
_DinleyiNGeceler_
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı


Kayıt: Dec 13, 2009
Mesajlar: 15

MesajTarih: 15-Arl-2009 / 08:29    Mesaj konusu: Re: Haraç isteyen adamını bilir

Eyvallah Saolasin Gercekten Cok Güzel

_________________
_____ sev sev sev seveceksen _____
Kullanıcı profilini gör
KUSTURDUNGONLUMU
SüperAktif Üye
SüperAktif Üye


Kayıt: Aug 16, 2009
Mesajlar: 654
Nereden: istanbul
MesajTarih: 15-Arl-2009 / 20:20    Mesaj konusu: Re: Haraç isteyen adamını bilir

gerçektende arşivlik röportaj gönlüne saglık paylaşım için

_________________
Küstürdün Gönlümü Güldüremedin...
Kullanıcı profilini gör
OSMANN49
Aktif Üye
Aktif Üye


Kayıt: Oct 03, 2009
Mesajlar: 342
Nereden: MUŞ
MesajTarih: 16-Arl-2009 / 00:01    Mesaj konusu: Re: Haraç isteyen adamını bilir

eyv güzel paylaşım emeğine sağlıkk.................

_________________
doğuştan anlıma yazılan dertsin seni sevmezsem katlanmak azap olurdu
Kullanıcı profilini gör
   Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Hayatı ve Röportajları
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
 
Muslumcu.com & Muslum-Gurses.com & Muslumcu.net
Bu Site Müslüm Gürses'e Destek ve Hayranlarını Bilgilendirme Amaçlı Hazırlanmıştır.
Copyright © Müslüm Gürses Fan Club !! 2003 - ∞ !! - Kurucu: Bilal Bilgi
Forum - Arşiv - Haber - Şarkı Sözü - İnşaat Bölümü - Civil Engineering