Müslüm Gürses Müslüm Gürses

Müslüm GÜRSES :: Başlığı Görüntüle - Müslümcüler , Müslüm Baba'da Ne Buluyorlar ?
Müslümcüler , Müslüm Baba'da Ne Buluyorlar ?
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Basın ve Haberler
Yazar Mesaj
melunmami
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

MesajTarih: 22-Ksm-2005 / 06:32    Mesaj konusu:

Ben ce karizması yeter
Kullanıcı profilini gör
bayrampasali
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

Nereden: İstanbul
MesajTarih: 22-Ksm-2005 / 07:49    Mesaj konusu:

Müslüm babayı dinlemek ayrıcalıktır toplum arasında. herkes dinleyemez onu. herkes anlamaz onun söylediği şarkılardaki anlamı ve herkes bilemezki onu dinleyenlerin çektikleri çileleri. o bizim dert babamız. onu dinleyince atar bu damarlarımızdaki kanlar.. yaşasın Müslüm baba. yaşasın arabesk..
adalet yerİnİ bulsun yarabbİİ.....
ne gÜzel sÖylemİŞ baba. ama herkes anlamaz ordakİ anlami sadece bİz mÜslÜmcÜler anlarizz. babaya dİl uzatmak yokkk..

AyAzZz
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: Deliler Diyar?ndan..! [45]
MesajTarih: 22-Ksm-2005 / 21:02    Mesaj konusu: muslumcu

Muslum babayı dinlememizin sebebi biz onu seviyoruz değilmi arkadaşlar

Tek sebep kara gözlerindir alkol komalar?ma...
Kullanıcı profilini gör
esrarli__gozler
Muslumcu.com Fanatiği
Muslumcu.com Fanatiği

Nereden: Adana/Kiremithane
MesajTarih: 22-Ksm-2005 / 21:49    Mesaj konusu:

Samİmİ bİr dostluk

DaMaR_GFB
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: çıktı bu ayrılık
MesajTarih: 23-Ksm-2005 / 03:05    Mesaj konusu: Re: Yorum'a Yorum

admin demiş ki:
abdülhamit küheylan, çok güzel yazmış ellerine sağlık..
fakat baş tacımız'a ''müslüm'' diye hitap etmesi biraz kırdı beni...
evet, yazılanların bir çoğuna katılıyorum. ama sadece acıdan dertten kederden... İnsanı mutsuz eden her türlü olaya kucak açan kişi olarak gösterilmiş müslüm baba.. doğruluk payı vardır, ancak ben baba'nın şarkılarıyla gülerimde coşarımda yani sadece üzüntüden dinlemem.. bu çok önemli, çünkü dert keder diyerek toplum önünde müslüm gürses'i bir anlamda kötülemeye küçük düşürmeye çalışılıyor gibi geliyor bana?
kendini jiletleyenler pek kalmamıştır. müslüm baba'da bunu rock konserlerine çıkarak, tarzında biraz oynayarak, konserlerde ağır şarkılar söylemeyerek engelledi gibi geliyor bana. sizce? ve bunun cezasını tüm müslüm gürses hayranları çekiyor...

''müslüm'ü müslüm yapan şey, acılar, hüzünler ve haksızlıklar içinde hayatla boğuşan yığınların varlığıdır.''
değil.... bu zamana kadar böyleydi fakat artık sadece bu değil... kabul etmiyoruz....

çok güzel yazmışsın bilal abi eline sağlık peki ben 19 yaşındayım çok şükür aşk acısı çekmemiştim bir kaç aydır karşılıksız bi sevda yaşıyorum çokda koyuyo her neyse peki çocuk yaşta insan ne dertten anlar nede aşktan 9yaşımda babayı dinlemeye başladım kulağama en hoş gelen ses müslüm babanın sesidir bazı müslümcüler dertten kederden babaya bağlansada bizimkisi öyle değil içimizdekileri dile getiremiyozki yeri değil...
Kullanıcı profilini gör
kapsal0434
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz
Sitemize Desteğiniz İçin Teşekkür Ederiz

MesajTarih: 23-Ksm-2005 / 19:56    Mesaj konusu:

Başka sanatçılarda bulamadığımız herşeyi bu mükemmel insanda buluyoruz kendimizi buluyoruz ...

Bir selam vermiyorsun sevgilim bilmem niye
....Ne Olur Bize de Gel
İç Bir Kahve Sigara.
harunkapsal82@hotmail.com
Kullanıcı profilini gör
karakoc2004
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

MesajTarih: 23-Ksm-2005 / 22:50    Mesaj konusu: Re: MÜSLÜM 'CÜLER MÜSLÜM BABA' DA NE BULUYORLAR ?

emanet demiş ki:
-
bİr gazetecİde ŞÖyle demİŞ.aĞzina saĞlik

'müslüm'cüler, müslüm baba'da ne buluyorlar?-

abdülhamit küheylan

müzik, insanların vazgeçilmez kulak misafiridir; duygusal boyutlarının zevk alanıdır. ne var ki, insan, ferdi farklara sahip olduğu gibi karşısındaki insanda bu açıdan bir farklılık arzeder. bu yüzden her insan her müziği dinlemez. Örneğin herkes arabesk dinlemez, herkes klasik müziği sevmez; herkes rock müziğine kulak asmaz veya heavy metalciler'e takılmaz. her insanın hayranı olduğu, devamlı hemhal olduğu kulağına ve ruhuna hitab eden bir (veya bir kaç) tür vardır. neden örneğin ben, sanat müziğine bayılıyorum; tasavvuf müsikisinden zevkten dört köşe oluyorum. arabeski min vechin dinliyorum da; bir pop, bir rock, bir metal, heavy metal ve diğerleri dikkatimi çekmez veya iğrenirim. kimi bir kenara çekip sorsanız hangi müzik diye, size söyleyeceği şey, 'şu ve şu müzik' deyip kendini sınırlayacaktır. bu ise bize o kişi/kişilerin o müzik türünde 'bir şeyler aradığı ve bulduğu' şeklinde bir sonuca ulaşmaya icbar edecektir. tabii nihai bir yargıya varmanın en birincil şartı, altını sağlamca doldurabilmek, temellendirebilmektir. konumuzu arabesk ve müslüm baba örneğiyle somutlaştırmaya ve tahlil etmeğe çalışalım.

Öncelikle bir vakıanın, 'müzik görüşümüzün' kötürümleşmesi ve hatta bu sahanın boş bırakılması ve ötekilere satılması konusunda büyük bir rol oynadığını itiraf etmeliyiz. peki nedir o vakıa? 'geleneğimizde müziğe karşı yapılanmış olumsuz tavır'. -hiç bir ayrım yapmaksızın- mutlak olarak müzik dinleyince insanların 'cehennem'e gideceği şeklindeki dayatmaların hem bu konuda eser ortaya çıkarma ve hem de iyi bir dinleyici olma konusunda hatırı sayılır bir fonksiyon icra ettiğini kimse inkar edemez. konumuz, dinsel açıdan müziğin nerede durduğu değildir. bu yüzden konumuzu anlatabilmemiz için bu konuyu bir cümle ile geçiştirmek en doğru yol olsa gerektir: dinin, insanın meta gibi kullanılması, cinselliğin, kötülüğün ve aykırı görülen şeylerin 'reklamize' edilmesi konularında karşı tarafta yer aldığı; insan unsurunun fıtratını zorlayarak kötü yola gitmesine sebeb olacak şeylerin önünün kapatılmasını istediği bilinen bir gerçektir. ancak bir şeyin kötü yolda kullanılabilirliliği, onun haddizatında 'kötü olduğu' anlamına gelmez. Örneğin bir bıçak, kesici alettir; hayatımızın vazgeçilmez bir aracıdır. bıçakla adam bıçaklanacağı ihtimali ile bıçağı yasaklarsanız; hayatınızın içinde elle tutulur hiç bir şey kalmayacaktır. Çünkü bu mantalite bizi, her iyi şeyin 'kötü bir şeye alet edilebilme ihtimalinin varlığından dolayı' sadece bir açmaza sokacaktır.

diğer taraftan dünyada insana sunulan tüm şeylerin; mutlaka 'meşruiyyet çerçevesinde icra ediliş biçimleri' vardır. Örneğin cinsel ilişki, iki karşı cins arasında normal şartlar altında meşru görülmez; günah olarak telakki edilirken 'nikah bağı' araya girince iki karşı cins arasında bir meşruiyyet kazanır. tabii biz bunu söylerken dinen yasaklanmış şeyler konusunda bir çıkış arama gibi bir endişeden yola çıkmıyoruz. ama dinin bu konuda net olarak bir yasağının bulunmadığı bir konunun 'belli endişeler göz önüne alınarak' tamamen mahkum edilmesinin; tamamen yasaklanmasının; tukaka ilan edilmesinin sakıncalar doğurduğu kanaatindeyiz. bizce 'şartlarını ve alanını tesbit etmek' koşuluyla fıtratımızın bir yerlerinde küllendirilmiş olan bu konunun meşru zeminde diriltilmesinin ve teşvik edilmesinin daha sağlıklı olacağı kanaatindeyiz. ya böyle yapmalıyız; yahut da gün be gün sapkınlığın ve şaşkınlığın ürünü yeni müzik türleriyle karşımıza çıkan neslimizin çılgınlıklarına kızmaya hakkımız yoktur. veya batı özentisinin getirmiş olduğu tabii bir netice olarak içimize giren yabancı merkezli melodilerin ve müzik çeşitlerinin; ve bunları sunan garip kılıklı şahsiyetleri dilimize dolamayı hak etmiyoruz biz. yani şunu demeğe çalışıyorum: hem şöför mahalli deyip hem de elli kuruşu dayatmak, yakışık almıyor.

gelelim müslüm örneğine. arabesk'in yaşlı kralı müslüm baba, belli bir kesim dinleyicinin halen daha tek ve tartışılmaz kralıdır. bu insanlar, o'nda ne buluyorlar? veya tersinden bakacak olursak müslüm onlara ne veriyor? aralarındaki bu sarsılmaz bağlılığın temelinde ne var? İnsanlar, neden onun şarkılarını dinlerken kendilerinden geçer; neden radikal müslümcüler, kendilerine eza ve cefa yolunu tercih ederler? neden jiletlerden medet umarlar? ve neden içerler? neden müslüm baba'nın şarkılarının mekanı, meyhanelerdir; neden serkeşler ve sarhoşlar babadan geçemezler? bu bağlamdaki 'neden'leri ve 'niçin'leri çoğaltmak mümkündür. ancak yazımızın iskeleti için bu kadar sorunun yeterli olduğu kanaatindeyiz.
İnsanlar, acaba müslüm baba'nın kıvırcık ve darmadağınık saçlarına mı meraklıdırlar, yoksa müslüm baba'nın boyuna bosuna mı hasrettirler? mikrofon tutuşunda mı bir tılsım var yoksa sahneye çıkışında mı bir ayrıcalık? bunlar mı müslüm'ü, müslümcüler'in katında saygın ve dinlenir hale getirenler. sanmıyoruz. bunların belli bir fonksiyon icra ettiğini de inkar etmiyoruz; ama sadece bir aksesuarın fonksiyonu kadar bir anlam yüklüyoruz bunlara.. hepsi o kadar...

müslüm'ün söylediği şarkıların 'muhtevası'nda konuk ettiği temel temalar, konumuzun açımlanmasında bir başlangıç olabilir. müslüm, ıztırapların, sıkıntıların, karşılıksız aşkların, aldatılmışlıkların, haksızlıkların soyut anlamdaki ağzı ve dili olmuştur. haksızlığa, adaletsizliğe, aldatılmışlığa isyanı baştacı etmiştir. ezilmişliğe ve kakılmışlığa bir haykırıştır, bir başkaldırıdır. hayatın acımasızlığına, tüm dertlerine, acılarına, suçlarına isyandır tüm yaptığı. yuvası olan bir kuşun yuvadan uçmayacağını; o yuvasız kuşun kendi olduğunu; dertsiz bir insanın içmeyeceğini, derdi olanın ise gece gündüz içeceğini haykıran yine odur. 'mutluluk'un kapısına uğramamasından dem vurur. muradın yalanlığından ümitlerin ise hayal olduğundan bu yüzden bahseder. bıkkınlığın, sıkkınlığın, iğrenmenin, tiksinmenin tüm versiyonlarından içli söz edişi, onun yaşam felsefesinin özetlenişidir aslında. karşısına isyan için bazen kaderi, feleği, bazen de doğrudan yaratanı alır. felsefe diliyle söyleyecek olursak egzistansiyalist felsefenin tüm muhtevası, onun hayat tarzıdır; aslında o farkında olmayarak egzistansiyalist felsefenin şarkı dalındaki temsilciliğini yapar.

Şarkılarının muhtevasının etkinliği yanısıra şarkının sunumu (yorum ve söylenişi) da müslüm'ü önemli kılmaktadır. Şarkılarının icrası, kendisine özgüdür; ona ait bir çalışmayı bir başkasının söylemeye çalışması, aslında o şarkının katli anlamını kendiliğinden içermektedir. Çünkü müslüm, söylediği şarkıyı yeniden yaşıyormuşcasına söyler; onun yorumu, şarkının muhtevasına bir canlılık bir mahzunluk, bir ağırlık verir. onun şarkısı, tiz seslerin cazibesi ile kulakları tırmalayan ve sadece fonetik ve armonisi ile kulakları dolduran kuru bir şarkının ötesinde pes tonu ile ağırlığını yorumundan ve söyleyeninin kişiliğinden ve söyleme anındaki fena fi'l-şarkı olmasından alan bir özgünlüğe sahiptir. eline mikrofonu aldığında şarkının cazibesi içinde cezbelere yol alan müslüm, tüm jest ve mimiklerin desteğiyle muhtevanın ortaya koyduğu bağlamı tüm azalarına yansıtan ve sesini ağzından öte kalbinin en derin noktalarından çıkarıp sunan bir şarkıcıdır.

hayatın içinde sıkıntılar ve acılar içinde kıvranan kalabalıkların kanlarında dolaşan bir kan mesabesinde yer alır. o insanların ızdıraplarına, sıkıntılarına, mutsuzluklarına, aldatılmışlıklarına ortak olur. sanki onlarla beraber yaşar tüm yaşananları. onların sıkıntılarını ve acılarının kalbinin en ücra köşelerinde hisseder. o kadar hem hal olur ki görenler, onu sahnedeyken içmiş zanneder. başka bir dünyada yaşadığını sananlar bile olur. aslında o, ezilmişler, kakılmışlar ve itilmişler dünyasının sakinlerinin teskin edicisidir. elinden başka bir şey gelmez; yüreğinden koparıp diliyle sunduklarıyla muhibbanını teselli etmekten başka. onların dertlerine ve acılarına şarkılarıyla ortak olur. sevenleri, ona 'baba' lakabını işte bu yüzden layık görmüşlerdir.

babanın şarkıları, muhteva ve üslubuyla bir kesimin aslında hayat anlayışını yansıtır. yorumlar, yüzlerdeki burukluğun; buruşukluğun, alındaki ıztırap çizgilerinin seslendirilişinin resmidir. Çıkmazların ve açmazların; çarpışıklıkların ve çelişkilerin çözülemeyişindeki derin iniltilerin sızlanışıdır.
İşte bu yüzdendir ki müslümcüler, hayat anlayışlarını ve hayata bakışlarını özetleyen bu şahısta bir 'teskin edici' güç bulmaktadırlar. İşte bunun içindir ki sadece şarkılarıyla bu insanların acısına ortak olabilen babalarına karşı tavırları -müslümkeş olmalarının oranına ve mutmain olma derecesine göre- bir karşılık vermekte; kimisi 'yaşa be baba, ağzına sağlık müslüm baba' şeklinde seslenişleriyle; kimisi de söylenenin şarkılarında fena fi'l-şarkı olarak kendilerinden geçer; ellerindeki jiletleriyle vücutlarından kan alırlar; bir anlamda zevkten zevk alma sınırını aşınca acıdan zevk almaya başlarlar. belki de o anda hiçbir şey hissetmiyorlardır kimbilir...

sonuç olarak diyebiliriz ki müslüm'in yaptığı bir kesimin acılarını dile getirmektir; hayatlarını yorumlamaktır. hayranların ona verecekleri şey ise bir buket gül yerine jiletlerle kesik kesik olmuş bir vücudun ortaya konmasıdır. bunu tasvip edip etmemek bir başka konudur; ama vakıayı görmezden gelmek ise anlamlı bir şey değildir. müslüm'ü müslüm yapan şey, acılar, hüzünler ve haksızlıklar içinde hayatla boğuşan yığınların varlığıdır. bütün bunlardan sonra her şahsın, kulak vererek ya da duygusal bağlamda dinlediği müzik türünde ve özellikle de bu müzik dalının içinde belli bir şahısta karar kılmasında derin bir frekans birlikteliği ve duygusal bir bağın bulunduğu şeklinde bir genellemeye gitmek yanlış olmaz. Şarkının fonetik yapısıyla ve sunumu ile kulak zevkini; şiirsel boyutuyla ve muhtevasıyla hem zihin hem kalb zevkini; söyleyenin şahsiyeti ve yorumuyla da hayatlarını anlamlandırma zevkini tadıyorlar gibi geliyor bana...

Kullanıcı profilini gör
dejour
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

Nereden: asdasdasd
MesajTarih: 13-Arl-2005 / 04:05    Mesaj konusu:

:d

Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: diyarbakir/istanbul
MesajTarih: 19-Arl-2005 / 02:13    Mesaj konusu:

Babada kendimi buluyorum.eften püften koftiden dandikten müzikler dinleyip kulağımı kirleteceğime babayla depresyona girerim daha iyi.kaldı ki ben müslüm baba dinlemediğim gün başı kesik tavuk gibi oluyorum.asıl ozaman depresyona giriyorum.anlamıyolar babayı felsefeyi çakmamış bunlar.bu gazeteci arkadaş duruma ayık ama helal.babaya selam alayına isyan inadına müslümmmmmmmmmm babaaaa

Adam olmayan Müslümcü olamaz!!!
Kullanıcı profilini gör
____SinanZorbey____
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: İstanbul
MesajTarih: 09-Mar-2006 / 01:25    Mesaj konusu:

muslumde nemı buluyorum
muslum baba benım hayat kaynagım
dogruluğu durustlugu ondan ogrendım
herseyımı ona borcluyum

Kullanıcı profilini gör
crazycelal
Aktif Üye
Aktif Üye

Nereden: ?STANBUL
MesajTarih: 09-Mar-2006 / 02:21    Mesaj konusu:

kapsal0434 demiş ki:
Başka sanatçılarda bulamadığımız herşeyi bu mükemmel insanda buluyoruz kendimizi buluyoruz ...

rahatlıyoruz vs....kısacası müslüm baba dinleyen her zaman bir adım öndedir. Exclamation

Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: Yanl?zl?ktan..S.aleyküm...
MesajTarih: 05-Nis-2006 / 21:12    Mesaj konusu:

KILIK demiş ki:
yazının uzunluğuna bakıp aldanmayın. en başta okumaya başladınızmı sürüklüyor. sürükleyici bi yazı. hadi ya yazın bişeyler.

Arkadaşımın dediği gibi bende okudum Arrow

Sistem Mesajı: İlgili Mesaj Birleştirildi. Birleştirilen Mesaj İlk Mesajdan 2 Dakika Sonra Yollandı..:

KILIK demiş ki:
yazının uzunluğuna bakıp aldanmayın. en başta okumaya başladınızmı sürüklüyor. sürükleyici bi yazı. hadi ya yazın bişeyler.

Arkadaşımın dediği gibi bende okudum Arrow
Kullanıcı profilini gör
Poseidon
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: diyarbakir/istanbul
MesajTarih: 03-May-2006 / 20:24    Mesaj konusu:

müslüm babada hayatın ta kendisini buluyorum.ağlatan,güldüren,üzen düşündüren,sevdiren,nefret ettiren sitem ettiren,şükrettiren yerine göre isyan ettiren.... başka bi sanatçı var mı?yokkk!ee daha ne ozaman??

Adam olmayan Müslümcü olamaz!!!
Kullanıcı profilini gör
By_Isyankarr
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: İSTANBUL
MesajTarih: 09-May-2006 / 00:18    Mesaj konusu:

ben babada diğer şarkıcılarda bulamadığımı buyluyorum . alemin kralı babadır. çünkü baba sanki bizim içimizi okuyor ona göre şarkılar yazıyor.
damara devam
Kullanıcı profilini gör
m.ali turan
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: Küçükçekmece
MesajTarih: 10-May-2006 / 20:31    Mesaj konusu:

BABAYI DINLERKEN KENDIMI BULUYORUM RAHATLIYORUM BASKA NE OLABILIR HERSEYIYLE COK GUZEL
Kullanıcı profilini gör
samdeniz
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: istanbul
MesajTarih: 22-Hzr-2006 / 16:58    Mesaj konusu:

ewet cok sevdigin sarkısını dinledimmi kendimden gecerim
Kullanıcı profilini gör
_isyankar_74_
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 06-Tem-2006 / 17:53    Mesaj konusu:

ben MÜSLÜM BABA' yı dinleyerek mutlu oluyorum..varmı bunun daha ötesi...
HAYATA KÜSTÜM TEK İLACIM MÜSLÜM BABA... Exclamation

Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: Ufka uzanan yoldan
MesajTarih: 06-Tem-2006 / 18:31    Mesaj konusu:

hayata dair herşeyi müslüm babayı dinlerken daha iyi anlıyorum.bu yüzden seviyorum.ama dertlenmek için değil.her anımda dinlerim.ruh halim nasıl olursa olsun beni ve duygularımı en iyi yansıtan müslüm baba şarkılarıdır.
Kullanıcı profilini gör
AhMeT_44
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Nereden: KaRaNLıK_SoKaKLaR
MesajTarih: 05-Ağu-2006 / 17:31    Mesaj konusu:

bilal kardeşim olayı çok iyi açıklamış...eyvallah bilal kardeşim... Exclamation Arrow
yüreğine ,gönlüne sağlık Arrow

okumus
Yeni Katılımcı
Yeni Katılımcı

MesajTarih: 22-Ağu-2006 / 18:45    Mesaj konusu:

yahu bazı yazılanlara çok kızıyorum.neden mi ben babayı hiç bir zaman ne içki masaaında(içki kullanmam)ne dertli zamanımda,ne yoksullukta,vs vs dinliyorum diye bi şey yok.ben babayı baba olduğu için dinliyorum.müslüm babayı şarkılara verdiği yüreği için dinliyorum,ses tonuna hayranım,daha önce yine bi yorumda belirttim müslüm baba yı ondan daha iyi söyleyen birini bulursam bırakacağım diye ben 30 yaşımdayım daha öyle birini tanımadım bi 30 senede rahat çıkmaz belki sonraki 30-50 yılsonra çıkarsa onuda ben göremem.yani kısaca ben babayı o muhteşem sesinden dolayı dinliyorum.
Kullanıcı profilini gör
   Müslüm GÜRSES Forum Ana Sayfası -> Basın ve Haberler
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Muslumcu.com & Muslum-Gurses.com & Muslumcu.net
Bu Site Müslüm Gürses'e Destek ve Hayranlarını Bilgilendirme Amaçlı Hazırlanmıştır.
Copyright © Müslüm Gürses Fan Club !! 2003 - ∞ !! - Kurucu: Bilal Bilgi
Forum - Arşiv - Haber - Şarkı Sözü - İnşaat Bölümü - Civil Engineering